Permalänk
Medlem

Mystiskt?

Tja...

Polaren har problem med en amd 64 3000+ med 2x512mb ram å ett 7800gt gfxkort med ett tagan 480watts agg å 2 mobo(asrock 939dual sata 2 å ett gigabyte nforce 4)

Problemet är: när jag sätter på agget så går datorn igång, alltså fläktarna, hårddiskarna å så men ingen bild/boot av datorn.

Som ni förstår så ska inte datorn gå på när man sätter på agget utan när man tycker på ON knappen och så skall den boota.

Trodde först att det var Asrock mobot det var fel på, det är lite kinkigt ibland så jag drog ut en sticka, men inget. Resettade biosen, inget. Använde mitt bioschipp i polarens asrock men åter ett misslyckande. Bytte till gigabyte mobot men samma problem återspelgas där igen. han hade ett annat agg innan och trodde naturligtvis att det kanske var det som var problemet och å köpte tagan-nätdelen till ingen nytta. så vad tror ni det är fel?
Delarna har varit testade löst och funkade sade han.

Jag undrar om ni har vairt med om liknande och i så fall hur ni har löst det.

Visa signatur

12700k@/7200c34@7800/msi z790 itx

Permalänk
Hjälpsam

Har du allt kablage på rätt ställe, 4pin aux ("P4a") kontakten i, rätt 20/24 pin ATX 1/2 kontakt, 6pin PCI-E kontakten inkopplat till gfxkortet?

BTW, tråden hör hemma i AMD delen.
*tråd flyttad*

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk
Medlem

inte kortat mobot mot chassiplåten när ni monterade det?

har ett gammalt IBM mobo det kan få för sig att starta upp utan bild när man sätter i kablen men trycker man på power så stägs den av sedan om man trycker igen så startar det ricktigt. Trodde först det var fel på skiten också eftersom det betede sig så å jag itne fick i gång den men var fel på strömbrytaren på fronten. hade lossnat en kabel så var bara å löda dit sedan fugnerade det. Mobot har en förmåga att minnas att det itne vart avstägt ricktigt å drar i gång fast utan post. Lite skumt men men.

Permalänk
Medlem

Har testat allt utanför chassit å samma sak där, kablarna sitter i rätt. ska testa cpun i min dator men om den verkligen funkar å allt fortvarande beter sig på samma sätt då vet jag verkligen inte vad det e för fel.

testat å testat å allt funkar iför sig så det jag kan tänkta mig e att det gamla agget stekte asrock mobot och det nya moderkortet. måste vara så, annars så e det något riktigt mystiskt alltså.hehe

Visa signatur

12700k@/7200c34@7800/msi z790 itx