Spel som liknar Age of Empires?

Permalänk
Medlem

Spel som liknar Age of Empires?

Finns det några spel som liknar age of empires.. fast bättre? Det jag främst är ute efter är grafik som AoE III, men tiden ska vara som i AoE II (medeltid). Jag skulle vilja ha mer fokus på att försvara sin borg, t ex kunna placera pilbågsskyttar längs murarna. Helst ska man inte heller kunna slänga facklor på stenmurar för att de ska börja brinna (?) :S

Finns det något sådant?

Visa signatur

Phenom II X6 1055t @ 3,5GHz
Sleeva.se »

Permalänk

Age of Mythology är råbra! Rekommenderar det starkt.
Fast man kan ju inte bygga så avancerat försvar som du efterfrågar, fast riktigt roligt spel!

Permalänk
Medlem

sedan måste man ju ha age of titans expansionen

Visa signatur

Arch Linux - i5 12500@4.75GHz - Asrock B760M PG Riptide - 32GB DDR5 6000MHz - RTX 2070 Super - 1TB SN770 - 1TB SN550 - U32PWQU 4K
Dell Latitude 7400 2 in 1 - Arch Linux - i5 8265u

Permalänk
Medlem

En av mina kompisar spelar Rise & Fall Civilizations at War, och av vad jag har sett av det så ska man kunna sätta pilbågsskyttar på murarna.

Permalänk

Av vad jag kan se så letar du efter Stronghold Crusade, spelet i sig är inte så bra men man kan bygga borgar och ha bågskjyttar. Sen så gillar jag Cossacks det spelet är rätt grymt, fast då kan man inte ha folk på murarna.

Permalänk
Medlem

Tack för alla förslag än så länge!

Prövade precis en demo på Medieval II - Total war, vilket jag gillade skarpt! Striderna är klart överlägsna AoE. Tyvärr fick man inte prova på nåt stadsbygge i demon.. någon som vet hur det fungerar?

Visa signatur

Phenom II X6 1055t @ 3,5GHz
Sleeva.se »

Permalänk
Avstängd

Empire Earth är inte alltför olikt, förutom att man får spela från Förhistoriska eran till framtiden (om man vill)

Visa signatur

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Permalänk
Avstängd

stronghold 2? tycker det är mycket sämre än AoE 2 men du har en borg och du har bågskyttar.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem

Angående Medieval 2, jag kan ju bara säga att det är striderna som är det intressanta. Att sköta städer och diplomati tycker i alla fall jag är ganska tråkigt p.g.a. att det egentligen inte finns så mycket att göra där. Det är ganska självklart vad du bör bygga för något och vad du ska rekrytera för enheter, och diplomatin är stundtals rent löjligt dålig (jaha, där invaderade min nya allierade som påstår sig tycka så mycket om mig en av mina städer av ingen speciell anledning). I princip så kan du räkna med att du är i krig med alla andra, dom bara attakerar lite mindre frekvent om inte spelet erkänner det.

Permalänk
Medlem

Stronghold crusader! hur grymt som helst.. iaf var stronghold 2 fastnade jag inte alls för..