Microsoft skyller dålig försäljning på pirater

Permalänk
Medlem

testat vista i cirka tre veckor, blev väldigt less på att det drog så mycket dator så jag avinstallerade det.
och jag kan ibland tycka att jag har en dator som iaf ska räcka till utan att ett OS ska slöa ner :\

Permalänk
Medlem

Jag har för mig att jag såg en video med en tidig Ballmer som predikade "development!" så fanatiskt att Ulf Ekman skulle bli avundsjuk. Fattar inte hur MS vågar släppa fram en sån galning..

Permalänk
Avstängd

Fan min tandborste är sliten... jävla pirater

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
1, De flesta här som ska lista anledningar till varför just ni inte gått över till Vista har inte ens betalat för ert XP och betalade säkerligen aldrig för 2000. Många av er har betalat men majoriteten har det inte. Det blir då komiskt att ni gnäller över vad som skulle få er att gå över. Ni kommer ändå inte köpa Vista.

Spelar väl egentligen ingen roll om man betalar eller inte så länge motiven är att det funkar sämre.
Säg att alla operativen du listar vore gratis - vore klagomål på att Vista inte medför någon förbättring utan mest försämring vara mer korrekta då?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
2, Varför är det MS fel att nVidia inte har skakat fram drivrutiner? Det gäller många hårdvarutillverkare.

Må så vara att det inte är MS fel - men det gör Vista ganska värdelöst...
[Precis som BeOS är värdelöst då hårdvara inte stöds där heller.]

Visa signatur

Me fail english, thats unpossible!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wilwarin
min syn på de olika operativsystemen:

vista:
- problemet är allt drm skit, jag vet att xp har det oxå men vista tar endå priset.
+ 64 bit versioner och ökat stöd för 64 bit (mera ram till mig), vilket jag ser fram emot, 2gb ram som jag har nu är riktigt illa, skulle vilja ha 4 och möjlighet att ha ännu mera sedan.
+ mina favvoprogram kommer nog funka på vista.

linux:
+ väldigt trevligt att ställa in, så jag får mitt basic grey interface
- inga program jag använder finns till linux (painter, photoshop mm.) och gimp är inget alternativ till photoshop, och kommer inte vara föräns det får en mkt mer avancerad brush engine och mycket annat.
+ 64 bit stöd.
- color management i linux e inte så utvecklat

winxp:
+ alla mina program funkar
+ har koll på diverse program för att ändra utseendet så jag får det som jag vill.
- inte 64bit, vilket betyder mindre ram, bara 2gb till photoshop räcker inte långt.

så det enda jag som grafiker tycker är intressant med vista är 64 bit. så sålänge jag inte uppgraderar mitt ram så kommer jag inte köra vista.
um man kanske blev lite OT nu

va? sitter själv med XP med 64bits stöd .... sprid inte en massa lögner!

Visa signatur

Nätverksnörd

Permalänk

dom borde komma med en dementi innan ballmer öppnar munnen. eller skika honom på charmkurs.

Visa signatur

"Ta det lungt jag är dyslektiker"

Permalänk

Alla som vill byta OS från ett fint fungerande XP till ett halvfärdiga Vista räcker upp en hand?

Jag räcker inte upp handen. Gör ni?

Visa signatur

"Jag har övergett den moraliska ståndpunkten. Moral leder till abstraktion och orättfärdighet. Den ger upphov till fanatism och förblindelse. Den som är dygdig måste hugga av huvuden."
Albert Camus

Permalänk

Kul att se hur bra insatta folk är i sina diskussioner.
Men vad är det för stolpskott som har översatt nyhetsinlägget? "Dail up" betyder i det här fallet "skruva upp, öka" och inte "ringa upp".

Själv tycker jag det mest är kul att det är exakt samma tongångar nu som när XP kom, "jag ska aldrig uppgradera", "win98 funkar ju skitbra", "j-vla lego-gränssnitt", osv...

Visa signatur

/R
"I plan to live forever, or die trying"

Permalänk

Microsoft har snarare piraterna att tacka för deras monopol. Hade Ms lyckat stoppat piratkopieringen av Vista så skulle nog flera gå över till ett annat os.
Länder som Kina, Indien, Brasilien samt Ryssland som Ballmer pratade om, skulle knappast större delen av befolkningen (som har nyare persondatorer) lägga ut pengar på ett os när det finns gratisalternativ. Men nu kommer MS få monopol där och de laglydiga blir mer eller tvungna att välja det största operativsystemet.

Att så få har köpt vista idag är inte konstigt som många har sagt och jag tror det mest är en tidsfråga. Vista i dagsläget ger inte så mycket mer än problem och snyggare fönsterhanterare. Ungefär som när WinXp kom och win2000 var det bättre alternativet, men det är inte så många med win2000 kvar idag.

Min uppfattning är dessutom att få personer köper ett nytt os till en dator utan de ofta köper en ny dator samtidigt, men kollar man i butikerna (webb och vanliga) så har de dåligt utbud av datorer med Vista på. När DX10 spelen börjar komma, drivrutinerna blir bättre och butikerna får bättre utbud av datorer med vista på så kommer nog försäljningen också att öka.

Klaga på Vista/Microsoft att andra tillverkare av diverse hårdvaror är tröga på att fixa fungerande drivrutiner kan man göra, men vilket vilken operativsystemtillverkare än Microsoft är bättre på att få drivrutiner till sitt operativsystem?
Btw, jag sitter fortfarande och väntar på drivrutiner till min scanner och tv-kort till WinXp. Det finns drivrutiner för win2000, men det kommer att komma nya för WinXp vilken dag som helst står det, som det har gjort i en sådär 5år. Även en chiplab brännare där drivrutiner för nyare os än win 3.11 inte har släpps ännu. (det skulle komma snart för win 95 stod det även där)
Så det är sånt man får räkna med att vissa hårdvaror inte kommer få stöd eller att det kommer dröja, visst kan man ju alltid vänta på att de kommer men då kanske man kommer efter. (exempelvis sitta med win 3.11 idag)

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk

xp blev så mycket bättre när efter den 30 januari

Visa signatur

|| Gigabyte GA-MA790X-UD3P || AMD Phenom II X4 955 @ 3,8 GHz || 2*2 GB Kingston HyperX PC8500 || Asus Radeon HD 5850|| Zalman ZM600-HP600W || Windows 7 64-bit ||

Permalänk
Medlem

tva: Nej, men det är ändå ganska komiskt att gnälla över någonting man aldrig ens tänk betala för. Balmer kunde nog inte bry sig mindre om varför någon inte laddar hem Vista. De flesta här som gnäller piratkopierar. De som inte gnäller utan tycker vista är bra här är personer som betalat för det eller fått det lagligt på annat sätt. Det är lite konstigt.

Visa signatur

//Bacon

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aresseitch

Men vad är det för stolpskott som har översatt nyhetsinlägget? "Dail up" betyder i det här fallet "skruva upp, öka" och inte "ringa upp".

Det är nog som så att Engelska-kunskaperna hos Sweclockers, och den gemene Svensken, dessvärre faller till korta på sidor som The Inquirer. Det är inte bara "svår Engelska" utan oxo massa underfyndigheter och slang.

Citat:

He said that there was software within Windows Genuine Advantage which could be dialled up by the Vole to make it even more tougher for the pirates to take out.

He promised that the Vole would "really ferret through how far we can dial it up, and what that means for customer experience and customer satisfaction".

"The Vole" är en typ av gnagare men betyder här "Microsoft". Ferret betyder vessla, alltså en typ av iller, men åsyftar här "snabbt leta upp/ta reda på".

Texten beskriver alltså hur M$ kan kontrollera, "ringa upp", fler program i Windows inom ramen för WGA för att på så sätt göra det svårare för piraterna.

//LD

Visa signatur

http://www.earth-dog.com - Metal for Muthas - Gore for Ghouls!

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
De flesta här som gnäller piratkopierar. De som inte gnäller utan tycker vista är bra här är personer som betalat för det eller fått det lagligt på annat sätt. Det är lite konstigt.

Eh... har du belägg för det påståendet? Eftersom jag deltagit något lite och därför läst inläggen tycks det tvärtom som om de med skäl för sitt gnäll är användare med lagligt licensierad mjukvara. Ingen ironi menad ifrån min sida, utan jag blev mest förundrad över ditt tvärsäkra påstående.

Permalänk
Medlem

Lika gott åt microsoft om ingen köper deras skit, medie övervakning och grejer fy fan.

Visa signatur

Amd Phenom 1090T @ 3,8 Ghz / 6 gb ram / Powercolcor Radeon 6970

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
De flesta här som gnäller piratkopierar. De som inte gnäller utan tycker vista är bra här är personer som betalat för det eller fått det lagligt på annat sätt. Det är lite konstigt.

Inte konstigt alls : De flesta brukar vara duktiga på att försvara sina köp.
[Jag behöver faktiskt en PS3 fast jag har både PS2 och Xbox - för PS3 kan...]

Visa signatur

Me fail english, thats unpossible!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ro.ARM
När jag installerade Linux kunde man inte spela upp DVD utan att själv ladda hem en särskild fil för att kunna decryptera och spela upp DVD. En fil som inte är laglig att sprida och därför inte följer med.

Kan avslöja att det var samma sak med XP sist jag installerade. Tänkte jag skulle göra en clean installation utan en massa skit, men fick inte DVD-uppspelning att funka. Upptäckte att jag var tvungen att installera en mediaspelare jag fick med ett gammalt grafikkort för att få till det.

Jag kör inte Linux idag, men om det är det största problemet så verkar det rentav bättre än windows.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem

Så otroligt komiskt
MS visar ännu en gång att taktiken "det är alla andras fel, inte vårat" fungerar utmärkt, som underhållning (har tårar i ögonen av skratt just nu). Synd bara att det som ett faktiskt uttalande till sitt försvar slutade fungera ungefär när man tog sig ur sandlådan... vilket jag tror säger mer om MS än vems felet faktiskt är.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ro.ARM
Om linux och multimedia.

Jag är inte ute efter att lägga skulden på den ena eller andra parten. Jag försöker bara beskriva det hela från mitt personliga användarperspektiv...
Och samtidigt ge en möjlig förklaring till varför linux inte har lyckats intressera fler hemanvändare/svenssons.

http://techpubs.sgi.com/library/tpl/cgi-bin/getdoc.cgi?coll=l...

"There are some Damned Things like enabling Java and Flash in Mozilla, playing MP3 files, playing Quicktime/AVI/RealMedia/Windows Media streams, and playing encrypted DVDs that the Fedora distro folks won't tell you how to do, either because they're afraid of being sued under the DMCA or for various other esthetic and political reasons."

Samma problem med Fedora/Redhat.

http://www.ubuntux.org/ubuntu

"Patents, closed protocols, and proprietary software with restrictive licenses causes those technologies to not work "out of the box". Including them would cause multiple problems, some being legal issues and royalty payments. This applies not only to Ubuntu but to other alternative/free operating systems as well. The installation procedure of such software is similar in difficulty to Microsoft's Windows, but may still render helpless an average user who is unfamiliar with their new Ubuntu system."

Ubuntu förklarar på min poäng på ett utmärkt sätt...

Det här beror inte på ett avtal mellan Novell och MS. Och det är knappast rättvist att påstå att det är MS fel. Det här gäller alla alternativa operativsystem. Men det är sannolikt bara de stora företagen(Suse/Redhat/Ubuntu m.fl) som ger ut distributioner som är superrestriktiva när det gäller multimedia stödet. Dom kan inte ta onödiga risker och vill vara säkra på att inte kunna bli stämda av någon och vill bli uppfattade som 100% lagliga av alla överallt. Mindre distributioner kan emellertid ha en lite mer avspänd attityd och friare tolkning av de här reglerna..och har därför ibland bättre MM-stöd. Men ofta väljer just nybörjaren som kommer från windows en av de stora välkända distributionerna...

Som sagt jag påstår inte alls att det här är linux fel. Jag hoppas själv att det ska gå bättre för linux. Men det är sant...

Jag kör Fedora hemma på min workstation och har inte installerat java från suns hemsida utan det fanns installerat från början. Och för att få mp3 stöd, DVD och allt annat räcker det med att installera 4-5 olika paket via "yum install paketnamn". Detta tar ca 3 minuter vilket det inte gör på Windows. Du hänger upp dig väldigt mycket på att läsa massa artiklar etc på internet medans det fungerar mycket enklare och smidigare i verkligheten. Vet inte hur gammla dessa artiklar är men det är inte direkt svårt att få all multimedia att fungera i Linux.
Angående Suse 10.0 kan jag spela upp mp3 och DVD filmer och jag själv har inte installerat något extra paket på denna skoldator, självklart kan någon annan ha gjort detta men jag förstår fortfarande inte varför Linux skulle vara så jobbigt för det då man i Windows måste fixa hem en jädrans massa codecs etc.

Visa signatur

Nikken: Dont waste ze brain cellzzzzz
Tigimon: But I need to lower myself to walkers level.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lincoln
Kan avslöja att det var samma sak med XP sist jag installerade. Tänkte jag skulle göra en clean installation utan en massa skit, men fick inte DVD-uppspelning att funka. Upptäckte att jag var tvungen att installera en mediaspelare jag fick med ett gammalt grafikkort för att få till det.

Jag kör inte Linux idag, men om det är det största problemet så verkar det rentav bättre än windows.

Problemet är att de stora distributionerna som Suse, Fedora eller Ubuntu skickar med ett DVD-avspelningsprogram. Men möjligheten att spela upp DVD film med det är avstängd.

Det är som om t.ex PowerDVD följde med på köpet och installerades när du köpte windows. Men sedan när du försöker se en film med PowerDVD funkar det inte. Då undrar du kanske vad som är fel..och upptäcker att du först måste ladda hem ett script eller fil som du måste köra för att PowerDVD ska funka...Vidare beror det hela på att det, enligt vissa, skulle varit olagligt om PowerDVD fungerade med en gång. Och därför fick man sabotera funktionaliteten...

Det är sådant som får många alldeles vanliga människor att skaka på huvudet och undra vad det är för typer som hittat på en sådan ordning...

Och nu är dessutom Blu-ray och HD-DVD ute. För den som vill bygga en hembiodator är det snart dessa format som gäller. Hur blir det då med Linux? Jag har inte i detalj läst in mig på hur HDCP/DRM osv i praktiken kommer att fungera för en vanlig konsument som vill använda hembiodator för sitt blu-ray tittande...Men spontant verkar det bli problematiskt för den som hade tänkt sig att köra linux på en sådan dator. Vet inte vilka planer linuxfolket har när det gäller att försöka få igång blu-ray med linux...

Visa signatur

Mvh!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ro.ARM
...

Det är sådant som får många alldeles vanliga människor att skaka på huvudet och undra vad det är för typer som hittat på en sådan ordning...

Och nu är dessutom Blu-ray och HD-DVD ute. För den som vill bygga en hembiodator är det snart dessa format som gäller. Hur blir det då med Linux? Jag har inte i detalj läst in mig på hur HDCP/DRM osv i praktiken kommer att fungera för en vanlig konsument som vill använda hembiodator för sitt blu-ray tittande...Men spontant verkar det bli problematiskt för den som hade tänkt sig att köra linux på en sådan dator. Vet inte vilka planer linuxfolket har när det gäller att försöka få igång blu-ray med linux...

Angående vanligt folk så installerar inte dom sitt operativsystem, så ska du jämföra rakt över så får du ta ett färdigkonfigurerat windows mot ett färdigkonfigurerat linux.

När det gäller en mediadator som skall klara Blu-ray och HD-DVD så kommer även windowsanvändare få stora problem. Dels när det gäller att man måste ha HDCP-godkända prylar hela vägen, men även de användare som vill kopiera sina filmer till hårddisken för att se dem därifrån så kommer kryptering mm att ställa till det.

Men som tur är så jobbas det för fullt för att komma förbi dessa problem och därmed se till så användaren kan använda sina produkter som denne vill. Då kommer det inte vara nån större skillnad mellan windows och linux i detta avseende när man väl löst dessa problem.

Visa signatur

Sverige är ett så litet land att det bara får plats en åsikt i taget där.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nikken
Jag kör Fedora hemma på min workstation och har inte installerat java från suns hemsida utan det fanns installerat från början. Och för att få mp3 stöd, DVD och allt annat räcker det med att installera 4-5 olika paket via "yum install paketnamn". Detta tar ca 3 minuter vilket det inte gör på Windows. Du hänger upp dig väldigt mycket på att läsa massa artiklar etc på internet medans det fungerar mycket enklare och smidigare i verkligheten. Vet inte hur gammla dessa artiklar är men det är inte direkt svårt att få all multimedia att fungera i Linux.
Angående Suse 10.0 kan jag spela upp mp3 och DVD filmer och jag själv har inte installerat något extra paket på denna skoldator, självklart kan någon annan ha gjort detta men jag förstår fortfarande inte varför Linux skulle vara så jobbigt för det då man i Windows måste fixa hem en jädrans massa codecs etc.

Det tar inte längre tid eller är särskilt mycket svårare att fixa för den som är van vid både windows och linux.
Men den som har använt windows i 10 år och gjort 73 windowsinstallationer kommer inte att uppfatta det så om det är första gången han/hon installerar linux.

Det tråkiga är ju också att de regler, lagar och oro för ev. stämmningar som orsakar den här situationen känns så onödiga och meningslösa.
Principiellt retar jag mig alltid om någoning helt utan vettiga skäl måste göras mycket krångligare än det behöver vara. Så det är en principfråga också..även om det kan vara ett verkligt och jobbigt krångel för nybörjaren som testar linux för första gången.

Och om linux ska kunna få så många nya användare som möjligt är det självklart önskvärt att försöka bli av med den här typen av onödigheter. Det är trots allt ett menigslöst slöseri med tid även om den som är kunnig kan fixa det relativt snabbt.

Visa signatur

Mvh!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ro.ARM
Men den som har använt windows i 10 år och gjort 73 windowsinstallationer kommer inte att uppfatta det så om det är första gången han/hon installerar linux.

På samma sätt så har varje person som installerat något annat än Windows några få gånger enorma problem med vad fasen allt konstigt i Windows olika "guider" egentligen betyder.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ro.ARM
Och om linux ska kunna få så många nya användare som möjligt är det självklart önskvärt att försöka bli av med den här typen av onödigheter. Det är trots allt ett menigslöst slöseri med tid även om den som är kunnig kan fixa det relativt snabbt.

Kan hålla med om att Windows har blivit normen - men det vore ju olyckligt om allt annat skulel behöva sänka/ändra sig till Windows standard bara för användarna inte ids lägga två fingrar i kors för att komma någon vart.
Tyvärr så är många lata så Windows dominans kommer väl fortsätta : Och för de lata som trots allt vill byta så finns ju Lindows - sorry Linspire - som ju är gjort som en "Windowskopia" som så många önskar.
(Linspire har ju till och med tidigare implementerat lite säkerhetsbrister för att man skall känna sig hemma )

Visa signatur

Me fail english, thats unpossible!

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wilwarin
min syn på de olika operativsystemen:

vista:
- problemet är allt drm skit, jag vet att xp har det oxå men vista tar endå priset.
+ 64 bit versioner och ökat stöd för 64 bit (mera ram till mig), vilket jag ser fram emot, 2gb ram som jag har nu är riktigt illa, skulle vilja ha 4 och möjlighet att ha ännu mera sedan.
+ mina favvoprogram kommer nog funka på vista.

linux:
+ väldigt trevligt att ställa in, så jag får mitt basic grey interface
- inga program jag använder finns till linux (painter, photoshop mm.) och gimp är inget alternativ till photoshop, och kommer inte vara föräns det får en mkt mer avancerad brush engine och mycket annat.
+ 64 bit stöd.
- color management i linux e inte så utvecklat

winxp:
+ alla mina program funkar
+ har koll på diverse program för att ändra utseendet så jag får det som jag vill.
- inte 64bit, vilket betyder mindre ram, bara 2gb till photoshop räcker inte långt.

så det enda jag som grafiker tycker är intressant med vista är 64 bit. så sålänge jag inte uppgraderar mitt ram så kommer jag inte köra vista.
um man kanske blev lite OT nu

xp har INTE DRM I sina versioner sluta ljug ta reda på lite info innan du säger nåt n00b

Visa signatur

fuck intel core 2duo and fuck windows vista

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ro.ARM
Problemet är att de stora distributionerna som Suse, Fedora eller Ubuntu skickar med ett DVD-avspelningsprogram. Men möjligheten att spela upp DVD film med det är avstängd.

Jag vet inte vad du kallar Windows Media Player, men MS blev i alla fall stämda i Europa för att de hämmade konkurrensen genom att skicka med den i windows per default. Och det var WMP som inte kunde spela upp DVD per default.

Citat:

Det är som om t.ex PowerDVD följde med på köpet och installerades när du köpte windows. Men sedan när du försöker se en film med PowerDVD funkar det inte. Då undrar du kanske vad som är fel..och upptäcker att du först måste ladda hem ett script eller fil som du måste köra för att PowerDVD ska funka...Vidare beror det hela på att det, enligt vissa, skulle varit olagligt om PowerDVD fungerade med en gång. Och därför fick man sabotera funktionaliteten...

Det var alltså för att få WMP att fungera som jag installerade det andra programmet... Du kan med andra ord byta 'PowerDVD' till 'Windows Media Player' i din text och det blir helt sant.

Citat:

Det är sådant som får många alldeles vanliga människor att skaka på huvudet och undra vad det är för typer som hittat på en sådan ordning...

... och svaret är att det sitter en massa folk och räknar med att de kan tjäna enorma stålar på licensavgifter genom att ta fram nya format som inte är bakåtkompatibla med äldre utrustning eller utrustning från konkurrenterna.

Kriget mellan HD-DVD och blu-ray skulle aldrig äga rum om det inte låg enorma pengar i licensavgifterna. Varje sketen blu-ray-skiva skickar några cent i Sonys ficka, varje spelare flera dollar, och utrustningen för att spela in och mastra filmerna kostar miljontals dollar.

Det har inget med Linux vs. windows att göra. Om något så tror jag hacken för att komma runt skydden i blu-ray och HD-DVD kommer fortare till linux än till windows/vista. Däremot så kanske det inte kommer någon 'approved by filmbolagen'-spelare för HD-formaten till linux.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem

Det är mest synd om piraterna tycker jag.

Och angående att spela upp DVD/MP4/MP3 och annat i Linux - det handlar om att dessa komponenter inte är fria. Inte för att jävlas med dig. Det är de multinationella, kapitalistiska mediaföretagen du ska klaga på, inte rörelserna bakom Fedora eller SuSE.

EDIT: Utmärkt svar av föregående talare förresten.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem

aresseitch skrev:

Citat:

[B]
Själv tycker jag det mest är kul att det är exakt samma tongångar nu som när XP kom, "jag ska aldrig uppgradera", "win98 funkar ju skitbra", "j-vla lego-gränssnitt", osv...
[/B]

Win 98--> Win xp--> Ubuntu?

alternativt Win 98--> Win XP--->Vista--> Xp igen

Företag säljer ju downgrade versioner numera till datorköpare med Vista. Det gjordes aldrig såvitt jag vet med XP och Win 98. Och det borde tyda på att det finns missnöje bland folk och en marknad för att nedgradera til XP igen. Detta borde säga allt om Vista.
http://www.alltompc.se/nyheter/?id=42425

Visa signatur

q9550@3,4Ghz, GTX275, 4GB DDR2 Corsair XMS2//HTPC AmdX2 4600+ passivt kyld med scythe ninja mini, Antec NSK 2480

Fractal design arc midi r2// core i7 4770k@ 4,4ghz :)
// corsair h100i // corsair hx 850m// asus maximus VI hero//
Corsair vengeance pro 2400mhz// intel ssd 335 180gb// gigabyte gtx 780 OC@1200mhz Core//win 8.1

Permalänk
Medlem

Vista är, efter några ytterst små tweak och med minst 4gb ram, ett OS som springer ifrån XP så jääävla fort.

Visa signatur

Error 412: Precondition Failed - You need to use a real browser in order to view this signature!

Permalänk
Medlem

Jag har vista 64 bitar och kan inte annat än att säga att jag köpte det för tidigt och betalade för mycket pengar.

Steve Ballmer kan fara och flyga. Jag måste använda XP för att kunna köra min scanner, måste använda xp för att använda extra funktioner till kameran, äldre program och äldre hårdvara. De e bannemig inte kul att ha lagt ut tusentals kronor och sedan behöva slänga allt bara för att ett nytt system kom ut.

Visserligen är hårdvarutillverkare också en del av problemet men vista känns påtvingat, inte nödvändigt.

Vad är det vista har som man måste ha och som XP inte har egentligen ?
Från windows 98 till XP fanns det skillnader, det fanns anledningar det var bättre och stabilare, inga dumma låsningar o dyl.

Man försöker köpa lagliga licenser, när man kan, men vad förväntar han sig egentligen ?
5500 kr för vista ultimate ? Du får en hel dator som man kan spela de mest moderna spelen på för dom pengarna.

Nee jag hoppas att kommuner och landsting slänger ut Microsoft och börjar köra med Linux eller liknande, bättre satsa pengarna på fri mjukvara som kan komma alla till del, istället för att betala miljarder till Microsoft och deras oerhört aggressiva och arroganta marknadsföring.

Vista är inte nödvändigt idag. Därför säljer det inte bra. Det är mer problem än fördelar eftersom XP klarar i princip alla behov man har idag.
Kunder brukar köpa det de behöver.
Även OEM licenser av vista är för dyra helt enkelt med tanke på vad man "vinner" i förhållande till XP.