Hur starta automount i kde? [gentoo]

Permalänk
Medlem

Hur starta automount i kde? [gentoo]

Hej!

Började använda KDE och gentoo för ett tag sedan. Jag har bara ett problem, testade Kubuntu och gillade att usb-enheter osv monterades automatiskt. Trodde detta hörde ihop med KDE's grundpaket vilket jag missnöjt upptäckte att det inte gjorde.

Efter att ha sökt ett tag efter möjliga lösningar hittade jag det här:
http://docs.kde.org/development/en/kdebase/userguide/multimed...

Jag har läst igenom länkarna och har installerat hal och dbus, men jag vet inte vad jag ska göra nu. Vet faktiskt inte ens hur jag ska göra för att de ska starta när jag startar KDE/kdm/datorn.

Om någon vet någon länk till en bra guide vore jag verkligen tacksam.

// Jonas

Permalänk

Re: Hur starta automount i kde? [gentoo]

HAL och dbus kan inte automontera någonting. Det måste du använda en annan daemon för (till?).

I Gnome finns gnome-volume-manager, det borde då också finnas något liknande till KDE. Annars rekommenderar jag dig till att kolla på ivman. Det är en daemon för automontering som inte är GUI-beroende. Det finns en guide till ivman på http://gentoo-wiki.com .

Permalänk
Medlem

Nu har jag installerat ivman efter guiden på gentoo-wiki.com

Det fungerar så till vida att programmet startar och hittar mitt usb minne och monterar det i /media/sda1. Problemet är att det är olika owner,group och permissions varje gång den mountas. Och ibland är dne till och med /media/sdb1.

Sedan så hittar den inte alls mina externa hårdiskar som kör ntfs som filsystem för övrigt.

Kör ivman 0.6.12

// Jonas

Permalänk
Avstängd

Egentligen får jag inte skriva (mitt andra konto är avstängt :<).

Men iallafall, läs om Mount Point manager här. Vet inte om det hjälper. (finns säkert för nedladdning... någonstans, kolla/fråga i forumet)

:>

Permalänk
Medlem

Det verkar vara ett jättebra verktyg. Hittar tyvärr ingen nedladdningssida. Men det är inte så att jag behöver ett smidigt grafiskt monteringsverktyg. VIll bara kunna koppla in mina externa hårdiskar och mitt usb-minne och att de ska monteras med fulla läs/skrivrättigheter (dock inte de som är ntfs)

Ingen som vet hur man löser mitt ivman problem?

EDIT: Det löste sig, körde ivman som användare istället för som root.