Auzentech visar ljudkort som bygger på X-Fi

Permalänk
Melding Plague

Auzentech visar ljudkort som bygger på X-Fi

Tillverkaren Auzentech har rört om ordentligt på ljudkortsmarknaden med sina ljudkort med högpresterande kretsar. De har tidigare tillkännagivit att de avsåg att producera ett ljudkort som bygger på Creatives X-Fi-krets, något som skulle göra dem den enda tredjepartstillverkaren som producerar ljudkort med denna krets.

Läs nyheten

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

min Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty är sexigare (l)

Permalänk
Medlem

inte på något sätt, auzentech kommer göra narr av creatives egna kort.

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
inte på något sätt, auzentech kommer göra narr av creatives egna kort.

De tror ja med!

Permalänk
Medlem

Ser snyggt ut, på ett obestämt sätt
Undrar om det kommer fungera bra till Linux, eller bara bättre än Creatives kort överlag? :/

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Ser snyggt ut, på ett obestämt sätt
Undrar om det kommer fungera bra till Linux, eller bara bättre än Creatives kort överlag? :/

Jag tyckte mitt ljudkort fungerade grymt dåligt med linux, en av anledningarna att jag inte använder det längre.

Har inte hört om denna tillverkaren förut, men verkar vara bättre än Creative vad jag förstår?

Visa signatur

Knowledge is not achieved until shared.

Permalänk

Det är allmänt känt att Auzentechs Meridian 7.1 kort är ett av de bästa korten i sin prisklass, funderar själv på att köpa ett sådan alt detta kort om det håller samma nivå som Meridian kortet. Om man kan kombinera sådan kvalité med stöd för EAX 3 och uppåt vore ju detta optimalt.

Hoppas bara de kan göra bättre drivrutiner än Creative-folket.

http://www.guru3d.com/article/sound/399/

Visa signatur

""All you need in this life is ignorance and confidence, and then success is sure" - Mark Twain"

Permalänk

Jag trodde kretsen var kaputt för Creative har ju än idag inte löst crackle-squeel-n-pop problemet. Kolla Creatives forum, många som är arga så de fräser.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Vidare finns det utgångare för front-högtalare, vilket kan vara bekvämt i vissa situationer

Vill någon utveckla?

Permalänk
Medlem

Menar kanske att det finns intern högtalarutgång så man kan koppla in eventuella luruttag på framsidan av chassiet? Kanske...

Trevligt med lite konkurens. Frågan är dock om man någonsin kommer orka köpa något separat ljudkort igen. Var ett tag sen jag kände att behovet fanns

Visa signatur

O11D Evo | Aorus Z790 Elite AX | 13600K | Kingston 5200 CL40 32GB DDR5 | Galahad 360 | 7900 XTX Nitro+ | Kingston Fury Renegade 1TB & 2TB NVMe | 2 x 860 EVO 1TB @ RAID0 | Ironwolf 8TB | Asus PB278QR & VG27WQ1B

HP Microserver Gen8 1610 | Samsung 840 120GB | 2x WD RED 1TB RAID 1 | 1x WD RED 2TB | 1x WD Green 1TB

Permalänk
Medlem

Kommer det inte bli samma problem som Creative hade till nForce moderkort? Det var därför jag valde Auzentech, samt att prioriterade 7.1 genom SPDIF framför EAX 3.

Visa signatur

HTPC Lian Li PC-A05FNB | Intel Core i5-13400 | 32 GB DDR5-6000 | 4,5 TB SSD | RTX 4070 12 GB
Laptop Razer Blade 15 Base 2021 | Intel Core i7-10750H | 16 GB DDR4-2933 | 1,5 TB SSD | RTX 3070 8 GB
Laptop Lenovo ThinkPad E585 | AMD Ryzen 5 2500U | 16 GB DDR4-2400 | 756 GB SSD | Radeon Vega 8

Klocka GTX 460 med NiBiTor 5.8

Permalänk

Vi får väl hoppas att de utvecklar drivrutinerna helt och hållet utan Creatives hjälp. Mer inkompetenta utvecklare än de som jobbar på Creative får man leta länge efter. Vista utvecklades under ca 5 år och det har nu funnits på marknaden i ungefär ett halvår, ändå har Creative inte lyckats producera drivrutiner med de mest grundläggande funktionerna (t.ex. funkar det inte om man har 4gb ram, ljudet knastrar för de flesta, cmss3d fungerar inte överhuvudtaget i program som använder windows inbyggda ljudsystem osv.). Vista startar inte ens på min dator om jag kör de senaste drivrutinerna.

Jag ska aldrig rekommendera något som Creative har gjort till någon!

Så, det var skönt att få skriva av sig lite

Permalänk
Medlem

Scheimfplug... jag håller med dig, för min del började det med Creatives Live! kortet redan på W98. Nu kör jag med ett Audigy 2 som jag fick, i XP och det är brus, EAX är det bara strulmed, surround mixern funkar inte osv osv Så i nästa burk blir det definitivt inte ett Creative kort!

Visa signatur

Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!!

Permalänk
Avstängd

Gillar inte Creative.
De har haft över ett år på sig att släppa drivrutiner till Linux för X-Fi men icke.

Visa signatur

Världsmästare i elakhet!

Permalänk
Medlem

varför kan de inte göra de där pinnarna lite längre som man stoppar in kontakterna från audiofront portarna till... skrev jag rätt nu?

man måste alltid hålla på med egna metoder o shit för att de ska hålla. men vad vet jag.

Visa signatur

AMD x399M | TR 1950x | 64GB 3200Mhz | 2 x Zotac 3090

Permalänk
Medlem

Ser bra ut. Kommer säkert bli bättre än Creative's versioner.

Offtopic: Har nyligen börjat köra KX-drivrutinerna för ett audigy2 och de funkar klart mycket bättre än creative's. Speciellt när man spelar upp musik. Så jag rekommenderar gärna dem om man har ett emu10k1/2-kort. Verkar dock inte finnas för X-fi.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 | 4x8GiB 18-20-16-36-52-2T DDR4-3400 | MSI B450-A Pro Max AGESA 1.2.0.7 | Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GiB | Crucial MX500 500GB | PNY CS900 2TB | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung PM961 512GB | Scythe Kamariki 4 450W

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av r0bby
Scheimfplug... jag håller med dig, för min del började det med Creatives Live! kortet redan på W98. Nu kör jag med ett Audigy 2 som jag fick, i XP och det är brus, EAX är det bara strulmed, surround mixern funkar inte osv osv Så i nästa burk blir det definitivt inte ett Creative kort!

Verkar nästan vara mer fel på själva användaren än kortet i detta fel.

Ingen aning som sagt men man vet aldrig, har/vet att många klagar på en produkt märke för det inte fungerar som dom vill o så. Det roliga är att när jag sitter där o hjälper folket "medans dom svär åt det märket" så får jag till den produkten att fungera ordentligt och utan problem.

Har själv använt alla windows och har haft alla Creative ljudkort utom den senaste som finns ute nu. Och jag har inte haft några problem själv visst är det gött

Vet att Creative haft diverse problem/dilemma, det har alla tillverkare av allt, men folk har en förmåga att förstora saker o ting.

Visa signatur

ThermalTake Tsunami Dream "Ljudisolerad", Corsair HX 650W Plus Gold, Gigabyte Z68XP-UD3P, Intel Core i5 2500K 4GHz, 2x Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3 1,5V, MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G, Samsung SSD 840 Evo 250GB. Vi människor är mystiska varelser
-
http://www.minhembio.com/Camridge

Permalänk
Medlem

" Vet att Creative haft diverse problem/dilemma, det har alla tillverkare av allt, men folk har en förmåga att förstora saker o ting. "

True true.

för övrigt forskade jag lite, detta är AUZENTECH's näst nyaste kort:
http://www.auzentech.com/site/images/xm_verybig_front.jpg
http://www.auzentech.com/site/images/xm_verybig_back.jpg

där du har front panel connector (som är så långa som dom ska vara [omnia?]) och även optisk ut, ni som nu då tverkar efter att ha kollat billderna så kolla igen, verybig_back.jpg så står det " combo spdif " dvs att du använder dessa adaptrar som följer med:
http://www.auzentech.com/site/images/xmeridian_combo_adaptor2...

för att få ut den optiska signalen, detta är imo myycket coolt/bra ;o

inte nog med det, som tillbehör kan du köpa en extension bay ala:
http://www.auzentech.com/site/images/xm_xt_med.jpg

med ännu flera utgångar.

front panel connector = den kontakten som som behöves för att ansluta dom två kontakterna fram på dom flesta chassin idag, mic och hörlurar, detta ser jag som ett extremt bra verktyg för dom som verkligen vill använda dessa kontakter och inte kunnat pga av diverse puckade tillverkare.

om vi nu ska summera detta kort till det nya kortet och tar den bilden:

http://www.sweclockers.com/imagebank/200706/AuzentechAuzenXF0...

som swec har kommit över (förutsatt att det är rätt bild) så tippar jag på att det ser lika dant ut som det ovannämda kortet med en modifikation av 40 pins kontakten längst bak på kortet, vad kan det vara tro? en 5.25" front bay kanske? alt en störe expansionskort som finns till ovannämda.

förhoppningsvis så kommer det inte vara dyrare än deras näst senaste kort som ligger på 1800 kr från db.se

Permalänk
Medlem

Som andra har påpekat, hoppas att de fixar till bättre drivrutiner. Creative har alltid haft kassa drivrutiner. Även under DOS dagarna så var de fyllda med bloat och skit, och krävde mer RAM än konkurrenterna. Dock så var man ju i stort sett tvungen att ha ett SB16 då, då många spel använde sig av Soundblaster. Men nu när alla program använder sig av Windows ljud API, så som DirectSound osv så kan man använda andra kort utan problem.

Nu kör jag med ett kort från Terratec och är helnöjd med det.

Installerade även de icke officiella kx project drivrutinerna till kompisens Soundblasterkort, och han är mer nöjd med dem.

Permalänk

Re: Auzentech visar ljudkort som bygger på X-Fi

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Herman Ulltin
Det finns även en mystisk 40-pinnars anslutning längst bak på kortet som det ej finns någon information om vad den används till.

Det är troligast samma 40 pins kontakt som finns på ett antal andra X-Fi kort (länk). Används till en IDE-liknande kabel till front panelen om jag inte minns fel.

Permalänk
Medlem

Att creative inte kan göra drivrutiner eller utnyttja potensialen i sina kort är ju solklart, därför kör man fortfarande med Audigy 1/2 korten och kX Project drivrutiner.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

ooh.. trevligt. skall bli intressant att se hur det blir

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Camridge
Verkar nästan vara mer fel på själva användaren än kortet i detta fel.

Ingen aning som sagt men man vet aldrig, har/vet att många klagar på en produkt märke för det inte fungerar som dom vill o så. Det roliga är att när jag sitter där o hjälper folket "medans dom svär åt det märket" så får jag till den produkten att fungera ordentligt och utan problem.

Har själv använt alla windows och har haft alla Creative ljudkort utom den senaste som finns ute nu. Och jag har inte haft några problem själv visst är det gött

Vet att Creative haft diverse problem/dilemma, det har alla tillverkare av allt, men folk har en förmåga att förstora saker o ting.

Knappast fel på användarna, snarare konstruktörerna. Creatives kort har ett väldigt bra ljud både för spel och ljud. I vart fall för pengarna. Men. Om Du har nForce chip-set så får Du dras med 'crackle and pop' Det gäller även i vissa fall andra hårdvarukombinationer. Nedanstående lånk går till en av de mest frekventerade på Creatives Soundblasterforum;
http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.i...
Där kan Du läsa om varför vi hatar Creative! De har sålt dessa kort med närmast outhärdliga bi-ljud i åratal! Det är få andra företag som kommer i närheten av deras arrogans och förakt för sina kunder. Kul för Dig att det fungerar. Men den här sortens von-oben-attityd är oneklingen irriterande i sin okunnighet!