spela med 64-bit eller 32-bit?

Permalänk
Medlem

spela med 64-bit eller 32-bit?

Jag har idag Vista med 64 bit och 4 GB ram.

Dock så lyssnade jag inte på när många varnade mig för att köra med Vista 64-bit eftersom min huvudsyssla framför datorn är spel.
Tydligen så skulle inte det vara ett bra alternativ då vilket nu visade sig vara rätt, Spelen krashar titt som tätt.

Jag valde 64-bit eftersom jag ville ha 4GB istället för 2GB så att spelen skulle ladda snabbare och flyta på bättre.
Det jag har fått höra nu är att spelen förmodligen skulle flyta på bättre om jag hade 2GB mindre och körde med 32-bit istället.

Stämmer detta enligt er andra,
Bör jag halvera mitt ram minne och byta till 32 bitars Vista?

Jag har även hört att spelen kan krasha pga att nvidia's drivrutiner inte är riktigt kompatibla med vista, oavsett om det är 64-bit el 32-bit.

Det är ett svårt val eftersom jag vill ha 4GB ram, samtidigt som jag vill slippa spelkrashar.

Men skulle det visa sig vara nvidia's drivisar som spökar byter jag ner till 32-bit och förlorar 2 GB i onödan.

Huvudsaken är att jag vill spela ostört, så frågan är:
Vilket är det mest troliga problemet, 64-bitars Vista eller Nvidia's drivisar?

XP är inget alternativ.

Tacksam för hjälp!

/Alpzan

ps. kan man nergradera sin vista från 64-bit till 32-bit utan att behöva installera om? ds.

Permalänk
Medlem

Fråga 1 nej det skulle inte flyta bättre och förmodligen inte sämre heller så länge spelet inte drar mer minne än vad ditt operativsystem kolarar av att sköta.

fråga 2. nej det bör du inte göra.

3. Det borde det inte göra på nyare spel skulle snarare bero på att du kan ha någon defekt hårdvara eller något annat. Men det ska inte krasha bara för att du har Vista. Granska din hårdvara med olika program såsom prime och memtest för att utesluta att det skulle vara något problem med hårdvaran.

4 du kan inte nergradera utan ominstallation.

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem

Skulle tro att problemet inte är 64bit utan Vista. Att byta till 32bit Vista blir ingen större skillnad, du kan inte nyttja 4GB ram och du får samma buggiga OS. Drivrutinerna är största bekymret och drivrutinerna till Vista är inte alls i samma klass som XP ännu. 64bit kan dock vara mer inkompatibelt med en del saker, men gäller knappast de nyare spelen.

Permalänk
Medlem

Kör Vista x64 och har inte fått någon crach ännu PGA att det är X64
däremot har det crachat några gånger i början PGA överklockning och lite illa inställda minnes timings etc, men nu när systemet är 100% stabilt så är det också 100% crach-fritt

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

Crysis är optimerat för x64 man får bättre prestanda.

Jag vill köra x64 vista men nforce 4 drivrutierna är dåliga (får köra betan, jag får blue screen av icke betan) och ljudet från X-fi fatality fungerar inte så bra

Permalänk
Medlem

jag bytte ganska nyligt från vista 32 med 2gb ram till vista 64 och 4gb ram, blev enbart bättre, allt går smidigare och ingenting buggar än, hade en del problem med hellgate london tidigare och dom problemen är som bortblåsta..

Vista 64 är stabilare än 32 enligt mina erfarenheter.. tror fan aldrig jag suttit på ett såhär stabilt OS sen windows 2000