Produkttest: Creative Zen V Plus

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Mhm, hur man skriver namnet speglar personligheten...
På 4 GB får man plats med runt 12 album.

Däremot är det egentligen helt onödigt med FLAC i en mp3-spelare. Hur ofta brukar man egentligen gå omkring med material som man sedan enkelt vill kunna redigera? För allt annat än omkonvertering är FLAC totalt onödigt. Bara en idiot lyssnar på Flac i tron att de hör skillnad mot en MP3-fil i 256kbps.

12 album på 4gb? Kör du i .wav eller :P?! Ett album i 320kbps .mp3 tar kanske i genomsnitt ca. 150mb och det innebär att det skulle få plats 4000/150=26 album.

Visa signatur

GFX: Radeon 9600 series,
CPU: AMD Athlon 2100+ @ 1734 MHz,
MEM: 512MB OS: XP

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ExE
Generellt känns det som en väldigt flytande beskrivning av ljudkvalitén. Inget man baserar sitt val av MP3-spelare på precis. Och bara för att man lyssnar på olika typer av musik betyder inte det att man kan bedömma ljudet på något nogrannare vis. Snarare tvärt om - att lyssna på musik bara för att den tillhör en viss genre blir lätt en nackdel om man inte känner låtarna väl.

När jag testar hörlurar (inte lika mycket nu som förr dock) slås jag ofta av hur bra de låter. Inte nödvändigtvis för att de är "bättre" utan för att de framhäver speciella saker i låtar jag inte är så van vid. Därför har jag ett antal album som jag lyssnat på många gånger. De kanske inte är optimala för varje induviduell lur, men jag kan bedömma skillnaderna ganska lätt.

Det finns ju ett otal parametrar som påverkar den upplevda ljudkvalitén. Exakt vilka låtar (från vilken CD om det finns flera), hur är de kodade och med vilken encoder, på vilket sätt är lurarna burna, är lurarna inspelade än eller är de kanske utslitna (hur många timmar har de spelats helt enkelt), vilken volym och karraktär hade bakgrundsljudet, etc etc. Att det låter "burkigt" kan i princip bero på vad som.

jag håller med dig har en sådan oxå, man hör massa sköna saker små extra toner eller komp i bakrunden som man aldrig tänkt på innan, de kännde jag oxå det första.
men det där att den lätt blir smuttsig e kass för det blir den, men köp till ett skydd typ från komplett.se köpte ja de.. fungerar utmärkt!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kribban72
Ja för mig är det nödvändigt och det går att klämma in 3 st album på 1 gb

MVH Kribban

Ja och om ni använder " dBpower AMP Music Converter " kan ni förminska storleken på filerna(ändast musik) och ni får samma kvalité ändå.
Kan även konvertera alla musik filer som låter till .Mp3
Så man kan klämma in några extra om man känner för det:)

Permalänk
Medlem

Hmm

Gillar menysystemet, går snabbt att navigera, tar inte 3 sek att öppna en mapp etc. Dock så var det glapp i mina hörlurar som följde med, och volymen var ganska låg, ungefär som normal lyssnings nivå. Men man vill ju brassa på lite ibland och dunka på ordentligt.. vilket inte var möjligt. Har precis varit och bytt min Zen v Plus mot en ny, får hoppas att det går att ha lite högre volym samt att de medföljande öronsnäckorna inte glappar... Annars var det ett mycket bra köp.

Återkommer om volymen fortfarande är "låg", är den det tänker jag lämna tillbaka spelaren och leta efter något annat.

Edit:
Det va "glapp" i de nya hörlurarna också... eller, det glappar när man skruvar på telepluggen, kanske funkar om man låter bli att skruva på den...

Och ingen högre ljudnivå var det heller inte, orkar inte byta för jag är tillräckligt nöjd med volymen, men har du nedsatt hörsel rekomenderar jag inte dessa.

Visa signatur

Joddla & Jolka sig!