Starkt framåt för spelkonsoler

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WIRN
Sakta i backarna lite nu
Säljer bäst och säljer mest är ju inte samma sak.

Det är ju viktigare vad de tjänar på försäljningen, om nintendo tjänar 1kr per konsoll och sony 1000kr så säljer ju sony bättre.

Tittar man t.ex. på mobiltelefonmarknaden finns knappt sony ericsson om man räknar per såld telefon men om man räknar per tjänad krona är de näst störst.

Är det fortfarande nintendo som är kvar på täppan om man ser till intäkter?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gamefreak
Vet inte hur det är nu men när PS3 och 360 kom ut gick båda med förlust. Wii har gått med vinst för varje såld konsoll. Fast nu går nog PS3 och 360 med vinst men har ingen aning om hur länge dom gjort det.

Som sagt. Både Sonys och Microsofts plan vid release var att sälja för under de dåvarande produktionskostnaderna och tjäna in pengar på alla spel sålda. Det är oftast så det fungerar, men Nintendo sålde för över produktionskostnaderna och gör fortfarande så vilket betyder att de har håvat in mest pengar och sålt mest antal konsoler. Sedan har ju Sony Ericsson näst störst marknadsandel iaf i Europa när det gäller antal sålda mobiler. Visste dock inte att de låg så bra till när det gällde krona per mobil.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Som någon annan nämnde, Cell har inte 7 kärnor, den har en kärna och 6 SPE:er. Och vad spelar det för roll vad för CPU det sitter i när dom presterar samma sak?

Visst låter 360ns DVD-spelare en del, men det är inget större problem om man spelar med ljud på.

Men å andra sidan kostar Dual Shock 3 över 100kr mer än 360s dosa, du har även möjigheten att köpa billiga AA-batterier och separat laddare. Plus att du kan byta batteriet i 360s, PS3-dosorna är bara kasta när dom är slut.

På vilket sätt är slot-in bättre? Visst, lite ballare, men någon reell funktion har det ju inte.

BD är egentigen enda pluset PS3 har.

Dom som har en 360 utan HDMI får köra med komponent eller VGA som erbjuder i princip samma kvalitet som HDMI. PS3 är ju den konsoll som genomgått flest versioner, 40, 60, 80GB, med/utan PS2-hårdvara osv osv.

Den kanske har fler komponenter, men faktum är att det enda som är bättre är BD-spelaren, och det har hittils bara varit en nackdel för spel.

Cell har som sagt inte 7 fysiska kärnor men kan i praktiken köra 6-trådade program. Jag tror att i framtiden kommer vi märka skillnaden på 360's processor och Cell men i dagsläget gör det inte särskilt stor skillnad. Är det en bättre processor? Helt klart! Ser vi några prestandavinster i dagsläget? Det är väldigt svårt att säga, för vi vet inte hur mycket som är allokerat till grafikkortet osv. Erbjuder någon av konsolerna någon vidare prestanda? Nej, då rescensenter på både IGN, Gamespy, etc. har klagat över att både Xbox360 och framför allt PS3 (beror dock på en dålig port av EA, där Valve inte var med i utvecklingen, och inte hårdvaran) upplever mycket FPS drops i Half-Life 2. Från den genomsnittliga 30 FPS mätningen dvs. Vänta några år tills folk lär sig utveckla bättre till Cell teknik. Vi ser fortfarande spel till PS2 som har riktigt snygg grafik jämfört med det snittliga spelet som släpps idag.

Det är ju inte bara 360:ans dvd-spelare som låter. Fläktarna låter ju något otroligt mycket också.

Att man inte kan byta batteriet på PS3 kontrollerna är ju löjligt. Hade jag använt det argumentet hade jag gått igenom en Iriver H340 per år. Förvånandsvärt att höra ett sådant argument på ett moddningsrikt forum som Swec. Skruva isär kontrollen, köp ett annat batteri, koppla in batteriet, och skruva ihop igen. Klart!

Jag måste säga att jag är väldigt neutral när det gäller konsolerna i dagsläget och har haft betydligt mer erfarenhet av 360. Äger dock ingen av "next-gen" konsolerna. Måste dock säga att när jag för första gången jämförde 360 kontrollen med PS3 kontrollen, trots att jag verkligen inte tyckte om PS2 kontrollen, så var det ju en helt otrolig skillnad i kvalitet. PS3 kontrollen väger ju en fjärdedel av vad 360 kontrollen gör, den skramlar inte, och så känns den ju dessutom inte som om den är gjord av plast som skulle smälte om den låg i solsken.

Slutligen, HDMI har stor skillnad i bildkvalitet. Det märker jag till och med när jag kopplar min TFT skärm till datorn med DVI i stället för VGA. Det var bara ett löljligt argument. Komponent/VGA är gamla tekniker som inte borde få användas i sammanhanget HD.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Magnus72
360:n har som sagt bättre GPU än PS3 som är baserad på ett 7800GTX ATI´s Xenon GPU är ju som sagt föregångaren till ATI´s R600 kärna

Vet inte riktigt vad du försöker säga. Xbox 360 är den konsol som har en ATI baserad GPU medans Nvidia utvecklade till PS3. 7800gtx var konkurrenten till föregångaren till ATI's R600 kärna, så de två kom ungefär samtidigt. Sedan var båda dessa GPU's helt specialutvecklade till respektive konsol, trots att de kan ha varit baserade till en viss del på just kärnan i dessa serier, så har de egentligen inte så mycket gemensamt med deras PC-"motsvarigheter". Till sist så undrar jag varför 360 GPUn skulle vara bättre än PS3 GPUn. 360 har 512 mb delat ram/gpu minne medans PS3 har 256 mb dedikerat ram minner och 256 mb dedikerat grafikminne. I praktiken presterar de väldigt likvärdigt, då PS3 har bättre bildkvalitet i vissa spel medan 360 har bättre bildkvalitet i andra spel.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Blu-ray har ledit till att PS3 blev försenad och svindyr. På spelsidan har det bidragit till längre laddtider än 360, krav på installationer samt att GTA IV nu är bristvara pga att dom inte kan tillverka tillräckligt med skivor. Allt detta för okomprimerat ljud i Metal Gear Solid, inte riktigt värt det va?

Ang. ljudnivån så varierar det ju en del, men dom 360s jag har hört har vart helt ok. Utan spel i låter dom inte så mycket mer än PS3.

Att BD orsakade försening har ju absolut noll negativ effekt på spelen. Förseningar är ju aldrig kul, men formatet har inte gjort något dåligt för själva spelen. GTA IV är huvudsakligen en bristvara på grund av ett kommande PS3 paket med GTA IV inkluderat. Var ligger logiken i att det skulle vara svårare att få tag på GTA IV som ligger på BD än GTA IV som ligger på DL DVD, när båda dessa är standard till respektive konsol. Okomprimerat ljud är ju absolut inget negativt, trots att ett mänskligt öra inte kan höra skillnad på okomprimerat ljud från en CD och en MP3 fil på 320 kbit/s. De öppnar dock lite möjligheter när det gäller HD. Sedan blir det ju rätt roligt när spel börjar ligga på mer än 10 gb som de snart gör. Då blir det lite mindre roligt för 360ans standard DL DVD.

Både Wi-Fi och gratis internet är ju stora plus jämfört med 360. Det kan du inte neka. De är ju egentligen inte särskilt avancerade funktioner i sig, i stället är det bara fruktansvärt att Microsoft inte inkluderar det. Xbox 360 har dock i dagsläget grymmt mycket fler och bättre spel.

Slutligen skulle jag vilja referera dig till den här snubben. Han har lagt ut massa jämförande videos mellan PS3 och Xbox 360, bland annat laddningstider:

Det visar säg att PS3 är snabbare när det gäller att starta systemet medan 360 är snabbare att ladda spel: http://youtube.com/watch?v=cfs3M8-OUbw&feature=related

Visa signatur

Macbook Pro 15" Retina 2013 | Spelriggen: Asus Rampage Formula | Sapphire HD7970 | 4GB ram | Intel Q6600 @ 3.2 ghz | Samsung 840 Pro 256gb + 3.3TB HDD | Antec P182B | Zalman ZM-850HP | BenQ FP241W | Logitech G500+Qpad MK-85 Pro|
Ljud: Peachtree Grand Pre, Emotiva XPA-2, Triangle Magellan Duetto, Beyerdynamic DT990

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NoCc
finns ju argumentet att 360 går att chippa, ps3.an inte.

det vissar bara hur mycket det skiljer i teknik mellan konsolerna..

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Jag ska försöka förklara det för dig. 360-dosan kommer utan några batterier, alternativen är alltså

  • AA-batterier, dyrt och träligt att köpa nya

  • Laddbara AA, väldigt billigt och smidigt. 100kr för laddare och 4 batterier. Billigare än DS3

  • Play and Charge. Du får ett laddbart batteri och en sladd, fungerar precis som på PS3 med fördelen att du kan byta batterier när det är slut, PS3-dosorna får du kasta när det batterier är slut. Kostar ungefär samma som en DS3, skiljer några 10:or.

Så vad var det som kostade sa du? En 360-dosa och Play and Charge kostar ungefär samma som en Dual Shock 3, jag skulle vilja påstå att 360s alternativ är bättre då du kan välja och byta batteriet när det är slutkört. Även 360-dosan har fått massa utnämnaden... Att kalla en 14 år gamal design för den bästa är rätt korkat, för det är den inte. En så enkel sak som att styrkorset och vänstra spaken ska byta plats för att det ska bli optimalt verkar Sony missat.

Man kan ju iaf konstatera att folk väljer PS3 för massa konstiga anledningar. MS har äntligen lyckats göra något bra och springer rundor runt PS3 och Wii tillsammans när det gäller spel. Lustigt att folk som tjatade om att PS2 var bäst pga sitt spelutbud för några år sen och att Xboxen tekniska överlägsenhet inte spelade någon roll nu verkar helt glömt att man köper lådorna för att spela.

Fattar inte riktigt hur du får ihop det, att 360's dosa är billigare. 360 trådlösa
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=139602 349:-
+ laddare 150 (sa du själv): 500. Jag vet inte hur du räknar riktigt. Vad ska du kasta PS3 dosorna för? Dom har inga battier, fatta! Slänger du ditt tangentbord utan batterier, när batteriet tar slut? Det är ungefär så resonerar.
Att 360 dosa är skön håller jag med om, men att den är prisbelönad? Vet jag inte nåt om, kom med fakta i så fall. Den som är korkad i det här sammanhanget är du i så fall, varför ändra på ett vinnande koncept? Det sista i det angående kontrollerna får du stå för helt själv.

Det finns mer spel till 360 ja, men du kanske har glömt att den lanserades Nov 2005: http://sv.wikipedia.org/wiki/Xbox_360
PS3: http://sv.wikipedia.org/wiki/PS3

Ett helt år har MS haft på sig att fullkomligt tvingat spelbolag att spott ut mer eller mindre pinsamma titlar. Finns oerhört många bra spel till 360, Gears Of War, Halo, Forza osv. Men du måste ju tänka på vilket försprång dom skaffat sig, och det är inte konstigt heller. Kan till och med en 10-åring förstå.

Kom gärna med källor när du påstår något i fortsättningen, det tjänar vi alla på.

Visa signatur

AMD; [Suck]
Living for :arrow: Quad Core :up:

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04
Fattar inte riktigt hur du får ihop det, att 360's dosa är billigare. 360 trådlösa
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=139602 349:-
+ laddare 150 (sa du själv): 500. Jag vet inte hur du räknar riktigt. Vad ska du kasta PS3 dosorna för? Dom har inga battier, fatta! Slänger du ditt tangentbord utan batterier, när batteriet tar slut? Det är ungefär så resonerar.
Att 360 dosa är skön håller jag med om, men att den är prisbelönad? Vet jag inte nåt om, kom med fakta i så fall. Den som är korkad i det här sammanhanget är du i så fall, varför ändra på ett vinnande koncept? Det sista i det angående kontrollerna får du stå för helt själv.

Det finns mer spel till 360 ja, men du kanske har glömt att den lanserades Nov 2005: http://sv.wikipedia.org/wiki/Xbox_360
PS3: http://sv.wikipedia.org/wiki/PS3

Ett helt år har MS haft på sig att fullkomligt tvingat spelbolag att spott ut mer eller mindre pinsamma titlar. Finns oerhört många bra spel till 360, Gears Of War, Halo, Forza osv. Men du måste ju tänka på vilket försprång dom skaffat sig, och det är inte konstigt heller. Kan till och med en 10-åring förstå.

Kom gärna med källor när du påstår något i fortsättningen, det tjänar vi alla på.

Laddningsbara batterier fungerar så att de är som bäst efter några urladdningar. Efter det, blir de bara sämre och sämre och tappar några minuter efter varje urladdning. På det sättet är 360 kontrollen mycket smidigare då du kan bara köpa nya laddningsbara när de gamla är slut, och sätte i dem som vilka batterier som helst. Men med lite vilja kan man öppna PS3 kontrollen och köpa ett separat batteri. Det är inte särskilt svårt att byta batterier på produkter som man inte ska byta batterier själv på. Ipod är ju ett exempel. Hur lätt som helst. Köper ett batteri för 200 sek som har flera timmars bättre kapacitet än originalbatteriet. Tar en kvart om man kan sin sak.

Xbox 360 har mycket mer och i snitt mycket bättre spel än vad PS3 har i dagsläget. Det går inte att förneka. Det beror iofs som du sa på att PS3 inte har funnits lika länge, att utvecklare inte vill utveckla till PS3 då det är svårt att utveckla till Cell processorn, och dessutom har det ju gått rykten om att Microsoft har mutat utvecklare att slopa vissa spel till PS3. Inget bevies på det dock

Visa signatur

Macbook Pro 15" Retina 2013 | Spelriggen: Asus Rampage Formula | Sapphire HD7970 | 4GB ram | Intel Q6600 @ 3.2 ghz | Samsung 840 Pro 256gb + 3.3TB HDD | Antec P182B | Zalman ZM-850HP | BenQ FP241W | Logitech G500+Qpad MK-85 Pro|
Ljud: Peachtree Grand Pre, Emotiva XPA-2, Triangle Magellan Duetto, Beyerdynamic DT990

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04
Fattar inte riktigt hur du får ihop det, att 360's dosa är billigare. 360 trådlösa
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=139602 349:-
+ laddare 150 (sa du själv): 500. Jag vet inte hur du räknar riktigt. Vad ska du kasta PS3 dosorna för? Dom har inga battier, fatta! Slänger du ditt tangentbord utan batterier, när batteriet tar slut? Det är ungefär så resonerar.
Att 360 dosa är skön håller jag med om, men att den är prisbelönad? Vet jag inte nåt om, kom med fakta i så fall. Den som är korkad i det här sammanhanget är du i så fall, varför ändra på ett vinnande koncept? Det sista i det angående kontrollerna får du stå för helt själv.

Det finns mer spel till 360 ja, men du kanske har glömt att den lanserades Nov 2005: http://sv.wikipedia.org/wiki/Xbox_360
PS3: http://sv.wikipedia.org/wiki/PS3

Ett helt år har MS haft på sig att fullkomligt tvingat spelbolag att spott ut mer eller mindre pinsamma titlar. Finns oerhört många bra spel till 360, Gears Of War, Halo, Forza osv. Men du måste ju tänka på vilket försprång dom skaffat sig, och det är inte konstigt heller. Kan till och med en 10-åring förstå.

Kom gärna med källor när du påstår något i fortsättningen, det tjänar vi alla på.

Och en PS3-dosa kostar 449, det är 50 kr som skiljer.

Så du menar att PS3-dosorna drivs av magi? Klart som fan dom har batterier, inbyggda batterier man inte enkelt kan byta. Och som alla vet har batterier en begränsad livslängd.

Man ska ändra på ett vinnande koncept för att kraven förändras. Orginaldesignen är 14 år gamal och var varken tänkt att innehålla spakar, rumble eller motion sensing.

Vad har försprång med saken att göra? Det är ju vilka spel som finns idag som spelar roll. Det är liksom oväsentligt hur långt försprång dom har, det är antalet bra spel ute IDAG som spelar roll, och där vinner 360 stort. Det är bara 2-3 år kvar på den här generationen, man kan inte sitta och vänta på bra spel hur länge som hellst. Speciellt inte till en 4000-kronors låda.

oscarstegland: Även 360 kan köra 6 trådar. Visst har är Cell en bra processor, men den passar inte in en spelkonsoll. Xenon i 360 gör samma jobb för en bråkdel av utvecklingskostnaderna.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscarstegland
Laddningsbara batterier fungerar så att de är som bäst efter några urladdningar. Efter det, blir de bara sämre och sämre och tappar några minuter efter varje urladdning. På det sättet är 360 kontrollen mycket smidigare då du kan bara köpa nya laddningsbara när de gamla är slut, och sätte i dem som vilka batterier som helst. Men med lite vilja kan man öppna PS3 kontrollen och köpa ett separat batteri. Det är inte särskilt svårt att byta batterier på produkter som man inte ska byta batterier själv på. Ipod är ju ett exempel. Hur lätt som helst. Köper ett batteri för 200 sek som har flera timmars bättre kapacitet än originalbatteriet. Tar en kvart om man kan sin sak.

Xbox 360 har mycket mer och i snitt mycket bättre spel än vad PS3 har i dagsläget. Det går inte att förneka. Det beror iofs som du sa på att PS3 inte har funnits lika länge, att utvecklare inte vill utveckla till PS3 då det är svårt att utveckla till Cell processorn, och dessutom har det ju gått rykten om att Microsoft har mutat utvecklare att slopa vissa spel till PS3. Inget bevies på det dock

Tror starkt på det sistnämnda i ditt inlägg, även fast du verkar föredra 360

Visa signatur

AMD; [Suck]
Living for :arrow: Quad Core :up:

Permalänk
Medlem

Nja kolla upp det där bättre, RSX är i princip ett 7800 GTX och har ingen unified shader struktur som Xenos. Jag skulle säga så här PS3 har bättre CPU men 360 har bättre GPU. Det här finns att läsa överallt. Kolla anandtech´s rejäla genomgång av båda systemen, vilka för och nackdelar de har gentemot varandra

Visst så klart är båda GPU:er special tillverkade. Men kolla en intervju med Nvidia där dom i princip säger att det är ett 7800GTX. PS3 skulle egentligen bara ha Cell som både skulle spotta ut AI och Grafik, sen slängde Sony in i sista stund RSX GPU:n

Men det är alltid roligt att läsa om all den kraft som folk hela tiden säger finns i PS3 och som utvecklarna inte hunnit lärt sig än. Det är bara att inse att PS3 är inget mycket mer "powerhouse" än 360 är.

Visa signatur

Desktop: Core I7 2600K @ 4Ghz, 8GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1600 MHz, GTX 680.
TV-dator: Core I7 965 @ 3.6 Ghz, 6GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1333 MHz, EVGA GTX 680.

Dell XPS M1730, X9000 @3.4 GHz, 4GB, 9800m GTX SLI, 320GB Raid 0 SATA, AGEIA PHYSX, 1920x1200 WUXGA Screen.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dosman
Din konsol suger :D.

Vem syftar du på?

Visa signatur

AMD; [Suck]
Living for :arrow: Quad Core :up:

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04
Tror starkt på det sistnämnda i ditt inlägg, även fast du verkar föredra 360

Föredrar PS3 som paket. Helt klart! Men tycker Xbox 360 har klart bättre spel för tillfället. Dator e ju iofs det ultimata

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Magnus72
Nja kolla upp det där bättre, RSX är i princip ett 7800 GTX och har ingen unified shader struktur som Xenos. Jag skulle säga så här PS3 har bättre CPU men 360 har bättre GPU. Det här finns att läsa överallt. Kolla anandtech´s rejäla genomgång av båda systemen, vilka för och nackdelar de har gentemot varandra

Visst så klart är båda GPU:er special tillverkade. Men kolla en intervju med Nvidia där dom i princip säger att det är ett 7800GTX. PS3 skulle egentligen bara ha Cell som både skulle spotta ut AI och Grafik, sen slängde Sony in i sista stund RSX GPU:n

Men det är alltid roligt att läsa om all den kraft som folk hela tiden säger finns i PS3 och som utvecklarna inte hunnit lärt sig än. Det är bara att inse att PS3 är inget mycket mer "powerhouse" än 360 är.

Jo nackdelen är ju det att den kärnan inte klarar av HDR samtidigt som AA men sedan att Xbox 360 har delat minne kan ofta bli en klar nackdel det med. Över det stora hela tycker jag de båda GPU:erna presterar ganska likvärdigt.

Visa signatur

Macbook Pro 15" Retina 2013 | Spelriggen: Asus Rampage Formula | Sapphire HD7970 | 4GB ram | Intel Q6600 @ 3.2 ghz | Samsung 840 Pro 256gb + 3.3TB HDD | Antec P182B | Zalman ZM-850HP | BenQ FP241W | Logitech G500+Qpad MK-85 Pro|
Ljud: Peachtree Grand Pre, Emotiva XPA-2, Triangle Magellan Duetto, Beyerdynamic DT990

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscarstegland
Föredrar PS3 som paket. Helt klart! Men tycker Xbox 360 har klart bättre spel för tillfället. Dator e ju iofs det ultimata

Jag tror som många andra att vi inte sett ens hälften av den prestanda som PS3 kan leverera, pga. att den är svår att utveckla spel till osv. Hoppas dock att Gran Turismo 5 kommer bevisa detta
En PS3 som man kan synka med Media Center vore ju kanon

Visa signatur

AMD; [Suck]
Living for :arrow: Quad Core :up:

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knuckles
Forza 3 för 360...tror det kommer o äga Gran Turismo rätt rejält faktiskt..kommer tidigare än GT5 oxå

Forza 2 körde ju trots allt över Gran Turismo-serien riktigt rejält sist

Själv tyckte jag att det var något som Forza saknade. :/ Men kunde inte sätta fingret på det. O.o Gran Turismo är för mig en bättre serie.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av NoCc
betalar jag dock mina spel, men sedan finns ju argumentet att 360 går att chippa, ps3.an inte.

Nja inte chippa... men flasha. Om man ska vara petig. Men förhoppningsvis så kommer de att knäcka skyddet på PS3:an också. =D Annars blir det inga spel för mig till den. :/

Visa signatur

Intel Core i7 3770K@3.5, ASUS P8Z77V-DELUXE, 16GB RAM, GeForce GTX 660 Ti, ASUS XONAR ESSENCE STX, SAMSUNG 830 256GB SSD, 5x Samsung HD204UI, 4x WD40EFRX, 1x Western Digital Caviar Green WD20EARX, 1x Samsung HD103UJ, Windows 8.1 Pro

Permalänk
Medlem

Tacka vet jag Nintendo 64 tiden.. det var en konsol man kunde hurra över.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av opA
Tacka vet jag Nintendo 64 tiden.. det var en konsol man kunde hurra över.

Tyckte faktiskt likadant ändå tills styrspaken började krångla
Var ju bara att köpa en ny, kommer ihåg nostalgiminnen från 64, som t.ex när ett nytt spel annonserades i dåvarande Super Play (Idag level va?) hos spelbutiken tror jag det var...för 999:-
Fan det var tider det

Visa signatur

AMD; [Suck]
Living for :arrow: Quad Core :up:

Permalänk

Usch för konsoller, spela det gör man på datorn.

Visa signatur

"Jag har övergett den moraliska ståndpunkten. Moral leder till abstraktion och orättfärdighet. Den ger upphov till fanatism och förblindelse. Den som är dygdig måste hugga av huvuden."
Albert Camus

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04
Tyckte faktiskt likadant ändå tills styrspaken började krångla
Var ju bara att köpa en ny, kommer ihåg nostalgiminnen från 64, som t.ex när ett nytt spel annonserades i dåvarande Super Play (Idag level va?) hos spelbutiken tror jag det var...för 999:-
Fan det var tider det

Ja, håller med.

Efter några timmars spelande av Mario Party så var styrspaken slak som en.. ja, och då var den kontrollen förstörd.

Men N64 var och är den enda konsolen jag fastnat för.. sedan N64 "las ner" så har jag inte hållt på med konsoler.
Bara datorer som gäller

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av laggarbacken
Usch för konsoller, spela det gör man på datorn.

Nästan alla gången man spelar på datorn så sitter man isolerad. TV-spel är oslagbart när man ska vara fler och spela samtidigt.

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leeloo
Nästan alla gången man spelar på datorn så sitter man isolerad. TV-spel är oslagbart när man ska vara fler och spela samtidigt.

Kan inte annat än hålla med Dessutom blir det så in i helvets jävla (ursäkta språket) krångligt om man ska spela multiplayer på en pc, om man inte har 1 eller flera joysticks. Dessutom finns det ett ju så grymt mycket större spelutbud till konsoler än till pc, ok kanske inte...men definitivt fler prisvärda i alla fall.
Skulle vara sjukt roligt om t.ex Crysis kom till PS3

Visa signatur

AMD; [Suck]
Living for :arrow: Quad Core :up:

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Som någon annan nämnde, Cell har inte 7 kärnor, den har en kärna och 6 SPE:er. Och vad spelar det för roll vad för CPU det sitter i när dom presterar samma sak?

Visst låter 360ns DVD-spelare en del, men det är inget större problem om man spelar med ljud på.

Men å andra sidan kostar Dual Shock 3 över 100kr mer än 360s dosa, du har även möjigheten att köpa billiga AA-batterier och separat laddare. Plus att du kan byta batteriet i 360s, PS3-dosorna är bara kasta när dom är slut.

På vilket sätt är slot-in bättre? Visst, lite ballare, men någon reell funktion har det ju inte.

BD är egentigen enda pluset PS3 har.

Dom som har en 360 utan HDMI får köra med komponent eller VGA som erbjuder i princip samma kvalitet som HDMI. PS3 är ju den konsoll som genomgått flest versioner, 40, 60, 80GB, med/utan PS2-hårdvara osv osv.

Den kanske har fler komponenter, men faktum är att det enda som är bättre är BD-spelaren, och det har hittils bara varit en nackdel för spel.

Wow, de presterar detsamma? Var har du fakta på det? Vad jag vet så är 360 enkel att utveckla till jämfört med PS3 som är svår att utveckla till. Precis likadant som det var med Xbox och PS2, PS2 spelen blev hela tiden bättre med åren, när man från start kunde se vad Xboxen hade att erbjuda. Inget illa med det, Xboxen var råstark för sin tid, men PS3 kör ännu på halvfart, så NEJ de presterar inte likadant!!

okej Dual Shock 3 500 kr, 360s dosa 400 kr... chargekit: 242 kr inkl frakt enligt pricerunners billigaste:
http://www.matrixx-media.com/catalog/xbox-360-play-charge-kit...
NEJ, de hamnar inte på samma prisnivå! Jag säger inte att PS3ans lösning är optimal, håller till och med med dig att det är skam att man ska behöva öppna handkontrollen för att byta batteri, men jag säger till dig att 360ns är SÄMRE!

Slot-drive är lite ballare för visso, men jag föredrar det alternativet personligen, gillar inte någon annan det så fine... en punkt iaf, om än liten.

BD är inte ENDA pluset PS3 har och ska tala om för dig att BD är ett STORT J***la plus! Spelen blir allt större och inte bara att man kan ha okomprimerat ljud, i högre 1080p upplösningar slukar minne, det är ju därför Blu-Ray skivorna uppfanns de är byggda för HD. Och förresten kan du kolla på next-gen film på din 360?
(Hint: HD-DVD är död!)

Wow, HDMI och komponent/VGA har i princip samma kvalitet? Varför blev det sånt jippo över att 360n ÄNTLIGEN skulle skaffa HDMI för då? Jo för att HDMI presterar ungefär 20% bättre bild och inte nog med det, KOMPONENT/VGA ÄR BÅDA ANALOGA SIGNALER, HDMI ÄR DIGITAL!!!
Hur många TV apparater tar förresten in 1080p via VGA/Komponent? Alla som är FULL HD tar det dock GARANTERAT via HDMI! Förresten PS3 har HDMI V. 1.3 det har inte 360
http://www.engadgethd.com/2006/06/13/hdmi-version-1-3-approve...

Att BD har varit nackdel för spelen är bullsh** och det vet du själv inombords om du inte var så uppchakad på 360. Installation är långt ifrån ett krav som du säger, det är för att PS3 har HDD som standard vilket tillåter utvecklarna att installera en del av spelen på hårddisken för kortare laddningstider, precis som en dator lilla gubben eller Xbox den första för den delen.
Sen att det har varit större lagringsutrymme är bara posititvt då utvecklarna har kommit till gränsen för vad som får plats på en DVD skiva och får tokkomprimera för att få plats.

Visa signatur

Bianconeri siamo noi, ma chi cazzo siete voi?

Permalänk
Avstängd

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
[B]Och en PS3-dosa kostar 449, det är 50 kr som skiljer.

Så du menar att PS3-dosorna drivs av magi? Klart som fan dom har batterier, inbyggda batterier man inte enkelt kan byta. Och som alla vet har batterier en begränsad livslängd.

Man ska ändra på ett vinnande koncept för att kraven förändras. Orginaldesignen är 14 år gamal och var varken tänkt att innehålla spakar, rumble eller motion sensing.

Vad har försprång med saken att göra? Det är ju vilka spel som finns idag som spelar roll. Det är liksom oväsentligt hur långt försprång dom har, det är antalet bra spel ute IDAG som spelar roll, och där vinner 360 stort. Det är bara 2-3 år kvar på den här generationen, man kan inte sitta och vänta på bra spel hur länge som hellst. Speciellt inte till en 4000-kronors låda.

oscarstegland: Även 360 kan köra 6 trådar. Visst har är Cell en bra processor, men den passar inte in en spelkonsoll. Xenon i 360 gör samma jobb för en bråkdel av utvecklingskostnaderna.

Ok, låt oss nu låtsas att din teori stämmer så får man väl ta och köpa en sån här http://www.console.se/ps3/Reservdelar/sixaxisbatteri.html
http://electronetto.asianswed.se/index.php?main_page=product_...
klart som fan du kan byta det, fan tror du dom svetsat ihop kontrollen eller?
Men det är fortfarande en annan typ av batterier än de gamla klassiska & uppladdningsbara. Grejen med uppladdningsbara är ju som ovanstående sa förut att ju mer man laddar upp så försvinner en liten del av livslängden...är
ingen expert på området men jag är ganska säker på att det här håller lite längre?

Sen fattar jag inte varför du tjatar så nedrans om PS kontroll, varför ändra på ett vinnande koncept? För att kraven förändras? låter ju vettigt, du behöver inte fler knappar, styrspakar osv. Ingen har klagat på den så det hörs utåt iaf...skulle dom nu mot all förmodan ändra på den vore det att ta död öpå sig själva lite grand. Som att MS skrotar Windows...

Angående spelen, det är fortfarande så att 360 har vart ute i 2 år & PS3 1 år, sen finns det gott om spel till till PS3. Dock inte lika många som te 360, det är ingen direkt nyhet. Visst det finns många spel till 360 som sagt, men enligt min mening är många rent sagt skräp, finns skit till PS3 också men inte i lika stor utsträckning. Köper du upp alla spel till 360 som finns eller?

Dessutom lär det dröja mer än 2-3 år innan vare sig Sony eller MS introducerar sina efetrföljare.
Och som jag nämde tidigare, fortfarande saknar vi källor till dina påståenden.

Visa signatur

AMD; [Suck]
Living for :arrow: Quad Core :up:

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04

Ok, låt oss nu låtsas att din teori stämmer så får man väl ta och köpa en sån här http://www.console.se/ps3/Reservdelar/sixaxisbatteri.html
http://electronetto.asianswed.se/index.php?main_page=product_...
klart som fan du kan byta det, fan tror du dom svetsat ihop kontrollen eller?
Men det är fortfarande en annan typ av batterier än de gamla klassiska & uppladdningsbara. Grejen med uppladdningsbara är ju som ovanstående sa förut att ju mer man laddar upp så försvinner en liten del av livslängden...är
ingen expert på området men jag är ganska säker på att det här håller lite längre?

Sen fattar jag inte varför du tjatar så nedrans om PS kontroll, varför ändra på ett vinnande koncept? För att kraven förändras? låter ju vettigt, du behöver inte fler knappar, styrspakar osv. Ingen har klagat på den så det hörs utåt iaf...skulle dom nu mot all förmodan ändra på den vore det att ta död öpå sig själva lite grand. Som att MS skrotar Windows...

Angående spelen, det är fortfarande så att 360 har vart ute i 2 år & PS3 1 år, sen finns det gott om spel till till PS3. Dock inte lika många som te 360, det är ingen direkt nyhet. Visst det finns många spel till 360 som sagt, men enligt min mening är många rent sagt skräp, finns skit till PS3 också men inte i lika stor utsträckning. Köper du upp alla spel till 360 som finns eller?

Dessutom lär det dröja mer än 2-3 år innan vare sig Sony eller MS introducerar sina efetrföljare.
Och som jag nämde tidigare, fortfarande saknar vi källor till dina påståenden. [/B]

Batteritekniken i PS3ans kontroll och batteriet som följer mer Xboxens Play-and-Chargekit är vad ja vet densamma, båda är litium-jonbatterin, som inte håller för evigt... Snacka hur mycket du vill om att PS3-kontrollen är nån tia billigare(Vilket jag tycker är sak samma när man köper en konsoll för över 3000 kronor), men du måste endå hålla med att det är bättre att kunna byta ut batteriet när det är dött, än att kasta hela handkontrollen.... För batteriet kommer inte håll för evig, hur mycket du än vill och tror...

Sant att många uppskattar PS-kontrollen, men inte alla. Jag t.ex har väldigt svårt att styra med den, den är alldeles för liten, styrspakarna sitter fel och knapparna på ovansiddan ligger inte bra mot fingrarna.
Därimot fungerar Xbox-kontrollen utmärkt för mej, och så är det säkert även för många andra också...
Kul för Sony att folk fortfarande uppskattar deras design, men jag skulle gärna sett dom ändrade formen lite så den blev mer greppvänlig och lite mer designad för Motion-sensing, något den absolut inte är... Säger väl sig själv med tanke på motion-sensing är ett nytt påfynd i kontrollvärlden...

Förstår inte heller riktigt hur du kan försöka få tävlingsronden Spelutbud att gå till PS3ans favör, just för att den inte har funnits på marknaden lika länge, och det därför inte släpps fler spel.... Det har väl inte med frågan att gör alls... hade Sony släppt konsollen tidigare hade det funnits fler spel nu, men så är inte fallet...
Xboxen har både fler spel totalt, och enligt mej, fler bra spel. rätt besviken med PS3ans spelutbud, i stort sett dom enda speltitlarna som lockat mig är titlar som även släppts till XBoxen...

Det här är bara mina tankar kring ämnet, tycker du att PS-dosan är det bästa sen ost på tub, kul för dej att den fortfarande finns... Tycker du att spelen till PS3an är bättre än Xboxens, va trevligt... Men enlig mig så spelar dom mot olika kundkretsar, och Xboxen passar bevisligen ganska många även den, dom kanske inte säljs i lika många exemplar varje månad, men det finns ju trots allt en hel massa miljoner av dom ute på marknaden...

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ravix_04
Ja, för den går ju inte att få tag på direkt....via tradera/blocket eller nån vanlig återförsäljare. Har tyckt ända sedan PS3 lanserades att man får betydligt mer än man betalr för, Blu-Ray (uttjatat jag vet, dock ett faktum) t.ex
Skönt också att slippa MS$ svinigt dyra Live te 360...det PS3 gör visar bara att man inte behöver mjölka ur vartenda öre ur sina inbitna spelare.
Tror att PS3 ligger före 360 innan 2010 (man får tänka realistiskt), förbi Wii tror jag däremot den aldrig kommer

Nä Wii är svår slagen med tanke på att det är en konsoll man kan springa och köpa under rasten...

Visa signatur

CPU i9-9900K GPU ASUS RTX 2080 TI Strix OC MB ASUS STRIX Z390-E RAM Corsair VENGEANCE RGB 32GB DDR4 3200MHz Case Fractal Design Define C PSU EVGA G3 850W Cooling Noctua D15
Monitor MSI Optix MAG342CQR SSD Samsung 970 EVO 500GB 860 EVO 500GB 860 QVO 2TB + QVO 4TB PLEX Server 2x HC560 20TB+WD RED 2x10TB+12TB

Permalänk

Intressant disskussioner.. not...
Men denna tråden visar klart varför folk köper så mycket Wii's.
De vanliga Svenssons har inte möjlighet att hålla kolla på all teknikhets och skulle de fråga några så uppstår genast ett flame war om vilken av 360 eller ps3 som är bättre.
De skiter i båda konsollerna och köper sig en ps2 eller ett wii eftersom det finns party spel som alla utom hardcore gamers spelar. Och inse att det finns fasen så många mer medel Svennsons än hardcore gamers..

Visa signatur

A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk, I have a work station....

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dosman
Dig, läsaren, just din konsol suger.

Vad lirar du själv för nåt då om man får fråga?
Kan säga på förhand läsaren, just din konsol suger.

Hur fånig och dömande får man bli egentligen.

Visa signatur

AMD; [Suck]
Living for :arrow: Quad Core :up:

Permalänk
Medlem

Handlade inte denna tråden om försäljnings statestik?
Ser mer ut som fanboy vs fanboy pajkastning.
Varken M$ eller $ony lär tacka er för att ni försvarar eran lovetoy på ett forum....

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Majorn
Batteritekniken i PS3ans kontroll och batteriet som följer mer Xboxens Play-and-Chargekit är vad ja vet densamma, båda är litium-jonbatterin, som inte håller för evigt... Snacka hur mycket du vill om att PS3-kontrollen är nån tia billigare(Vilket jag tycker är sak samma när man köper en konsoll för över 3000 kronor), men du måste endå hålla med att det är bättre att kunna byta ut batteriet när det är dött, än att kasta hela handkontrollen.... För batteriet kommer inte håll för evig, hur mycket du än vill och tror...

Sant att många uppskattar PS-kontrollen, men inte alla. Jag t.ex har väldigt svårt att styra med den, den är alldeles för liten, styrspakarna sitter fel och knapparna på ovansiddan ligger inte bra mot fingrarna.
Därimot fungerar Xbox-kontrollen utmärkt för mej, och så är det säkert även för många andra också...
Kul för Sony att folk fortfarande uppskattar deras design, men jag skulle gärna sett dom ändrade formen lite så den blev mer greppvänlig och lite mer designad för Motion-sensing, något den absolut inte är... Säger väl sig själv med tanke på motion-sensing är ett nytt påfynd i kontrollvärlden...

Förstår inte heller riktigt hur du kan försöka få tävlingsronden Spelutbud att gå till PS3ans favör, just för att den inte har funnits på marknaden lika länge, och det därför inte släpps fler spel.... Det har väl inte med frågan att gör alls... hade Sony släppt konsollen tidigare hade det funnits fler spel nu, men så är inte fallet...
Xboxen har både fler spel totalt, och enligt mej, fler bra spel. rätt besviken med PS3ans spelutbud, i stort sett dom enda speltitlarna som lockat mig är titlar som även släppts till XBoxen...

Det här är bara mina tankar kring ämnet, tycker du att PS-dosan är det bästa sen ost på tub, kul för dej att den fortfarande finns... Tycker du att spelen till PS3an är bättre än Xboxens, va trevligt... Men enlig mig så spelar dom mot olika kundkretsar, och Xboxen passar bevisligen ganska många även den, dom kanske inte säljs i lika många exemplar varje månad, men det finns ju trots allt en hel massa miljoner av dom ute på marknaden...

Fattar inte varför varje 360 fanboy tror att man måste kasata sin PS3 kontroll när batteriet är slut, du köper bara ett nytt. Kolla länkarna i mina förra inlägg...
Vad är det som får dig att tro detta? När batteriet är slut, skruvar du bara isär handkontrollen tar ut det gamla och in med det nya. Va fan tror du företag säljer PS3 Sixaxis batterier för?

Vad gäller resten i ditt inlägg är ju upp till dig själv.

Visa signatur

AMD; [Suck]
Living for :arrow: Quad Core :up:

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Juventino
Wow, de presterar detsamma? Var har du fakta på det? Vad jag vet så är 360 enkel att utveckla till jämfört med PS3 som är svår att utveckla till. Precis likadant som det var med Xbox och PS2, PS2 spelen blev hela tiden bättre med åren, när man från start kunde se vad Xboxen hade att erbjuda. Inget illa med det, Xboxen var råstark för sin tid, men PS3 kör ännu på halvfart, så NEJ de presterar inte likadant!!

okej Dual Shock 3 500 kr, 360s dosa 400 kr... chargekit: 242 kr inkl frakt enligt pricerunners billigaste:
http://www.matrixx-media.com/catalog/xbox-360-play-charge-kit...
NEJ, de hamnar inte på samma prisnivå! Jag säger inte att PS3ans lösning är optimal, håller till och med med dig att det är skam att man ska behöva öppna handkontrollen för att byta batteri, men jag säger till dig att 360ns är SÄMRE!

Slot-drive är lite ballare för visso, men jag föredrar det alternativet personligen, gillar inte någon annan det så fine... en punkt iaf, om än liten.

BD är inte ENDA pluset PS3 har och ska tala om för dig att BD är ett STORT J***la plus! Spelen blir allt större och inte bara att man kan ha okomprimerat ljud, i högre 1080p upplösningar slukar minne, det är ju därför Blu-Ray skivorna uppfanns de är byggda för HD. Och förresten kan du kolla på next-gen film på din 360?
(Hint: HD-DVD är död!)

Wow, HDMI och komponent/VGA har i princip samma kvalitet? Varför blev det sånt jippo över att 360n ÄNTLIGEN skulle skaffa HDMI för då? Jo för att HDMI presterar ungefär 20% bättre bild och inte nog med det, KOMPONENT/VGA ÄR BÅDA ANALOGA SIGNALER, HDMI ÄR DIGITAL!!!
Hur många TV apparater tar förresten in 1080p via VGA/Komponent? Alla som är FULL HD tar det dock GARANTERAT via HDMI! Förresten PS3 har HDMI V. 1.3 det har inte 360
http://www.engadgethd.com/2006/06/13/hdmi-version-1-3-approve...

Att BD har varit nackdel för spelen är bullsh** och det vet du själv inombords om du inte var så uppchakad på 360. Installation är långt ifrån ett krav som du säger, det är för att PS3 har HDD som standard vilket tillåter utvecklarna att installera en del av spelen på hårddisken för kortare laddningstider, precis som en dator lilla gubben eller Xbox den första för den delen.
Sen att det har varit större lagringsutrymme är bara posititvt då utvecklarna har kommit till gränsen för vad som får plats på en DVD skiva och får tokkomprimera för att få plats.

Använd inte Pricerunner.
Dual Shock 3, 449kr http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=253566
Xbox 360 Gamepad Wireless, 349 kr http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=139602
Play & Charge kit, 195 kr http://www.tbh.se/index.asp?id=11&kat_id=1688&prod_id=14473

Det skiljer alltså 100kr, det är några tusen ifrån mellanskillnaden på konsollerna. Vägs kanske upp av att man med 360 Premium får med en komponentkabel och headset, något du måste köppa till PS3.

Om man har flera dosor är man kanske lite fiffig och köper http://www.dustinhome.se/pd_5010099139.aspx och http://www.dustinhome.se/pd_5010095693.aspx
och då blir 360-alternativet billigare och smidigare.

Ang. prestandan så är det väl uppenbart? Ingen av konsollerna presterar bättre grafik än den andra, flerplattformsspel är oftast bättre på 360. Spelar ingen roll hur mycket kraft Sony påstår att det finns att hämta, det är vad spelen presterar idag som spelar roll. Och alla konsoller får bättre och bättre grafik, det är inte något unikt för playstation. Se bara på dom tidigiare xbox och xbox 360-spelen och jämför med dom senaste. Kolla på dom tidigaste SNES-spelen och jämnför med dom sista.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Majorn
Batteritekniken i PS3ans kontroll och batteriet som följer mer Xboxens Play-and-Chargekit är vad ja vet densamma, båda är litium-jonbatterin, som inte håller för evigt... Snacka hur mycket du vill om att PS3-kontrollen är nån tia billigare(Vilket jag tycker är sak samma när man köper en konsoll för över 3000 kronor), men du måste endå hålla med att det är bättre att kunna byta ut batteriet när det är dött, än att kasta hela handkontrollen.... För batteriet kommer inte håll för evig, hur mycket du än vill och tror...

Sant att många uppskattar PS-kontrollen, men inte alla. Jag t.ex har väldigt svårt att styra med den, den är alldeles för liten, styrspakarna sitter fel och knapparna på ovansiddan ligger inte bra mot fingrarna.
Därimot fungerar Xbox-kontrollen utmärkt för mej, och så är det säkert även för många andra också...
Kul för Sony att folk fortfarande uppskattar deras design, men jag skulle gärna sett dom ändrade formen lite så den blev mer greppvänlig och lite mer designad för Motion-sensing, något den absolut inte är... Säger väl sig själv med tanke på motion-sensing är ett nytt påfynd i kontrollvärlden...

Förstår inte heller riktigt hur du kan försöka få tävlingsronden Spelutbud att gå till PS3ans favör, just för att den inte har funnits på marknaden lika länge, och det därför inte släpps fler spel.... Det har väl inte med frågan att gör alls... hade Sony släppt konsollen tidigare hade det funnits fler spel nu, men så är inte fallet...
Xboxen har både fler spel totalt, och enligt mej, fler bra spel. rätt besviken med PS3ans spelutbud, i stort sett dom enda speltitlarna som lockat mig är titlar som även släppts till XBoxen...

Det här är bara mina tankar kring ämnet, tycker du att PS-dosan är det bästa sen ost på tub, kul för dej att den fortfarande finns... Tycker du att spelen till PS3an är bättre än Xboxens, va trevligt... Men enlig mig så spelar dom mot olika kundkretsar, och Xboxen passar bevisligen ganska många även den, dom kanske inte säljs i lika många exemplar varje månad, men det finns ju trots allt en hel massa miljoner av dom ute på marknaden...

Helt rätt ingen av de håller i evigt och PS3ans batteri är på inget sätt bättre än 360ns, det är inte ens relevant. Han menar bara att man kan om man vill även byta batteri på en Dual Shock 3/Sixaxis. Sen vad gäller livslängden brukar dessa räcka i ca 700-1000 laddningscykler, efter 300 cykler är man nere på 80% av kapaciteten ungefär.
Och en Dual Shock 3 räcker i ca 25-30 timmar speltid, så den kommer nog räcka i 3-4 år är min teori. Min iPod som jag laddade varje dag i stort sett (gammal 3e generationen) hade dålig batteritid och lyssnade på den varje dag, höll i ca 2 år alldeles utmärkt.
Så att det är inte så att man kastar din Dual Shock 3 stup i kvarten, bara så att alla är med på det.

Vad gäller utformningen av PlayStations alla dosor håller jag med dig och tidigare wiscez (eller vad han nu hette?). 360ns kontroll är mycket skönare, enligt mig som trots allt gillar PS3 mer. Tycker faktiskt det är en tabbe att de kör med samma design för 3e generationen i rad. Den är för liten och styrspaken ligger inte optimat, får ett mycket bättre och mer ergonomiskt grepp på 360ns dosa... faktiskt

PS3 har haft mycket motvind, inte nog med att den skulle bli så pass försenad och dyr, utan alla spel som släpptes på multi-platform blev snyggare på 360n än PS3. Mycket tack vare att 360 helt enkelt är en konsol man lättare utvecklar spel till. Men det börjar vända, tror Burnout Paradise var det första spelet som var snyggare till PS3 än 360, om än marginellt, men det finnns där.
Sen vad gäller spelutbud så är det ingen hemlighet att 360 släpptes ett år tidigare och att Microsoft köpt upp en massa företag ex Rare för att utveckla exklusiva spel till deras konsol.
Själv tycker jag att det finns ganska bra exklusiva till PS3 också, vissa på väg... Uncharted, Ratchet & Clank, MGS4, Gran Turismo 5, Resident Evil 5, Final Fantasy XIII, Singstar osv. Men du har rätt, spelutbudet ligger i 360s favör än i alla fall.
Känner dock att de titlar som lockar mig på 360 även finns till PC och resten finns också till PS3...

vad gäller deras strategier
Microsoft; var ivriga med att först komma ut på marknaden för att alla tidigare konsolkrig har den konsol som släpptes först vunnit (med vissa undantag). Det blev därför (i min personliga åsikt) ett hafsverk, en massa maskiner som lät alldeles för mycket över en 3e del fick red ring of death, sen så hade de inte med vissa grejer som ex HDMI, HD-DVD läsare som standard
Men det löste sig bra för de, de ligger väldigt bra till långt före Sony

Sony; ville göra en multimedia konsol, som inte bara skulle locka hardcore gamers utan så att fler skulle sätta en PS3 på TV-bänken för Bluray, använda som HTPC eller liknande och kanske spela något spel och på så sätt locka fler till att bli potentiella gamers. De lade ner enorma kostnader på CELL och väntade med att allt skulle bli klart, den blev försenad flera gånger pga att det inte gick att utveckla snabbare helt enkelt, tekniken var för ny. När konsolen väl släpptes så var den jättebra, höll sig relativt sval, kraschade inte som 360, hade hårddisk som standard, HDMI v1.3 osv MEN priset var i taket och försäljningen gick inte bra...
Sämre lösning enligt många, pga att försäljningen gick så dåligt, det tog så lång tid att få ut den och priset, det ledde tom att Kutaragi (playstations pappa) fick kicken.

Varför är detta relevant? Jo för att ni ska kunna förstå varför man väljer en dyr konsol som PS3 om man nu gör det. Jag har ingenting emot 360, det är bara bra med konkurrens och Playstation 1&2 sålde i enorma massor det är på tiden att de får det lite kämpigt och Nintendo får medvind. Men om man nu värdesätter att en konsol har gratis onlinespelande, hårddisk som standard, bluray, är tyst, har HDMI (och v1.3), CELL (som utvecklas i en stigande kurva vad gäller prestanda allteftersom utvecklarna lär sig mer om den) osv så kan ni väl förstå det
Men kom inte och säg att Bluray är det ENDA PS3 har, det är inte rätt

Edit:

Citat:

Använd inte Pricerunner.
Dual Shock 3, 449kr http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=253566
Xbox 360 Gamepad Wireless, 349 kr http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=139602
Play & Charge kit, 195 kr http://www.tbh.se/index.asp?id=11&k...8∏_id=14473

Det skiljer alltså 100kr, det är några tusen ifrån mellanskillnaden på konsollerna. Vägs kanske upp av att man med 360 Premium får med en komponentkabel och headset, något du måste köppa till PS3.

Om man har flera dosor är man kanske lite fiffig och köper http://www.dustinhome.se/pd_5010099139.aspx och http://www.dustinhome.se/pd_5010095693.aspx
och då blir 360-alternativet billigare och smidigare.
[/B]

Asså nu är du där igen, du kan inte dra in faktorer som att man måste köpa extra kablar till PS3. Det är som att jag skulle säga, visst PS3 kostar mer, men du måste ändå betala 600 kr för Xbox Live per år och efter 3 år så är du uppe i mer än vad PS3 kostar.
Det skiljar 100 kr, fine då ÄR PS3 kontrollen billigare, om du gillar 360n bättre vad gör 100 kr i skillnad per kontroll då? Ingenting DU FÅR (inte JAG FÅR) mervärde och mer njutning av den konsolen så det spelar mindre roll, 100 kr är en försumbar summa mellan konsoler som ligger på 3000+ kr
DU FÅR DÄREMOT INTE säga att Bluray är det enda PS3 har i jämförelse med 360 för det är inte sant och någon som är så insatt som du själv borde väl kunna inse det? Bli inte fast i en konsol, älska konkurrensen istället, det är det som leder till att du får bättre spel och bättre konsoler hela tiden
SLUT

Visa signatur

Bianconeri siamo noi, ma chi cazzo siete voi?

Permalänk
Medlem

Oj va mycket bråk här inne det blev då Håller mig till min Wii tillsvidare, väntar och ser om MS släpper en uppdaterad och TYST 360 med BD-spelare. Annars blir det nog en PS3 när MGS4 kommer!

Sedan, varför bråka om vilken konsol som är starkast när ALLA vet att det är PS3 som kommer ha bäst grafik i slutändan? Förr spelade det ingenroll vilken konsol som var starkast, SNES segrade hårt före Sega (trots att Segas konsoll var bättre grafiskt) för det handlade om spelen. Nu ligger vi i sådan period att grafik avgör mycket, vilket är tråkigt.. Det roliga i det hela är att Nintendo bara sitter och kollar på, och skrattar när alla bråkar om vilken konsol som är bäst mellan MS och Sony! Nintendo har redan gått sin egna väg och är inte med i denna hysteri alls..

En liten notis också, Wii 2 är nog närmare än vad många tror! Om 1-2 år ser vi säkert en sådan med både BD-spelare och HD-grafik. Jag vet inte, men är förbannat sugen på en PS3 med GTAIV, men det är ju same-shit all over again?? Med samma tråkiga styrning, som att spela med tangentbord utan mus fast med lite bättre precision.

Visa signatur

http://www.minhembio.com/radiuz

Musical Fidelity X-CAN V3 | M-Audio Audiophile 2496 | Beyerdynamic DT990 | Grado SR80 | Dell 2405FPW

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av radiuz
Oj va mycket bråk här inne det blev då Håller mig till min Wii tillsvidare, väntar och ser om MS släpper en uppdaterad och TYST 360 med BD-spelare. Annars blir det nog en PS3 när MGS4 kommer!

Sedan, varför bråka om vilken konsol som är starkast när ALLA vet att det är PS3 som kommer ha bäst grafik i slutändan? Förr spelade det ingenroll vilken konsol som var starkast, SNES segrade hårt före Sega (trots att Segas konsoll var bättre grafiskt) för det handlade om spelen. Nu ligger vi i sådan period att grafik avgör mycket, vilket är tråkigt.. Det roliga i det hela är att Nintendo bara sitter och kollar på, och skrattar när alla bråkar om vilken konsol som är bäst mellan MS och Sony! Nintendo har redan gått sin egna väg och är inte med i denna hysteri alls..

En liten notis också, Wii 2 är nog närmare än vad många tror! Om 1-2 år ser vi säkert en sådan med både BD-spelare och HD-grafik. Jag vet inte, men är förbannat sugen på en PS3 med GTAIV, men det är ju same-shit all over again?? Med samma tråkiga styrning, som att spela med tangentbord utan mus fast med lite bättre precision.

Helt rätt! PS3 kommer att ha snyggast grafik i slutändan om det blir marginellt eller stort vet ingen, men det kommer väldigt troligt att bli så.

Sen så har du fel, den kraftfullaste konsolen HAR ALDRIG vunnit ett konsol krig utan nästan alltid gjort bort sig och det är inget undantag än idag. Kolla på Wii som säljer mer än PS3 och 360 tillsammans trots att den endast är marginellt bättre än en gammal Xbox. Kolla på PS2, som var svagast förra generationen men sålde 3 gånger mer än båda Gamecube och Xbox. Och kolla på PSP som är mycket starkare än DS, men vad händer där? Big surprise!

Bäst grafik har aldrig haft någon betydelse i slutändan, folk köper konsoler för spelen inget annat (det är därför PS3 säljer så pass bra som den gör trots sitt pris). Alla kommer väl ihåg hur det gick på Xbox lansering när den var prissatt 5000 kr? Tror de sålde 300 konsoler i Sverige på release och tvingades sedan sänka priset. Väldig skillnad mot PS2 som sålde över en miljon i Japan på release.
Jag vet att det inte är en rättvis jämförelse, delvis har ju Japan mycket större befolkningsmängd och fler hardcoregamers. Men faktum är att Xbox då var en konsol som inte hade några spel, folk ville inte ha en sån konsol medans PS2 levde på sitt namn. Efter prissänkningen på Xbox gick det mycket bättre och med flera exklusiva titlar så fick de luft under vingarna och 360ns release gick bra...
ALLT handlar om spelen!

Visa signatur

Bianconeri siamo noi, ma chi cazzo siete voi?

Permalänk
Inaktiv

Själv minns jag när DVD-läsaren var ett av huvudargumenten att köpa PS2, men handen på hjärtat. Hur många använder sin PS2 för att titta på DVD-filmer?

Iofs är BD-spelarna ganska dyra idag, men de kommer att gå ned i pris. Plötsligt är man inte lika benägen att slita på PS3-läsaren.