Hårddisk, Raid-0 Problem!

Permalänk

Hårddisk, Raid-0 Problem!

Hej!

Har köpt en till hårddisk, en 500 GB Western Digital, som jag tänkte koppla raid. Moderkortet jag har är MSI Platinum.

Jag kopplade ur min ena 500 GB´s disk med all musik och MASSOR av viktiga filer som jag ABSOLUT inte ville bli av med....Det gick så här:

När jag drog ut disken så jag bara hade de två jag skulle raida ikopplade:

Windows hittar inte diskarna när det är kopplat i Raid-0 , det finns inga diskar, du kan inte installera windows...Så ställde jag in på IDE istället, men då syns diskarna som vanligt istället för en enhet, då installerade jag windows som vanligt för att fixa med mina filer....vad händer då? Jo, när jag kopplar in den viktiga disken så hittas den inte, det står att jag har tre diskar, men bara partition C syns, den ligger på 465 GB...Alltså har raiden misslyckats och jag kommer inte åt några gamla filer.

Jag höll på massor igår kväll med att försöka ställa om i bios, men inget funkar. Sökte på internet, men då hittar jag bara att man behöver en särskilld diskett. Jag kan i nödfall fixa en diskettläsare, men det vore bra om jag slapp.

Är verkligen jätte orolig för mina filer, för när jag kopplade in alla diskar och kollar hur det står till genom windows-xp skivan så står det att den är oformaterad.

Kan någon hjälpa mig med hur jag ska göra med raid och hur jag ska komma åt mina filer utan att förstöra nåt?

Jag kan vanligtvis fixa många problem själv, men för detta måste jag verkligen fråga, jag vill inte riskera att nåt försvinner, för då vet jag att det för evigt är borta. Om det är så att mina filer är förlorade, vilket jag kanske tror...så undrar jag om det finns något bra program för att kanske återfå i alla fall några av filerna.

Hoppas jag förklarat mina problem ordentligt, är väldigt trött nu, nån borde kunna sålla bort allt svammel från den viktiga informationen

MVH
Mikael