Snälla hjälp - publiceringsgåta...

Permalänk
Medlem

Snälla hjälp - publiceringsgåta...

Hej!

Jag försöker att publicera en enkel, liten html-fil hos Telia via programmet Facilis FTP. Och... filen vägrar att publiceras! Däremot går det utmärkt att publicera en annan fil, som är i princip likadan, och... jag förstår absolut ingenting. Det är precis som om det finns någonting i just DEN filen, som inte accepteras av publiceringsverktyget. Vilket är en gåta. Jag har försökt att spara om, också, utan framgång. Jag vore oerhört tacksam för respons, då jag håller på med en webbsida som utgör ett projektarbete som jag ska redovisa på torsdag...

Mina HTML-filer skapar jag för övrigt i Anteckningar, men jag har även sparat om filen via GoLive - utan resultat...

Permalänk
Medlem

Varken vi eller du blir klokare om du inte visar ett specifikt felande exempel som vi kan felsöka.

Permalänk
Medlem

Hmmm... Vad innebär ett "specifikt felande exempel"?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ruprekt
Hmmm... Vad innebär ett "specifikt felande exempel"?

Förklara exakt hur du gör och visa oss gärna hur filen du försöker lägga upp ser ut, och berätta hur du går tillväga när du märker att det inte fungerar.

Permalänk
Medlem

Jag försöker att publicera filen som vanligt, men Facilis FTP liksom "hänger sig" (ett timglas visas, och stannar kvar) när just den här filen är aktuell, och nere i ett fält står det bara "< Connecting to port 1511". Och filen innehåller följande kod (som är NÄSTAN identisk med en annan fil, som jag utan problem lyckades publicera):

- Redigerat -

Nu finns koden på Pastebin istället. Hoppas att det har blivit rätt:

http://pastebin.com/m8620930

/Ulric

Permalänk
Medlem

Du kan ju alltid testa en annan FTP-klient, t.ex. FileZilla. Och nästa gång du ska klistra in så lång kod kan du med fördel använda pastebin.

Permalänk
Medlem

FileZilla har jag tidigare försökt mig på, men... det kommer upp en ruta med "Server Address", "Port" och "Administration Password", och... dels så vet jag inte vad jag ska välja för port, och dels så behöver jag också fylla i användarnamn. Jag har alltså inte en egen domän, utan har min hemsida hos Telia, och då brukar jag ange serveradress (ftp.telia.com) + användarnamn + lösenord...

Ni får ursäkta min okunskap, för övrigt...

Permalänk
Medlem

Ladda ner den senaste versionen av FileZilla på svenska och titta längst upp, under menyerna, där du har fyra textrutor och en knapp som lyder; "Snabbanslut". Där skriver du in Värd/adress, användarnamn, lösenord och eventuellt port. Här ovan skrev du själv att du använder port 1511, men vanligtvis är det standardporten som gäller för FTP-servrar.

Och redigera ditt inlägg; ta bort all kod och länka till koden på pastebin.com istället.

Permalänk
Medlem

Jag ska försöka att hiva över koden i pastebin. Och NU har jag laddat ned FileZilla, och kunde nu logga in. Problemet kvarstår dock - just denna fil "fastnar" på 100%, och efter ett tag så står det att "Tidsgränsen för anslutningen överskreds". Vad ÄR det som är skumt med just denna fil?! En annan, snarlik fil, kunde jag även via FileZilla publicera i ett nafs, utan problem...

Permalänk
Medlem

Kan du ens ta bort filen från FTPn?

Permalänk
Medlem

Ja. Ta bort filen kan jag. Och när jag försöker att publicera den, så springer "mätaren" nere i FileZilla upp till 100%, men den "fastnar" i detta läget, varpå det sedan står "Tidsgränsen för anslutningen överskreds". Däremot så hamnar filnamnet under denna procedur ändå i högra fönstret, så att det ser ut som om filen är publicerad. När man sedan försöker att komma åt filen via nätet, så ser man dock att så inte är fallet.

Permalänk
Medlem

Hur stor är filen som hamnar till höger? Hur stor är ursprungsfilen (till vänster) ?

Permalänk

Kan det vara så enkelt att den filen du försöker ladda upp har ett konstigt namn, alltså innehåller tecken som typ - ) ( / & ? Ändra namnet till samma namn som den filen du lyckats ladda upp har, och testa igen. Kommer inte på något annat så här på rak arm.

Visa signatur

---Under uppbyggnad----

Permalänk
Medlem

Filen till höger är på 27 041, ursprungsfilen på 28 188.

Och filnamnet innehåller inga underliga tecken. Tre små bokstäver och en siffra, bara, följt av .html

Permalänk
Medlem

Okej, då är det nog bara teckenkodningen som gör att filstorleken skiljer sig åt.

När filen är på 100 % flyttas den inte över till fliken "Lyckade filöverföringar" alltså, utan det finns fortfarande 0 st där? Det där "felmeddelandet" du får låter som det man får när man väntar för länge utan att göra något... då kopplar servern ifrån automatiskt, efter 3 minuter eller så. Är olika för olika servrar.

Hur ser du att sidan inte är publicerad? Länka till filen.

Permalänk
Medlem

Nej, vid 100% flyttas den INTE över till lyckade filöverföringar. Jag har nu försökt att publicera filen 3 gånger, och det står mycket riktigt "3" efter MISSlyckade överföringar.

Filen ska egentligen finnas på: http://web.telia.com/~u47807840/pro3.html

Permalänk

Det kan inte vara så enkelt att ditt utrymme hos telia är fullt. Testa att slänga lite annat och se om det går då.

Permalänk
Medlem

NU!!! Jag valde till slut att kapa bort lite innehåll i slutet av filen, och sedan spara om filen i nytt namn. Efter visst motstånd valde då FileZilla att publicera filen fullt ut! När jag sedan försökte att utöka filen med det som jag hade kapat bort, så var det däremot återigen stopp. Men det blir bra ändå. Den där slutklämmen var inte FULLT nödvändig. Och... fenomenet som sådant får väl räknas in under datormässiga underligheter...

TACK till er alla, som har engagerat er i denna delikata fråga!!!