Tips på bra lågprofil AM2 kylfläkt?

Permalänk
Medlem

Tips på bra lågprofil AM2 kylfläkt?

Jag måste hitta en CPU-fläkt till Socket AM2 som är mindre än 4 cm hög (hela paketet fläns+fläkt). Desperat i behov av tips!

Jag har hittat nån lågprofilfläkt till rackmonterade servrar men det duger inte då det ska sitta i en HTPC ( =helst jättetyst, kanske inte finns men åtminstone inte en servervariant med ljudnivå i klass med jetmotorer). Det är en 62w Athlon 64 3500+ som ska kylas och det verkar gå ganska lätt även med den boxade kylarn. Så en "normal" AM2 kylare med låg profil (H <= 4cm ) bör funka om den blir tyst på lägre varv.

Tips?

Permalänk
Medlem

Oj.. <4cm? jag undrar om det finns jag.
Den boxade fläkten som kommer med 65W versionen av x2 4200+ är uppskattningsvis 5cm hög. (jag har en framför mig nu, men ingen linjal till hands) Men det är klart, kör man den på max så kan den väl inte kallas tyst direkt.
Annars har du ju Zalman CNPS8000 (enligt http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=451 passar den till AM2, men jag reserverar mig för detta då jag inte har sett några officiella uppgifter om det) men den är 62.5mm hög.
Det är nog tyvärr det bästa (lägsta?) jag kan komma på för tillfället.

Visa signatur

"We're paratroopers, lieutenant. We're supposed to be surrounded!" - Lt. Winters, Bastogne 1944

Permalänk
Medlem

Finns denna (ev specialanpassad för lådan):
http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=CMECC00...

Men den är inte specad för AM2 sockeln och jag vet inte hur lätt det är att modda...

Jag har slaktat den boxade kylaren rätt rejält med en bågfil. Själva kylflänsen är runt 4,5 cm hög som standard. Ena halvan av flänsarna har jag sågat ner till 4 cm och andra halvan till ~2 cm för att kunna montera fläkten över halva flänsen utan att den sticker upp över 4 cm... Problemet nu är bara att bygeln som man monterar tvärs över kylflänsen för att låsa fast den sticker upp över
flänsarna så får fortfarande inte ner fläkten tillräckligt långt ner ändå (krävs kanske 3-4 mm till).

Kylningsmässigt verkar det inte vara nåt större problem, kör ju iofs med Cool&Quiet och har inte pressat den nånting (spelat en DVD typ). Och då sitter fläkten bara monterad över ~1/4 (ena hörnet) av den i övrigt hårt nerbantade kylflänsen. Dessutom hade jag ingen ny kylpasta att köra på efter min andra slaktar- (bågfils-) omgång, så den sitter monterad på fläckvis kvaravarande gammal kylpasta...

Hade jag bara kunnat stänga chassit utan att toppen på lådan bågnar hade jag kunnat leva med det men som det är nu måste jag på sikt hitta nåt bättre...

Permalänk
Hedersmedlem

Kylare för 1U-racklåda: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=324980&view=detailed

Samma med fläkt: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=324983&view=detailed

1U, liknande ovanstående: http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010085179

Ännu en 1U: http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010095535

Tänk på att luften måste kunna komma in i fläkten också, så tryck inte locket för fläkten.

Visa signatur

Religion och vidskepelse är smittsamma psykiska sjukdomar, den biologiska motsvarigheten till datorvirus.
"-Pappa, pappa, idag firade vi födelsedag och hela dagis fick gå på McDonalds. - Vems födelsedag då? - En farbror som hette Lenin."

Permalänk

Kör med vatten så får du lågt montage.