AMD Barcelona 40% snabbare än Clovertown

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Klart det är 4 separata processorer i en Quadkärna, men att beskriva Intels "quad"core för 2 dualcore kärnor. Och AMDs för 4 seperata kärnor. Ja då har du ett sammanhang, och i det sammhanget så blir betydelsen 4 singlecores. Vilket är fullkomligt fel.

Dom har en fyrdubbel kärna och inte 4 separata kärnor.

För en person som retar sig på småfel så verkar du inte kunna beskriva det bättre själv alltid.
"Klart det är 4 separata processorer i en Quadkärna"
Känns det som en bättre beskrivning än fyra separata kärnor i en Quadprocessor?

Visa signatur

~Pelle~

Permalänk
Medlem

Det känns inte som att det finns så mycket att diskutera innan några riktiga tester dyker upp. Utom att företag A påstår sig vara bättre än företag B, och det har ju "aldrig" hänt förut.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
För en person som retar sig på småfel så verkar du inte kunna beskriva det bättre själv alltid.
"Klart det är 4 separata processorer i en Quadkärna"
Känns det som en bättre beskrivning än fyra separata kärnor i en Quadprocessor?

Du tar saker ur sitt sammanhang. Han hängde upp sig på att jag sa att det inte var 4 separata kärnor, han menade att de var separata inom coren. Vilket givetvis är sant. Det var jag tvungen att gå med på. Därför jag skrev så.
Men att beskriva intels lösning som två dubbelkärnor medans man direkt efter beskriver AMDs som 4 separata kärnor. Så blir innebörden en ren lögn.
För att beskriva det som 4 separata kärnor i allmänt tal, dessutom i det sammanhanget. Ja då blir betydelsen att man påstår att AMD har 4 singlecores.

Och jag hade aldrig gått så hårt mot sweclockers inkompetenta redaktion om dom bara en enda gång rättat sina nyheter från dessa fel. Eller en enda gång förklara hur dom tänkt. Men dom bara tiger, låtsas att dom har rätt. Hade dom haft rätt hade dom väl kunnat diskutera eller förklara åtminstone. Men nä, ingenting. Tror dom har en liten lek för att se hur länge dom kan skriva sina lögner och låtsas att det är rätt.

Det närmaste jag fått som respons från sweclockers var när dom hävdade att "general purpose" betydde specialiserad. Men den responsen var inte värd ett skit då den helt enkelt utan att bemöta det minsta helt enkelt gick ut på att länka till en av sweclockers artiklar om GPGPUer.

Permalänk
Medlem

Boris, det bästa vore kanske att beskriva det som EN kärna med 4 separata PUs dvs "processing units". Liknande Cell som är EN kärna med 8 st PUs, även om beräkningsenheterna är av olika art i just Cell. Eller varför inte G80 som är EN GPU, men med 128 st "stream processors" samt en extra styrprocessor för dessa, men det är fortfarande En gpu.

Intels lösning är en cpu-hållare med TVÅ skilda kärnor som har vardera 2 st PUs.

Det är å andra sidan inte i närheten av det intressanta med Barcelona, det intressanta är att alla PUs, eller delkärnor, var för sig kommer att ha full minnesbandbredd mot RAM och att de samtalar med systemet genom HT 3.0.

Intel har ett liknande koncept på gång, men det är långt kvar tills det kommer att lanseras. Med nuvarande Intel-arkitektur delar båda dubbelkärnorna på samma minnesbuss med alla fördröjningar det innebär. Som tur är så är Kentsfield så kraftfull och har så stort cache så den presterar riktigt bra ändå, men inte på allt, inte på sånt som kräver enorm minnesbandbredd.

Barcelona verkar lovande, synd bara att man kommer att bli tvungen att vänta sig igenom hela Opteron-lanseringen innan de kommer att släppa konsumentversioner. Förhoppningsvis går det fort. Och som någon sa, med Quad-FX kommer det att gå att göra extrema monstersystem med Barcelona och 4st G81/R600 i för den som så önskar. Nice

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Avstängd

Jo jag vet att det är lämpligare beskrivningar. Men jag kallar det gått och gott Quadcore. Det är kort och enkelt.

Men om man inte vill vänta så släpps dom nog i FX-format tidigt.

Permalänk

-

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Nej, det var det inte. Du kan inte komma och påstå att AMD trodde dom skulle klå Clovertown med Quad FX. Dom lanserade det som ett koncept mest för att sno uppmärksamhet. Ett vanligt knep i branchen. Konceptet är ämnat för de ny Barcelona processorerna då AMD kommer ha möjlighet att köra åtta toksnabbakärnor plus 4 grafikkort i samma dator. Det ger en enorm FPU-prestanda. Det är ett nytt koncept helt enkelt. Du kan inte komma och skriva lika kunnigt som en 10-åring och samtidigt begära att vi ska tro att du har allsmäktig insikt.

jag har inte öppnat keften att påstå saker personligen åt någon..

lägg ner 10 års snacket. . .

Visa signatur

OS: Windows 11 Prro | Chassi: Fractal Design Define 7 Svart | Moderkort: Asus Rog Strix Z390-F Gaming | Kylning: Corsair CPU Cooling Hydro H100X / 2*240mm | CPU: I9 Socket-LGA1151, 8-Core (16-Thread) 3.60GHz@5Gh (1.33v) | PSU: Corsair 1200W | HDD: Corsair SSD 120GB (OS), Intel 256GB SSD (Games), Seagate 1TB HDD (APPS/DL), Seagate 1TB HDD (Recordings) | RAM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX | GPU: Gigabyte GTX 980 Ti 6GB | Monitor: HP Omen 27, TN-panel, 27", 165Hz och Nvidia G-Sync

Permalänk
Medlem

URSÄKTA!

Men tror ni!!! att en processor kommer upp på 6 månader?
När AMD släppte Opteron Processorn så började dom med nästa generations
Processorer det va då Intel blev slagen, Core2 har säkert tagit Intel minst 2-3 år att
utveckla, med massa dåliga släpp på vägen som jag kallar för Beta modeller.
Som blev bättre och bättre!
AMD Opteron var ju redan ute och färdig utvecklad, det enda dom gjorde va att släppa
Snabbare processorer hela tiden .
Men att Barcelona skall komma om 6 månader senare en Intels Xeon är bara
att gratulera Intel med personal styrkan, som har jobbat 24 timmar i skift!

Intel har säkert börjat med nytt projekt som kommer ut om 2-3 år

Visa signatur

:D

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrflash
Intel har säkert börjat med nytt projekt som kommer ut om 2-3 år

Alla kort ligger ju på bordet. Nehalem är ju på gång med IMC osv. Det som är bra för oss är att det kommer vara rätt så jämt mellan bolagen så priserna kommer nog vara rätt så låga framöver.

Sen vad gäller MCM och native så är ju native att föredra. Men då inga native quads finns ännu så är det inte så mkt att be för om man vill ha quad. 4X4 plattformen är ju inte intressant i nuläget och kommer inte bli det förrens Barcelona och AMD 690 chipsetet släppts. Då vi kan få trevligt prestanda med 8 kärnor. Nu är den bara tyvärr bara ett stort värme-element. När ska Nvidia släppa svala chipset????