Permalänk

Misslyckad flashing av moderkort

Försökte flasha biosen på mitt Asus P4C800 genom att hålla in Alt + F2 efter boot. Den började leta efter en fil att läsa från och jag tror att den tog den som ligger på skivan som följde med moderkortet. Borde ju inte vara nåt fel på den...
MEN efter omstarten som följde är datorn helt död. Får ingen bild, inga pip... Hårddiskarna startar och fläktarna går, men annars är allt helt dött.
Har provat att flytta bygeln för att rensa CLRTC (ellervaddetnuheter) men den är lika död ändå =(

Nån som har en aning om vad jag kan göra för att få liv i den?

Permalänk
Medlem

Jag har en sorts emergency flash utility på mitt moderkort. Det går ut på att man håller inne en knapp direkt efter man satt igång datorn och har en diskett i med rätt bios i så forceras den biosen in.

Visa signatur

Du är min fiende tills motsatsen är bevisad, och bevisbördan ligger hos dig.

Permalänk
Hedersmedlem

Kolla manualen.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zie
Kolla manualen.

Har kollat där och det enda som beskrivs där är hur man gör om man får meddelandet "Bad BIOS Checksum" vid boot... Om jag kom så långt på vägen skulle jag vara glad... Får ju inte ens nån bild.

Permalänk
Medlem

Kan du inte kan använda nödflashen är det ganska kört. Blir nog att köpa nytt moderkort för dig.

Visa signatur

System: i5 10600K, Asus Z490-F, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz, SSD 256GB Samsung 830 & 1TB 860 EVO, ASUS TUF 3080, Noctua NH-U14S, Corsair RM850Xv2, Fractal Design Meshify C, LG 34GK950F.

Permalänk
Avstängd

1.köp nytt moderkort
2.skaffa nytt bios chip
3.in med kortet på rma.

där har du 3st alternativ men du kan lyckas o flasha om ditt gamla om du känner någon med samma mobo.

Permalänk
Medlem

Jag tror man måste hålla ner delete när man gjort nåt sånt under uppstart (iaf med mitt asusmoderkort) har du provat det?

Permalänk
Hedersmedlem

Varför använde du skivan som följde med moderkortet? Om det ens fungerar och den läser in från skivan (jag trodde det bara tog från diskett) så lär det ju inte vara någon så värst ny BIOS-fil som ev. funnits där.

Är det så att BIOS har blivit felskrivet så kan du kanske byta BIOS-chip (på vissa moderkort går det tydligen inte att ta bort). men har du ett borttagbart chip så kan du flasha om det i någon annan maskin.

Jag har hört att det går att du ur chipet under drift (allt inläst vid uppstart) och sätta i det som är felskrivit, flasha det, byta tillbaka och starta om den datorn som vanligt och sätta i det nyflashade chipet i ditt moderkort. Men det kan vara bluff och båg iofs, inget jag haft anledning att testa själv.

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG