Insidan på Lucasfilms datacenter

Permalänk
Medlem

för guds skull gift er! ni beter er ju som om ni vore gifta redan ändå så!

Hur som haver är det där en jävligt fet rigg, skulle vara grymt coolt att få jobba mot den någon gång.

Och det stämmer som någon/några påpekat, alla frames/bildrutor/[valfritt ord för fyrkant med bild i] tar inte aplång tid att rendera och man renderar flera frames/bildrutor/[valfritt ord för fyrkanter med bilder i] samtidigt givetvis.

Hur produktivt skulle det vara att behöva rendera i 6 månader varje gång man vill göra en ändring och se hur det blev? (nu överdriver jag ju lite eftersom man antagligen renderar i low quality just för detta ändamålet men förstå vad jag menar)

Visa signatur

Opteron 165 CCBWE 0550XPMW | MSI Neo2 platinum 54G | 2x512mb Geil One S 1,5-2-2-5 @ 400mhz | Gainward GF 6800 GT | WD 100gb + Maxtor 200gb + Maxtor 250gb

Permalänk

Håller med, ber om ursäkt ifall, jag verkat upprörd på något sätt. känns som det kvittar vad det heter, huvudsaken är väl att vi ändå förstår vad vi menar:)

Skulle inte heller haft något emot att få jobba med denna rigg.
Man brukar köra en hårdvarurendering innan man renderar på riktigt för att se animationsflöde, mm och en sån rendering går på några sekunder, vid själva renderingen renderas varje "bildruta" ut till ett flertal filer (det kan röra sig om 7-8 filer per bild där olika information ligger som color, depth, specularity, shadows, mm för att sedan sätta ihop allt i något lämpligt kompositionsprogram som tex D2 Nuke och då få mycket mer kontroll över resultatet.

Och många utav de tyngre effekter vi ser på film som typ explotioner, mm görs inte ens i 3D utan i tex Flame/Inferno och läggs på i post-prod

Visa signatur

ASRock Z77 E4 | I7 3770K | 16Gb Vengeance | Sapphire TRI-X R9 290 OC | FD R2 | C TX650 | Samsung 250 SSD | Corsair H100 | LG 29EA93

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Artifaction
Hur renderar du en filmruta??
Vet inte hur du gör men jag jobbar som 3D-animatör/interaktiv mediadesigner och använder dagligen Maya för detta och jag renderar ut mina animationer/filmer i frames både till NTSC 29,7fps svenska PAL vilket är 25fps (frames per second)

off topic vart lär man sig använda maya har letat kurser som en tok men jag hittar inget.

ot: ni har ju stavat dethstar fel deathstar heter det:D

Visa signatur

"Ta det lungt jag är dyslektiker"

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av funky_monkey
off topic vart lär man sig använda maya har letat kurser som en tok men jag hittar inget.

ot: ni har ju stavat dethstar fel deathstar heter det:D

Absolut bästa enligt min mening är genom tutorials, som du hittar lite överallt om du googlar på maya tutorials.

Dom två ledande som säljer "Tutorials" är Gnomon och Digital tutors.
http://www.thegnomonworkshop.com/
http://www.digitaltutors.com/digital_tutors/index.php

Gnomon är ju även en skola, så om du har lite pengar över och vill åka till USA och studera så är detta ett tmärkt alternativ.

Finn en hel del forum för Maya, det bästa (enligt min mening) är CG Talk.
http://forums.cgsociety.org/

Genom detta forum kan du få mycket tips och hjälp

Visa signatur

ASRock Z77 E4 | I7 3770K | 16Gb Vengeance | Sapphire TRI-X R9 290 OC | FD R2 | C TX650 | Samsung 250 SSD | Corsair H100 | LG 29EA93

Permalänk
Medlem

Vara datortekniker där vilken mardröm huvva

Visa signatur

Gam dator: Rampage 3 Extrem, 6x4GB Ram lägsta hastighet på minnet är 1600mhz Högsta G.skill ripjaws 2133mhz + ramkylare, Processor(ER) 6Core12Trådig Xeon x5660 Men eftersom jag haft så jädra ont i ryggen har jag bara kommit till att ta ut gamla processorn den nya ligger ihopklistrad i ett brev en x5670(Kan vara 75) Iaf många multipliers högre. Ljudkort Asus Z. Några normala diskar + 2ssd Intel 730 mm. Gfx Asus matrix platinum 290x. Corsair hx650 ca 3 år gammalt. Fractal design R4 window. Skärm phillips brilliance 29" 2560x1080p Finfin skärm :)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mantus
Vara datortekniker där vilken mardröm huvva

Så sant så... Tänk vad kul det hade varit att leta el fel i den lokalen :

Permalänk

Datorteknikern efter att ha satt ihop hela parken:

Citat:

Oj, var skulle den här skruven sitta?

Visa signatur

Hej. Ge mig pengar

Permalänk
Medlem

Ja blir faktiskt lite fundersam när jag ser allt det.

Är det bara jag som får en känsla av att renderings motorn de använder sig av är skriven i Java, eller nått rikigt långsamt. För jag kan inte tänka mig det tar 24h för EN bildruta, för hela det klustert.

Jag läste i en tidning för länge sen i en tidning att i filmvärlden bruka man arbeta i upplösningen 3840x(2xxx-nånting) när man klipper/renderar digitalt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av .:B9:.SiNNeR
tror nog att servrarna värmer upp deras pool på övervåningen, det gjorde FOLKSAMS gamla servrar , de producerade så mkt värme så hela höghusets värme behov togs från servrarna , även deras pool blev då uppvärmd av dem

Bättre att man återanvänder egnergin iaf. Idag blåser man mest ut den bara, lönar inte sig att återanvända den.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Artifaction
Om jag inte minns fel så var det just det du anmärkte från början, "vad som heter vad"

Men visst jag är en 3D-amatör som renderar frames. (nu sa jag inte vilket format dom gör sina produktioner i utan vad jag gör mina i och jag sysslar inte med motion pictures) och jag vet att när man renderar till sådana filmer som dom gör så handlar det om helt andra format än tex 720x576 då brukar det handla om 2k renderingar eller mer.
Jag kan medge att jag skrev fel fps och jag vet att man gör "biofilm" i 24fps

men ta och lyssna i slutet på filmen. det finns tydligen fler amatörer som renderar frames.

http://news.com.com/1606-2-6153940.html

Ja visst är det så att det i många fall bara rör sig om ett par sekunder som har dessa toppar men det jag menade var igentligen bara hur mycket "power" det krävs ibland och det känns lite skrämmande.
Vet att jag sett en intervju med Pixar där han nämde upp till 90tim/frame och dom har minst lika imponerande maskinpark, och dessutom en av världens bästa renderingsmotor.

Ett annat exempel (vet inte om det är riktigt sant) men Lucas Art sa nån gång under produktionen av star wars 1 (the phantom menace) att om all CG skulle gjorts på en enda dator så skulle hela filmen ta runt 14 år att producera.

Och det är lite olika hur renderingar går till i en renderfarm, för det mesta tar en specifik server hand om en frame så om vi säger att en frame tar en timme att rendera så har dom ju altså renderat ut 2000 frames på en timme. (om dom nu hade 2000 servrar till detta)
Är det mer krävande scener så kopplar man ihop flera servrar för att ta hand om denna frame.

jaja, möjligen var det ett förväxlingsfel. men det borde ändå ha varit uppenbart att jag menade skillnaden i rutor på en TV-sändning och i cellfilm (numera även den digital, men fortfarande i 24 rutor)

för att återgå till skillnaden jag försökte få fram mellan frames/rutor (jag skulle givetvis skrivit fps istället) så är biofilm i 24 bildrutor men oftast i 72 frames, det har inget med produktionen att göra och samma sak gäller för icke filmproduktion idag. (särskilt hos Lucas) jag har ingen bättre terminologi för att framföra det..

filmen orkar jag inte se på, jag är säker på att du har rätt annars.

/ sen kan ju CS-spelaren Getskrik kyla ner sig lite och fundera på hur många fps hans 120 fps blir om han spelar CS interlaced, och kanske teckna in sig för en språkkurs.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk

Pasians (Harpan) server? ^^

Visa signatur

OS: Windows 11 Prro | Chassi: Fractal Design Define 7 Svart | Moderkort: Asus Rog Strix Z390-F Gaming | Kylning: Corsair CPU Cooling Hydro H100X / 2*240mm | CPU: I9 Socket-LGA1151, 8-Core (16-Thread) 3.60GHz@5Gh (1.33v) | PSU: Corsair 1200W | HDD: Corsair SSD 120GB (OS), Intel 256GB SSD (Games), Seagate 1TB HDD (APPS/DL), Seagate 1TB HDD (Recordings) | RAM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX | GPU: Gigabyte GTX 980 Ti 6GB | Monitor: HP Omen 27, TN-panel, 27", 165Hz och Nvidia G-Sync

Permalänk

@Artifaction tack så mycket.

Visa signatur

"Ta det lungt jag är dyslektiker"