Crytek flyttar från Tyskland?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrStupid
Vart står det något annat?

---

Jag är emot censur samt Tyskland.
Ingenting mot Tyskland egentligen men av någon anledning har jag alltid lyckats träffa personer från Tyskland som är oerhört störande och därför har någon form av småhat.

Vad har det med saken och göra? Du har kanske träffat ett par tyskar som enligt dig inte funkar klockrent. Men vi är 82 Miljoner så det finns väl en stor chans att vi inte e så dumma som du tror.
Jag har bott i sverige i fyra år och vad tror du vad jag har träffat på för konstiga individer med svensk pass som super sig fulla nästan varje dag och sen har dom inget annat för sig än att ropa sieg heil tvärs över torget när man är på stan och handla mat. Eller kommer hem från jobbet.
Jag är 34 år gammal och inte ens mina föräldrar levde när andra världskriget var slut. Min morfar var i sowjetisk fångenskap i hela 12 år nånstans i sibirien fast han bara var vanlig menig. Vad tror du hur det känns och läsa såna okvalificerade uttalanden du gör.
Eller svenska fjortisar som e stupfulla varenda helg och sen hittar man alkohol liken i stadsparken morgonen därpå när man e ute och jogga.
Vad jag vill säga är att svenska samhället är inte utan fel heller men det är inte det som avgör vilken nation eller stat jag gillar/ogillar.
Jag ser mina vänner och familjen som jag inte vill missa och sverige i sig och detta allt saknar jag varje dag jag är i berlin. Trots alla fel i samhället.
Sen är det en annan femma vad politikarna i tyskland gör och säger, och vad tyska folket egentligen vill.
Politiken i tyskland är korrupt och genomsydd av lobbyismus.
Dom behöver bara en syndabock för saker som hände i tyskland för att dom själva har missat och ta sitt samhällspolitiska ansvar och erbjuda utbildningsplatser eller överhuvudtaget sysselsättning för
dom som blir klar med skolan.

Nu till topic:
Tycker det år synd att dom behöver ha tanken på och flytta. Men lagarna som kanske kommer, tvingar dem isf att dra konsekvensen om dom inte vill lägga ner helt. Och det betyder flytt.
Detta är ett bra exempel på hur politiker i höga och högsta positioner visar sin oförmåga och värderar fakta.
En av dom drivande politiker i tyskland som kom med detta förslag är Edmund Stoiber. Han är djupt konservativ (Alf Svensson är ingenting jämfört Stoiber) och det han inte känner måste vara djävulens verk.
Sen att han inte vet hur man kör igång eller stänger av en dator är ett faktum. Men han gör politik som rör hela befolkningen. Trist men sant
Samma sak en annan politiker som heter Boßbach. Han sa i ett TV intervju på frågan vad han tänker och göra för att förhindra nedladdning och online spelandet av egoshooters: "" Då stänger vi bara av funktionen."" Där ser man hur dumma dom är.

Visa signatur

iMac "27" Late 2013

Permalänk
Medlem

Gör om den där röstningen. Artikeln slutar precis med frågeställningen om det är överdrivet att förbjuda spel. Sen i omröstningen är frågan, ska våldsamma spel förbjudas? Det blir många som svarar fel då.

Visa signatur

Antec Sonata III|Gigabyte P35 DS3|Intel E6750@stock|2x1 Corsair XMS2-6400 CL4|XFX 5870 1GB|2TB HDD|

Permalänk
Avstängd

Det finns faktiskt vuxna som spelar spel och säkerligen i Tyskland också. Om dom inte har samma kontroll över internet i Tyskland som i Kina så lär många tyskar ladda ner en olaglig kopia istället

Visa signatur

AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64

Permalänk
Medlem

Hur blev domen i målet gällande postal 2?

Tyskarna följer bara Sverige idag som under Hitlers tid.

Visa signatur

//Bacon

Permalänk

Har svårt att se att en liknande lag går igenom i Sverige, Tyskland lever ju lite med skuggan av andra världskriget fortfarande och det är PK att förbjuda/begränsa våldsskildringar. Sex går däremot bra för det mesta.
I USA är det ju tvärtom, där är våld mer OK och sexskildringar censurerade/förbjudna/får högsata rating. Där är det väl den kristna högern som specialiserat sig mot sex.

Visst känns båda varianterna rätt korkade, men man måste förstå att olika länder har olika kulturellt bagage.

Visa signatur

~Pelle~

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
Har svårt att se att en liknande lag går igenom i Sverige, Tyskland lever ju lite med skuggan av andra världskriget fortfarande och det är PK att förbjuda/begränsa våldsskildringar. Sex går däremot bra för det mesta.
I USA är det ju tvärtom, där är våld mer OK och sexskildringar censurerade/förbjudna/får högsata rating. Där är det väl den kristna högern som specialiserat sig mot sex.

Visst känns båda varianterna rätt korkade, men man måste förstå att olika länder har olika kulturellt bagage.

hmm intressant, Tyskar tillåter helt andra sexuella skildringar än USA och vice versa.
Genom internet kan man dock spela spel etc. som KANSKE inte är helt lagliga..

Men sedan tror jag inte riktigt att spel kommer att förbjudas, det är ju löljigt.
Är det alltså ok att ha sprit reklam men inte senaste GTA?? ja.. kanske, för det finns en "mognare" publik för alkohol (iaf genom systemet).

Men jag håller nog med om att åldersgränsen MÅSTE hållas bättre samt att man inte borde låta 12 åringar tycka det är "häftigt" med våld.
Faktiskt tror jag det är många som är ÖVER 20 år som spelar också, och då är det väl inte rätt att förbjuda detta.

Som sagt, varje land har lyckats få igenom olika konstiga lagar, men jag tror inte det kommer att gå denna gång, utan de får nöja sig med att de inte gör reklam etc. Vilket kan tyckar lite si så där, det är ju faktiskt många p0rn som görs reklam så varför inte ett spel.

Permalänk
Medlem

Vore det inte bättre att förbjuda våldsamma imperialistiska supermakter? De gör ju faktiskt riktig skada och inte inbillad som i det här fallet.

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk

Den stora nackdelen för oss svenskar är ju det faktum att Tyskland i princip styr EU. Och vi i Sverige stödjer detta...
Fortsätter Tyskland så här så kommer även EU göra det, det är jag övertygad om. Och då är det inte någon fråga om valfrihet - snarare lär det bli ett tvång, och Sverige kommer givetvis att acceptera detta. Att riskera ekonomiska sanktioner eller gå ur EU är närmast otänkbart idag verkar det som.

Går det här förslaget igenom utan större kontroverser i Tyskland så kommer vartenda EU-land ha förbjudit våldsspel inom 20 år.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem

Den här lagen är fånig att det knappt är värt att kommentera. Hur fan kan det ens föreslås? Är man så dåligt påläst som man måste vara för att föreslå något sådant har man inget att göra när det kommer till att sköta styret i ett land.

Visa signatur

Det man inte vet, det lider man inte av.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kent2
Skall dom vara konsekventa, och förbjuda våldsamma filmer också.
Eller är den nån sorts skrämselhicka för det okända det handlar om?

Personligen tycker jag nog inte man behöver sträcka sig längre än censur.
Vilket jag är för. En tioåring skall inte ha som hobby att döda människor, även om de är gjorda av pixlar...

Du verkar ha ett felaktigt begrepp om vad censur är. Det nyheten handlar om ÄR censur.

Permalänk

Jag ser lite "hönan eller ägget" över hela debatten. Jag tror inte det är datorspels glorifiering av mördande som eventuellt leder till dåligt beteende utan snarare att hela vår kulturs glorifierande av våld som faktiskt gör att folk vill prova våld och därför spelar skjutspel. Datorspelen tror jag spelar mycket liten roll utan det är allt annat som handlar om våld som får oss att tycka det är fint. Förutom datorspel och att hela vår historia är full av våld så har vi ju sagor, leksaker och filmer som varit stora inkörsportar för våld så länge de har funnits.

Jag ser hellre att våra barn sitter och spelar cs (1.6) än wow för det sistnämnda är ju så förbannat IQ-befriat.

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat utrycks, SANT! Ingenting är subjektivt, och du kan göra antaganden baserade på mina åsikter utan att överväga mer än bara just min åsikt.
wazzabi: Varför detta prat om AMD, har de något med grafikkort att göra som jag inte förstår?

Permalänk

Halft off topic kanske.

Jag undrar varför det är så kul att skjuta folk i spel. Motorsåg är aldrig fel. Helst ska de skrika o åla sig också så man får mer inlevelse. Varför är det så gött o kalla in en artilleristrike i Company of heroes och se armar och ben flyga i luften? Varför var det kul att leka krig när man var liten? Är det genetiskt eller fostran? Någon måste ju ha forskatt om detta.

Permalänk
Medlem

Neeein!!!

Visa signatur

E-penis:
i9 9900k @ 5hz | Aorus Master Z390 | 2x16GB Corsair 3200 LPX | ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3080 10GB | Phateks Evolv X | EVGA SuperNOVA G2 750W | Corsair H115i PRO | 6TB HDD | Asus MG279Q 27" | Asus Claymore Core | Logitech G403/G35 | Windows 10 Pro x64

Permalänk
Medlem

Undrar varför dom inte flyttar världens bästa skatteparadis; SVERIGE!

Har har vi skatter så det räcker å blir över!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson

Jag ser hellre att våra barn sitter och spelar cs (1.6) än wow för det sistnämnda är ju så förbannat IQ-befriat.

Håller med.

Visa signatur

Min musik
@albinloan
Allt vi kan tänka, kan vi skapa.

Permalänk

Jag röstade ja på frågan, eftersom det var det närmaste alternativet. Det som jag tycker är viktigt är att våldsamma spel inte ska få säljas till barn, och att dom bör märkas upp tydligt så att deras föräldrar vet vad dom köper. En information, motsvarande åldersgräns till bio.

Permalänk

Hur svårt kan det vara? För närvarande finns mig veterligen bara en "åldersrekommendation", varför inte bara göra den till en åldersgräns i stället? Sälj spel med über-mycket våld likadant som folköl, krävs leg? Att totalförbjuda är ju bara ren idioti.

Visa signatur

Asus ROG Strix X470-F Gaming | AMD Ryzen 7 5700X | 32GB G.Skill TridentZ F4-320016D-16GTZR @ 3200Mhz 16-18-18-38 | RX 6900XT | Fractal Design R4 | AOC Q3279VWF 32" 1440p | Qpad MK-50 | Logitech G500 | Cooler master MasterLiquid Lite 240 | Cooler Master Silent Pro 1kW | Samsung 830 256GB | Samsung 850 EVO 500GB | WD Black SN770 2TB Gen 4 NVME |
Kingston KC3000 M.2 NVMe 1TB

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sukaii
Allvarligt talat, är det inte lite konstigt att det haglar historer om hur datorspel gör tonåringar till iskalla mördarmaskiner, när jag vill påstå att jag aldrig har hört EN historia om att värnplikten har skapar en kallblodig mördare?
Eller är det bara jag som lyckats ungå alla dessa lumpar-mördare?
Jag menar jag vart iallafall utbildad till att ha död på fienden.

Det finns flera fall där personer som gör lumpen har spårat ur, både i Sverige och i andra länder. Borde inte vara så värst svårt att hitta info om detta.

OT:
Förbud kommer inte hjälpa någonting, snarare tvärtom.
Sen ang. det hela med att barn inte ska spela våldsamma spel... jag har fortfarande lite svårt att ta att flickvännens åtta åriga lillebror sitter och spelar GTA: San Andreas på sitt Xbox.

Jag röstade NEJ på frågan.

//Gorian

Visa signatur

---

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gorian
Det finns flera fall där personer som gör lumpen har spårat ur, både i Sverige och i andra länder. Borde inte vara så värst svårt att hitta info om detta.

Lite av min poäng, inte svårt att hitta info om det.
Man behöver inte tänka själv för att få info om hur dator/rollspelare blir galna, gör mordräder och har ihjäl folk.
Jag menar att det är ju inte direkt ovanligt att media skyller en mördares gärningar på dennes vanor att spela dator/rollspel.
Framför allt inte om man jämför med hur många som beskylls vara mördare för att ha gjort värnplikt. Och nu håller jag mig i första hand till sverige, då jag vet att det inte är ovanligt att det kommer upp hur vida en mördare är vapen fixerad/har pysslat med militärtjänst i amerikanska medier tex.

Du ser vart jag vill?

Visa signatur

En anonym kommentar hos Kent Persson (M):

"Nu skall han [Christian Engström] tydligen gå och göra precis det han sade innan valet, förstår att det känns främmande för en moderat."

Permalänk
Medlem

Det är inte många tyskar alls anställda på Crytek, ledningen är turkar och programmerarna/artisterna ryssar.

Permalänk
Medlem

Jag röstade för att förbjuda spel som glorifierar våld, men det är med tanke på försäljning till dom som är under åldersgränsen.
Det är som många redan nämnt föräldrarnas ansvar att se till att deras ungar inte spelar olämpliga spel, precis som dom har ansvar att dom inte får tag i alkohol, ser barnförbjudna filmer, mm
Att lämna över allt ansvar till staten=lagar är lika effektivts som att skjuta sig i foten innan 100m finalen i vm och tro att man kommer att vinna då.

Visa signatur

[AMD Ryzen 7 2700X 3.7 GHz 20MB], [MSI X470 GAMING M7 AC], [Corsair 4x16GB DDR4 2666MHz CL15], [2*Sapphire Radeon RX 580 4GB Pulse][Kylning: Vatten/Luft]

Permalänk
Inaktiv

Är det inte en kristen höger som styr i tyskland också! Eller kanske jag tar fel här? I såna fall är det väl inte så konstigt med alla dessa lagar de vill införa, däremot är den väl lite friare till sex då de skapade protestantismen och fri sex för präster så de kan ju inte gå emot det, men våld...

Aja i vilket fall så är jag etmo lagförslaget! Sätta åldersgränser och möjligtn lite kontroll genom skolan tills de är 16, 17 (då föäldrar inte alltid bryr sig) men verkligen inte förbjuda det, för alla vi över 18 vill ju inte spela barbie o ponny!

Permalänk
Medlem

Helt rätt!
Cencur följs åt av mer cencur. Presis som ett vänligt leende följs av en lyckad dag och våld följs av våld.
Så jag nästan hoppas att Crytek flyttar utomland (holland vore bästa valet kanske? Älskar deras cykelkultur, bara därför ), så följer möjligtvis fler på och snart är tyskland nere och rotar bland soporna efter jobbmöjligheter.

Ja, det är tur att våra konservativa här i sverige även har några inslag av liberalism, annars hade vi kanske förbjudit våldsamma spel här också..
Inget ont som inte har något gott i sig..

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk

Jag tycker synd om våra vänner i Tyskland för deras politiker verkar ännu mer maktfullkomliga och ignoranta än våra.

Jag förstår utvecklarna på Crytek, jag tycker de gör rätt. Det är synd att de tyska politikerna inte förstår att de ger bort jobb till andra länder.

Jag är iaf stolt över Dice, Grin, Massive och Star Breeze är svenska företag och drar mig inte en sekund att påpeka det för mina arbetskollegor i andra länder.

Sedan kan jag inte förstå varför alla ska hacka på tyskar, de är min mening mycket trevliga och visst finns det idioter i tyskland också men det gör det på hela jordklotet!

Permalänk
Medlem

men om inte jag har fattat fel så är denna "åldersgräns" som folk snakar om bara en rekomendation. jag menar att människor utveklas olika snabbt.
ett exempel är jag själv som förstog redan när jag var 14-15, då jag började spela spel (det hela började med cs1.6 och age of empire1), att det bara var ett spel. Det samma gäller ju filmer. Hade jag mardrömmar så intalade jag mig ju bara att det var film och det funkar.
Min mening är alltså att människor utveklas olika fort.

Har jag inte rätt eller vad?!

Visa signatur

"Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka så fulla av tvivel."
Bertrand Russell.