Permalänk

Me like puzzles.

Alla minns vi väl den gamla klassikern Safecracker? Ditt uppdrag var att knäcka flertalet kassaskåp med hjälp av din logiska slutledningsförmåga. Det var kul, därför att efter varje löst kassaskåp så skapades det en illusion att du var bäst. Nu var det så att jag och min kompis inte kom så långt, och slutade spela spelet.

Nu flera år senare så fick jag tag på en kopia av det nyutsläppta Safecracker. Jag har långt innan detta byggt upp en intressebas kring olika krypteringsproblem som man kan lösa för hand, samt logisk problemlösning. Jag kände ett lyckorus.

Väl inne i spelet så var det som vanligt, gå, kassaskåp, föremål, gå, kassaskåp, osv. En tunn story men ack så roligt det var. Var, kanske du frågar dig. Var, är vad det är, då jag spelade igenom det på cirka 4 timmar. Vilket var synd, då jag skulle kunna fortsätta i all evighet.

Problemet nu är att jag vill ha mer, men det är inte så enkelt. Problemet är att spel som Myst, Broken Sword och Monkey Island, som kan klassas som liknande spel, inte alls är lika på något sätt. Problem i de sistnämda kan vara väldigt långdragna, ologiska och jobbiga, samtidigt som spelet i sig kan vara segt och tråkigt. Safecracker borde klassas som ett spel med mer tempo, mindre story men med mer fokus på problem.

Är man fast i Safecracker så vet man fortfarande vad man är fast på. Det är du och kassaskåpet, ingen annan faktor är det som räknas in. Det är därför jag gillar det också, samt därför jag saknar det. Finns det ens några liknande spel? Verkar vara en genre som det inte skrivs om så mycket, vilket kanske har sin anledning, vad vet jag?

Visa signatur

He who holds the land, can conquer heaven.

Permalänk
Medlem

Tips:
Evidence: The last Ritual

Den följer upp spelet:
Missing: Since January

Har bara spelat 2an, räcker gott du behöver inte börja med den första. Handlar om att man ska ta fast en mördare som har skickat dig en skiva, skivan är alltså själva spelet du köpt. Man får bland annat skriva in sin riktiga email-adress och där man sedan får tips och blir underrättad hur utvecklingen går vid andra polisdistrikt runtom i världen som håller på med samma fall.
Man kontaktas även av mördaren som exempelvis kl 11 på kvällen kan skicka ett mail: "Keep your door locked tonight"
På skivan finns en massa pussel man ska lösa för att komma vidare till nästa nivå och alltså ett steg närmare att få veta vem mördaren är. Pusslena är svinsvåra, spelar ingen roll hur smart du är eller hur bra logiskt tänkande du har, du kommer att sitta mååånga timmar med varje nivå.

Permalänk
Medlem

impera:

är detta spel nytt?

Visa signatur

Har en matta som musen bara sviiiiscchar runt på...en svart....som svänger lite i underkant......// MER CO-OP ÅT FOLKET!

Permalänk

Hmm, checkade upp spelet och det verkar väldigt intressant. Men efter att ha läst lite kommentarer så är jag lite osäker. Vet inte riktigt hur problemlösningen är, men det ska bli intressant att veta om jag köper spelet någon gång. Hamnar på listan över väldigt intressanta spel i vilket fall som helst.

Visa signatur

He who holds the land, can conquer heaven.

Permalänk
Inaktiv

impera så underbart spel, kul att se att ngn annan rekomenderar det!

Verkligen ett av de bästa spelet ja kört i mitt liv! Spana även in föregångarna som heter missing!