Microsoft lanserar nya Zune

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Nov 2003

För min del så blir det nog en iPod Touch, gillar verkligen designen.
http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2007/09/05/product-...

You stink. Bender's great. Deal with it

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2004

Microsoft släpper en Zune v.2 (2v anuZ) och MSFT rasar mer än index och AAPL stiger mer än index på börsen.

Tycker det säger tillräckligt

Me fail english, thats unpossible!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sjöbo
Registrerad
Dec 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shayan
Jag fattar inte folk som inte använt ZUNE'n och bara gnäller och har sig.

Oförstående, fördomsfulla, självgoda människor, kan det bli sämre?

Jag har haft en zune sen februari iår - 07.

Har inte haft problem en enda gång, programvaran funkar perfekt, den är snabbare än en ipod och är mycket snyggare. Ljudet är det absolut inget fel på.

Självklart finns det lite småfel, men tänk på att den första zune var en beta. Och jag kan garantera er att de nya är bättre

Även om ipod släpper sina versioner som om det vore bajs ur rövhålet så är de aldrig bättre?

Jag är en renodlad ipod hatare men har själv använt ipod hur länge som helst. Zune's gränssnitt är riktigt bra och att hitta saker och ting går minst lika kvickt som att hitta saker och ting på en Ipod.

Jag kommer absolut köpa en ZUNE 80 när jag åker till Dallas i December, någon mer som vill ha?

om man är renodlad ipod hatare varför använder man den då

man kan ju inte jämföra en ipod med något, ipod är värdelöst, men microsofts produkter suger det med

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2007

MS suger.. dom gör bara kopior av apples inovationer.

osx är det enda moderna oset.
den som inte suttit med os x lika länge som med vista/xp skall inte uttala sig i denna disskusion

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stan
Registrerad
Mar 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olofd
MS suger.. dom gör bara kopior av apples inovationer.

osx är det enda moderna oset.
den som inte suttit med os x lika länge som med vista/xp skall inte uttala sig i denna disskusion

Man ska ju iofs inte mata trollen, men du borde sluta röka det du röker.

För övrigt anser jag att Sverker Olofsson borde bannlysas, som Cato den Äldre sade.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2008

Blir så trött på alla Applemissfoster

Apple är en piss i rymden jämte Microsoft och det sticker i ögonen på Jobs mfl. Det lillebrorskomplexet har fått knatten att känna sig tvungen att vara "förmer", hippare, kaxig och uppläxande.

Apple har heller inte alltid stått för t.ex. fräck design, det är en bild av företaget idag och det verkar faktiskt vara det enda egentliga konkurensmedlet för lilla Apple. Och det märker man ju på Apple-sekten, den stora skaran av dom köper ju en dubbelt så dyr dator för att få en schysst design och känna sig exklusiva och speciella. Inte för prestandan, programutbudet eller stabiliteten etc.

Mac som idag är en PC med OSX, finns i ytterst få versioner jämfört med havet av PCdelar, det är därför Macen är så mycket dyrare (förutom att dom satsar så mkt på ytan) och det är också därför det blir lättare att skapa kompatibilitet, det beror inte alls på OSX:et i sig, utan på att det blir mycket lättare att skriva drivrutiner som passar etc, eftersom det både finns så få program(tillverkare) och så få tillverkare av delar.

Men som sagt Applesekten bryr sig egentligen inte om sånt, 99 % av alla dess medlemmar köper Mac för designen och för att känna sig speciella. Dom skiter i stort i prestanda och kan ofta inte särskilt mycket om datorer, och väljer istället någon av dessa enkla fåtalet mac-satser till ett dubbelt så högt pris - för att dom vill ha sin fina designpryl i vitt, med vita högtalare till, vita sladdar, vita tangentbord etc. Alla jävla macfloskler om "överlägset OS", "stabilitet", "fritt från virus" etc, det har dom egentligen ingen aning om - utan det köper dom bara av sina mac-sekt-syskon - vilka ständigt blir matade av det från Apple själva som ju valt den rebelliska attityden som en försäljningsstrategi. Det färre antalet virus till Mac beror ju t.ex. inte alls på Apples OS, utan på att Mac är så små. Att Microsoft sällan svarar på detta ivriga svartmålande av Microsoft, är för att det inte hotar dom. Och att dom inte själva gör såna utspel på eget initiativ hela tiden, är för att dom koncentrerar sig på sitt. Det är inte Microsoft som behöver växa som fan på Apples bekostnad för att ens bli en konkurrent. Det är lillebror Apple som behöver övertyga folk att gå över till deras maskiner - fast dom är så "snygga", "läckra", "designade" och "överlägsna" på alla sätt och vis. T.ex. genom att köpa upp populära och väletablerade program som Logic, ta bort stödet för båda plattformarna och sälja det till förlustpriser så att folk ska känna sig tvungna att gå över till Mac.

Jag kommer ihåg när jag studerade illustration och media och jobbade med mac:ar, flosklerna fanns redan då, och lärarna hade anammat det och satt upp roliga och "tuffa" mac-är-bäst-skämt på väggarna, sen att programmen hängde sig och fick tänka i evigheter etc, det spelade tydligen ingen roll för deras övertygelse.

Mac är ingen dålig dator, men den är dyr. Jag har en dator för 18 000 som prestandamässigt är lika bra som en dubbelt så dyr Mac, jag har valt ett schysst minimalistiskt alluminiumchassi som slår Powerbooken på fingrarna och står på kromade hjul. Jag har också tweakat Vista och köpt två schyssta widescreenskärmar till, så hade det inte varit för att jag har tillgång till mycket fler program och av olika tillverkare, så hade jag haft en minst lika stabil dator som vilken Mac som helst, snyggare utanpå, lika snygg i OS och för halva pengarna.

Hade Microsoft haft samma affärsidé som Mac så skulle Macanvändarna inte kunnat dissa dom, för problemen med PC beror sällan på Microsoft, utan på alla kringtillverkare. Vistas problem beror ju t.ex. mest på på dåliga drivrutiner - som andra företag skrivit.

En polare tog med sin Mac Book Pro och skulle låna mitt trådlösa internet. Det har Huawei tillverkat för bl.a. Tele2, så det var alltså inte Apple själva som legat bakom det, och hur tror ni det funkade att få igång på hans mac jämfört med alla PC:ar som jag kopplat in det i? Ja, det registrerades inte ens i Apples OS när man anslöt det via USB, fast vi försökte söka efter det eller aktivera det, så programvaran kunde aldrig installeras och följaktligen kunde han inte låna internet till sin dator. Men på alla PC:ar jag lånat ut det till så har allt skett automatiskt och direkt. Säger det att OSX är värdelöst eller att Mac:ar bara funkar bra om Apple själva får tillverka allting till sina datorer och ta ut överpris för det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2005

Ebay någon? Denna rackare kommer iaf jag att ta hem. Zune 80 that is.

!? Yall talking to me!?
Guess not...