Permalänk
Inaktiv

Ingen signal till skärmen

Hejsan!

Jag brukar ha datorn på 24/7, och hade det som vanligt från igår natt till idag. Men så hade datorn frusit, när jag gick upp idag.
Den hade frusit på så sätt att sidor inte laddade i FF o så, men den svarade när man minimerade/maximerade fönster, och muspekaren var inte frusen eller så.

Så jag var iaf tvungen att 'tvinga' fram en omstart, genom att trycka på strömbrytaren i ett antal sekunder.
Sedan dess så vill inte datorn starta som den ska :/

När jag startar datorn så piper den, inte på det normala/vanliga sättet, utan ett längre pip som påminner om hur det låter när man promtar om att gå in till BIOS eller välja annan typ av uppstart(felsäkert t.ex)..
och ingen signal skickas till skärmen, på den står det bara 'no signal, going to sleep'.

Det som gör det ännu lite mer svårbegripligt för mig, är att efter detta så verkar datorn fortsätta med bootandet, och fungera normalt. Den laddar windows etc.. Det är bara det att jag inte kan se det, eftersom jag inte har någon signal till skärmen, hehe.

Skärmen i sig är det inga fel på, det är den jag använder nu när jag kopplat in min backup.(P2 450 är dock inte så skitkul att bruka..)

Så jag skulle verkligen uppskatta lite felsökningshjälp!
Datorn är en företagsdator, fujitsusiemens, och den är felanmäld etc.. men den kan bli borta 2-3 veckor om jag måste skicka in den, och det skulle jag gärna undvika- särskilt då den nog också formateras då, och det är en hel del information som inte är backupad..
Då dator verkar fungera i övrigt- den skickar bara ingen signal till skärmen- så borde den väl få att fungera igen? *hoppfull*

Väldigt tacksam för hjälp!

(datorspec: AMD 4400+ dual core, 7800gtx.. har ingen koll på märke på moderkort eller RAM tyvärr..)

Tillägg:
De biossignaler som ges är en-lång-två-korta. Efter lite googlande så verkar det signalera grafikkortsfel.
Det som förbryllar mig är att kortet funkade finfint innan omstarten.. Jag har försökt att ta ut det och rengjort/dammat av så gott det går, och satt tillbaks det, men inget har ändrats.
Jag tror att det är ett PCI-kort btw.

Permalänk
Medlem

Får du fram en "no signal" ruta på skärmen så har du iaf uteslutit att skärmen är sönder. Vet inte hur det är om du får öppna datorn osv? Men isf kan du börja med att testa ett annat grafikkort, cleara cmos och försöka boota igen.

Visa signatur

Fractal Design Define S - ASUS STRIX GTX 1060 6GB - Core i5 6600K @ 4.5GHz - be quiet! Pure Rock - Corsair 16GB CL13 2133MHz - Samsung 250GB SSD (OS) - ASUS Z170 PRO Gaming - Corsair RM750x 750W

Citera för svar

Permalänk

Tror att jag har samma probl. Alla fläktar startar å allt, men svart skärm. Man man hör att HDDsen jobbar. Skumt.
Jag har testat att byta grafikkort. Funkade inte heller.

Visa signatur

Life is too short to listen to slow music!
GA-P35-DS4 l Q6600 @ 3,6ghz l Ultra 120 l 3x2048mb PC6400 CL4 900mhz
| Sp. HD4870 512MB

Permalänk
Inaktiv

På min dator var det dock grafikkortet som hade flugit till roligare jaktmarker, tyvärr. :S
Eller.. tyvärr.. Efter 4 dagars service så fick jag hem datorskrället igen, med en skinande ny 8800GTS 640mb i sig. Företagsdatorsservice. <3