Permalänk
Medlem

Nya amd burken vill inte funka.

Detta kanske är på fel forum men vi kör ändå. Jag införskaffade ett nytt och fräsht AS Rock 939DUAL-VSTA kort med både plats för agp x8 och pci-e grafik kort. Proppen jag köpte var en 939 X2 64, 4600+. Jag plockade ihop burken och kopplade in mitt gamla 6800gt kort den nya sata 2 disken och cd och så vidare. Jag har satt på mitt vattenkylnings system istället för att köra med de tillgänliga fläktarna. Nu börjar bekymrena. Datorn startar inte när mna trycker på on knappen. Jag har kollat 3 gånger att sladdarna är rätt kopplade och så är fallet. Nättagget är ett sunbeam 550w och funkar utmärt i sig. Problemen är då strömmen kopplas till moderkorten och ingenting händer. Kan inte se om det ens kommer någon ström dit men det borde det ju göra iochmed att alla saker är nya. Vad kan det vara för fel? Är moderkortet redan sönder ifrån lådan eller vill inte grafikkortet/moderkortet och nättagget sammarbeta?

Nu har jag lyckats få ström till moderkortet men när jag pluggar i nätagget sätter datorn igång och slår ifrån direkt samma sak när jag trycker på on knappen.

Permalänk

Det kan vara dina minnen som sitter fel, så du kan ju börja med att testa att köra med endast ett minne inkopplat. Om det inte funkar så testa koppla ut exakt allt och sen sätter du ihop moderkort, processer, minne och grafikkort (med medföljande kylning och inte din vattenkylning) och försök starta datorn.

Permalänk

låter kanske jättedumt, men har du kollat att nätagget är påslaget?

Permalänk
Medlem

Testat allt nu men det funkar ej det verkar som om att inte det kommer tillräckligt med strömm in i moderkortet men de kan ju inte stämma.

Permalänk
Medlem

du behöver ett PSU som har -5V, har du det?

iaf mit 939 dual sata2 kräver det....

Visa signatur

[MSI X470 GAMING PLUS] - [AMD RYZEN 3700X] - [G.SKILL F4-3200C14D-16GTZKW] - [Palit GTX 1080] - [Kingston 1TB NVME] - [Corsair HX 750W] - [Noctua NH-D15] - [Fractal Design XL R2] - [Acer XB270HU]

Permalänk
Medlem

Så där ser iaf mitt nättagg ut i siffror kan hittas på

http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Power-supply/NUUO/nuuo-55...

DC Output
+3.3V +5v +12V1 +12V2 +12V2 +5VSB

550W Max Output

Current
28A 36A 20A 18A 0.8A 2.5A
30A / 35*A
Max Combined

Wattage 280W 360W / 420*W 9.6W 12.5W
400W 22W

ska jag vara ärlig förstår jag inte mycket utav det.

*Nytt problem*

jag har lyckats få igång strömtillförseln till moderkortet nu men har nya problem min dvd brännare står och "tickar" av och på medans grafikkortet inte skickar ut någon signal till skärmen. jag ha testat att "nolla" biosen utan framgång.

Permalänk
Medlem

Som david nordberg redan påpekat så fungerar inte moderkortet med ATX2.0 nätaggregat, moderkortet behöver –5v vilket ATX2.0 nätaggregat normalt inte har. Det nätaggregat som du har ÄR ett ATX2.0.

Visa signatur

Corruptio optimi pessima

Permalänk
Medlem

Finns adaptrar att köpa på komplett.se så har du -5v och sen så ska det funka

Visa signatur

| Intel Core i5-4690k | Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 | Corsair XMS3 DDR3 8GB| Asus Geforce 750Ti OC 2GB | Corsair CX V2 600W |

Permalänk
Medlem

Kan man få en länk på den?? hittar inget på egenhand.

En massa källor påstår att det inte finns någon sådan typ av adapter och datorbutiken säger att de har kört moderkortet med vanliga PSU. Har iaf utvecklat problemet till att bli följande:
Moderkortet, minnena och hårddisken verkar funka men nu är det så att grafikkortet inte sänder någon signal och att dvdn vill dra igång men inte klarar det och stänger av sedan försöker igen och så vidare.