Efterfrågan på elektronik förvärrade afrikanskt krig

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skogsvilden
Jag skyller på religion istället, det är roten till alla krig och konflikter...

Instämmer

Visa signatur

AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pazu
Om det nu ska behövas att människor lider lite för att jag ska få billiga produkter och trygg tillvaro så må så vara, bara jag slipper bli personligen inblandad. Precis som med slakteriet så gillar jag inte att "veta" vad min livsstil och krav ställer till med i världen, så försök att undvika sånnahär nyheter i framtiden... Ni förstör min sköna tillvaro

Bra skrivet, för det är just såhär många tänker/handlar, fast de själv inte ens kan erkänna det för sig själva. T.ex. äta kött utan att ens själv kunna döda djuret.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
pga usas invasion och kassa ekonomi får vi betala 14 spänn litern för bränslet

Ej att förglömma svenska staten som tar mer i skatt per liter än vad bensinen kostade då jag var ung.
D.v.s. att mer än 8kr på dessa 14 är skatt. http://www.bensinskatteuppror.se/ombensinskatten.php

Själv tror jag Afrikas problem beror på girighet och att folk kan köra över varandra där. När det dessutom finns mängder av coola saker att köpa från de rika länderna (eller länder som producerar till) så är det inte svårt att göra av med ofantligt stora pengar på nöje.
Så vilken folktyp, religion etc som finns i afrika tror jag har en marginell betydelse, för hade vi ateistiska svennar hade varit i deras situation så hade vi nog haft samma problem som dem.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Tackar för en upplysande artikel!

Tycker det är ett ämne vi allt för sällan tänker på, hur vår konsumtion påverkar världen. Blir konsumenter mer medvetna och börjar ställa krav kommer företagen bli tvingade att bry sig i slutändan också.

Visa signatur

"Svaret på frågan är inte alltid en lösning till problemet"
# A64 3700+ @ 2.8GHz (280*10) # Corsair TwinX 2*1024 2.3.3.6 (187MHz) # PoW Geforce 7800GT @463/1200 # 8050p i 3dmark05

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thisisafakenick
Du kan ta bort afrikaner, hade vi stoppat oss själva precis som de har det just nu (dvs ingen utbilning, pengar, mat osv) så hade exakt samma sak hänt..

sälvklart är det så. men i dagsläget så har vi pengar, kunskap och en välfärd så vi slaktar inte varandra.

Visa signatur

gigabyte p35 ds3 | e6750 | 8800gt | X-FI extreme gamer | 320GB seagate | p182| Corsair vx450W

Permalänk
Medlem

allvarligt.. har varit en del i afrika och för att vara helt ärlig så är det bara att glömma att det kommer bli bra på det där stället inom de närmaste 1000 åren.

Exempel.

Albino killings in Tanzania
An albino member of this family has been killed

Many albinos now say they are living in a climate of fear

In Tanzania, members of the albino community are calling for police protection after more than 20 of them were killed in a series of ritualistic murders over the last year.

The BBC has secured evidence that witchdoctors are claiming that possession of a potion made up of albino's hair, blood or limbs paves the way to riches.

The Albino Association of Tanzania says so far 173 people have been arrested, but there have been no prosecutions despite the fact that the Tanzanian President has made the protection of albinos a priority.

First broadcast 22 July 2008

http://www.bbc.co.uk/worldservice/news/2008/07/080722_tanzani...

Permalänk
Avstängd

"Hitta bästa pris på Sony Playstation 3"

Hahahaha
Svart humor när den är som bäst. Tack Redaktionen för ett gott skratt

Visa signatur

AMD X4 945ee @ 3,8 Ghz | Asus M3N-HT Deluxe | 8GB Corsair PC8500 | SLI: Asus + Gigabyte GTX 275 @ 696Mhz | 1TB+1TB Seagate 7200.12, Samsung F3 | X-Fi XtremeGamer | FD Define R2 | Corsair 750W | Dell 2209WA @ 75Hz | Windows 7 RC | www.minhembio.com/Camper | Datorn som Produktlista

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ang
Obs att de flesta svenskar läser enbart svenska medier, och svenska medier är mycket mer vinklade (d vs mer inkorrekta) än sina amerikanska motsvarigheter. Vill ni ha en så sann bild som möjligt av världen måste ni börja läsa amerikanska medier.

Tillåt mig rofla. Amerikansk mainstreammedia är minst lika vinklad som den svenska.

Vad denna artikeln gör bland nyheterna på ett teknikforum förstår jag dock inte.

Visa signatur

"I maintain nonetheless that a yin-yang dualism can be overcome. With sufficient enlightenment we can give substance to any distinction: mind without body, north without south, pleasure without pain. Remember, enlightenment is a function of willpower, not of physical strength." - Chairman Sheng-ji Yang, Essays on Mind and Matter

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sanazin
Herregud vad är det här för löjlig nyhet, man kan använda sund förnuft för att komma fram till att Sony eller någon annan som använde sig av kondensatorer INTE var en bidragande orsak till kriget. Jösses

Edit: Err, glömde ett "Inte"

Permalänk
Medlem

Vi betalar för råvarorna för vi behöver det till vår elektronik. Grupper och rebeller ser potentional i det och skäms inte för mörda och bränna byar för pengar där nere tyvär.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chourou
har hört att olje tillgångar har minskat och "tros" ta slut mellan 15-20 år nu istället för 40-50 år

det var innan man faktorerade in den oväntat accelereraande utvecklingen i Indien och Kina (vilken saknar motstycke historiskt oavsett hur långt man går..) samt de nu främsta oljelevererande ländernas ev likartade utveckling. (vilket givetvis också är en viktig anledning till att de inte blir för stabila och för demokratiska så att en sådan tar fart för mycket..)

och på tal om det så bör man fundera på att all skit i datorn man köper är från Kina, som i sin tur blir en allt större spelare i Afrika. (även här är oljan inblandad också)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av b3h3moth81
I ärlighetens namn, väntar Du inte på senaste moderkortet från Asus och en kommande recension överst på artikel-ytan? Kaptitalist-samhällets "sympati" kan vara en skrämmande aspekt.

absolut inte!

jag väntar på MSIs.

Dold text
Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem

Lite sent. La upp detta på digg.com för flera veckor sen, fick bara 3 diggs dock =/

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Medlem

Belgarna kolonialiserade Kongo på 1800-talet. Kolonialiseringen innefattade en av de mer omfattande massdöd i historien. 10-30 miljoner kongoleser dog när belgarna skickade ut befolkningen att samla gummi och andra naturresurer åt kung Leopold II istället för att bruka jorden. De som inte samlade tillräckligt fick händerna avhuggna. Man har dock inte kunnat enas om det var ett folkmord eller ej, eftersom belgarna till stor del lät dem arbeta och svälta till döds. 1960 blev landet självständigt och valde Patrice Lumumba till premiärminister. Han ansågs dock vara ett hot mot maktbalansen i området då han var socialist, varför han avsattes och mördades av Belgien med hjälp av Sydafrika (apartheidregimen), USA m.fl.
Kongo hade också alldeles för stora naturresurser för att Belgien skulle släppa ifrån sig dem frivilligt. Istället blev landet en militärdiktatur med Mobutu som ledare. Hans alldeles vansinniga korruption av landet överträffar antagligen Mugabes i Zimbabwe. Ändå stöddes han och hölls uppe av väst, eftersom han var antikommunist.

I Rwanda hade Belgien sedan första världskriget spätt på sociala och etniska konflikter i landet mellan hutuer och tutsier. Belgarna använde även kristendomen för att få kontroll över stora delar av hutu-befolkningen. 1994 påbörjades folkmordet i Rwanda. Hutuerna, påhejade av vissa kristdemokratiska och katolska nyckerfigurer, slaktade närmare en miljon tutsier. Inbördeskriget spillde över till Kongo, där till slut Mobutu kom att förlora makten över landet. Något år därefter bröt det andra Kongokriget ut, det kriget som beskrivs i artikeln.

Kongo-Kinshasa har nog den mest misshandlade befolkningen i historien. Belgien våldtog landet i åttio år, väst stödde Mobutus genomkorrupta diktatur, och företag från väst spädde på inbördeskrigen i Kongo i jakten på landets naturresurser. Att komma med svepande uttalanden som att afrikaner beter sig såhär är så urbotligt efterblivet och rasistiskt att jag inte står ut.

Ni tycks tro att fred är normaltillståndet i hela världen och att det är afrikanerna som är alldeles för "arga" eller ointelligenta för att kunna vara sams. Men i ett land där staten nästan är maktlös och historien är fylld av krig och folkmord så är våld alltid mycket nära till hands.

Ett hett tips är att läsa på lite innan ni uttalar er så bestämt.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svullo90
tror mer att det e kommunismens fel

kommunismen byger ju på att en perfekt person á la jesus/budda ska leda landet och fatta alla beslut själv. Tyvär så har alla kommunistiska styren i historien lett till diktatur då den perfekte ledaren inte känner för att hjälpa folket utan hellre tar alla resurser landet har och ger dom till sig själv.
Naturligtvis blir det uppror för att få bort ledaren och ersätta honom med en ny perfekt ledare

regionen spelar också en stor roll. Spränga sig själv e visst poppis där nere

Har du överhuvudtaget läs något alls om vad kommunism är?
Kommunismen beskriver ett samhälle utan stat, alltså avsaknad av diktator.
Det enda som nämns som diktatur i marxs idéer är det såkallade proletariatets diktatur ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Proletariatets_diktatur ) och den rådande världsordningen ( Kapitalismen; borgarnas diktatur).

Visa signatur

I7-6700K | MSI Z170 Krait | Msi GTX 980

Permalänk
Quizmaster Malmö 22
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pazu
Om det nu ska behövas att människor lider lite för att jag ska få billiga produkter och trygg tillvaro så må så vara, bara jag slipper bli personligen inblandad. Precis som med slakteriet så gillar jag inte att "veta" vad min livsstil och krav ställer till med i världen, så försök att undvika sånnahär nyheter i framtiden... Ni förstör min sköna tillvaro

Jag håller med dig. Fast jag bryr mig helt enkelt inte om en bunte infödingar dör. Rör mig inte i ryggen. Och så funkar de flesta.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Love_is_a_.45
inte för att verka rasistiskt men det enda som behövs för att det ska bli krig i afrika verkar vara afrikaner. guld, olja, uran, coltan, religion, ny president, ingen president, nåns farfar från grannbyn stal en get för 80 år sen.

Helt riktigt. Hörde på en föreläsning att afrikaner har 60 i IQ så jag förvånas inte att de beter sig så korkat. Gör 10 barn per familj när knappt kan försörja sig själva....otroligt....

De ska inte ha fler bidrag heller. Dags att börja klara sig själva. Och om nu 100 mille skulle dö där nere så blir det bara mer mat åt de som blir kvar. Kort sagt så löser sig problemen själv om vi bara slutar skänka till de.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk

Campaigner, var god kolla över dina källor ordentligt.
Det finns inga som helst vetenskapliga källor för att afrikaner skulle ha "60 i iq".

Du borde förövrigt åka ned till några fattigare delar av afrika, och sedan tänka efter om du verkligen inte bryr dig om "några infödingar" dör.

Förövrigt befinner sig över en miljard människor i svält/nära svält, 100 miljoner döda skulle vara en enorm tragedi, det hade absolut inte hjälpt några svältande människor.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Campaigner
De ska inte ha fler bidrag heller. Dags att börja klara sig själva.

Om du verkligen tycker så till 100% ska man i så fall även ta bort ALLT ekonomiskt intresse från oss i-länder gällande deras råvaror etc. Så länge västerländska företag lägger sig i vilka råvaror som ska brytas/produceras i ett afrikanskt land så får de heller inte möjlighet att "klara sig själva" som du uttrycker det. För annars är det vårat intresse som påverkar att de många gånger producerar material som VI behöver istället för vad de själva bäst behöver.

Visa signatur

// Valiant
Dator: Gigabyte G1.Sniper Z97, Intel i7 4.0 Ghz, 8 GB RAM, Radeon R9 200, SB X-Fi, Logitech Z-5500, Win8.1 64-bit
Mobil: LG G Flex (primär), Nokia Lumia 1020 (sekundär)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Det lär nog ha ett stort finger i spelet... inte fan är usa så snälla och rara och vill rädda det irakiska folket från dess diktatur. Irakiska folket har ju lidit mer på dessa år än alla år som saddam haft makten.

pga usas invasion och kassa ekonomi får vi betala 14 spänn litern för bränslet

Ja visst är det förjävligt att betala 14 spänn litern. USA borde struntat i att ta bort Saddam från makten och låtit honom mörda folk i Irak ostraffat.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frixos
Ja visst är det förjävligt att betala 14 spänn litern. USA borde struntat i att ta bort Saddam från makten och låtit honom mörda folk i Irak ostraffat.

Och vad gör inte usas miltär nu, våldtar och dödar oskyldiga dag in dag ut... det är nog mycket värre än vad det var förr.

"Enligt en statistisk undersökning publicerad i den medicinska tidskriften The Lancet beräknas ockupationen ha lett till en överdödlighet på cirka 655 000 irakier"

Frågan är om saddam verkligen dödat lika många... som mest dödade han väl 5-10 000 kurderna med kemiska vapen.

Inte dödar de enbart civila utan indirekt genom att folk inte har någonstans att ta vägen ingen mat, sjukvård osv.

Nu tycker jag ju inte att saddam var en trevlig gosse, men om man jämnför med usas invasion så är det en stor skillnad.

Saddam skulle nog förr eller senare trilla av pin precis som fidel... diktatorernas tid är över.

Edit: Kan inte usa invadera kina också eftersom de har en regering som förtrycker folket.

Usa kan ju börja attackera kina för att befria 1 miljard kineser hur skulle det se ut?.

Visa signatur

R.I.P Robert 2004-01-29 (klasskompis) Läs: Artikel Nr 1. | Artikel Nr 2. | Artikel Nr 3.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Campaigner
Helt riktigt. Hörde på en föreläsning att afrikaner har 60 i IQ så jag förvånas inte att de beter sig så korkat. Gör 10 barn per familj när knappt kan försörja sig själva....otroligt....

De ska inte ha fler bidrag heller. Dags att börja klara sig själva. Och om nu 100 mille skulle dö där nere så blir det bara mer mat åt de som blir kvar. Kort sagt så löser sig problemen själv om vi bara slutar skänka till de.

dåliga förhållanden och fattigdom ger oftast många barn både av ren automatik och av praktiska skäl där sociala system inte påverkas av staten, den genomsnittliga Svenska familjen 1900 såg ut ungefär som den Afrikanska idag.

och nu vet jag inte vad för skala på IQ din föreläsare i brun ideologi vid Lunds rasbiologiska avdelning använde sig av, men på den vanligaste går gränsen för kraftigt mentalt begränsad kapacitet vid 70p. jag ger därför ditt inlägg 35p.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frixos
Ja visst är det förjävligt att betala 14 spänn litern. USA borde struntat i att ta bort Saddam från makten och låtit honom mörda folk i Irak ostraffat.

man borde kanske bara låtit bli att hjälpa honom till makten helt enkelt, det är inte direkt första gången USA hjälper demokratins jäsning genom att tillsätta diktatorer i degen. för många kockar för knaprigt bröd.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Usa kan ju börja attackera kina för att befria 1 miljard kineser hur skulle det se ut?.

eller ens Nordkorea, det finns mer än en anledning att man nog hellre håller status quo i oöverskådlig tid där.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Random-person & AndreaX: Har hört att usa har 110 som IQ standard och Sverige 100 men även om det inte stämmer så har Afrika ett medelIQ på 70. En höjning med 10 men likväl lägst i världen.

http://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Global_Inequality
http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_intelligence <-- Ännu mer o läsa
http://en.wikipedia.org/wiki/Race_Differences_in_Intelligence <-- Mer av samma men wikipedia har säkerligen lagt de under olika namn av en bra anledning

Boken finns på svenska också http://www.arminius.se/index.php?c=84&p=993

Random-person: Om det sker en översvämning eller va som helst där nere bryr sig väl ingen i den civiliserade världen om....ju fattigare land som drabbas desto mindre bryr iaf jag mig eftersom befolkningen troligtvis är dummare ju fattigare ett land är.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem

IQ är en kombination av nedärvd förmåga och utbildning. Om t.ex. ett geni föds där någon möjlighet till utbildning inte finns kommer således hon/han inte kunna utveckla sin potential. Lägre IQ i Afrika beror inte på att de är korkade utan att de saknar utbildning.
Skulle du sätta t.ex. Albert Einsein idag vid en modern internetansluten dator skulle han säkerligen bete sig dumt åt i början, dock inte pga dumhet utan okunskap.

Till Campaigner: Så du tror inte på alla människors lika värde? Du anser att IQ alltså är ett mått på hur värdefull man är? Iof inget nytt tankesätt för det brukas väl egentligen mer eller mindre av de flesta diktaturer. De som styr brukar där vilja begränsa folks tillgång till information och kunskap eftersom de lättare då låter sig bli styrda av regimen.

Visa signatur

// Valiant
Dator: Gigabyte G1.Sniper Z97, Intel i7 4.0 Ghz, 8 GB RAM, Radeon R9 200, SB X-Fi, Logitech Z-5500, Win8.1 64-bit
Mobil: LG G Flex (primär), Nokia Lumia 1020 (sekundär)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av valiant
IQ är en kombination av nedärvd förmåga och utbildning. Om t.ex. ett geni föds där någon möjlighet till utbildning inte finns kommer således hon/han inte kunna utveckla sin potential. Lägre IQ i Afrika beror inte på att de är korkade utan att de saknar utbildning.
Skulle du sätta t.ex. Albert Einsein idag vid en modern internetansluten dator skulle han säkerligen bete sig dumt åt i början, dock inte pga dumhet utan okunskap.

Till Campaigner: Så du tror inte på alla människors lika värde? Du anser att IQ alltså är ett mått på hur värdefull man är? Iof inget nytt tankesätt för det brukas väl egentligen mer eller mindre av de flesta diktaturer. De som styr brukar där vilja begränsa folks tillgång till information och kunskap eftersom de lättare då låter sig bli styrda av regimen.

Så hur förklarar man einstein å alla de här smarta snubbarna, eftersom de var så smarta så måste resten av folket vart dumma.

Kolla egypten 5000 år fk då de byggde pyramiden... än idag vet vi inte hur det byggdes ens med dagens teknik kan vi inte bygga det ÄR VI smarta då?

Visa signatur

R.I.P Robert 2004-01-29 (klasskompis) Läs: Artikel Nr 1. | Artikel Nr 2. | Artikel Nr 3.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bitsy
Belgarna kolonialiserade Kongo på 1800-talet. Kolonialiseringen innefattade en av de mer omfattande massdöd i historien. 10-30 miljoner kongoleser dog när belgarna skickade ut befolkningen att samla gummi och andra naturresurer åt kung Leopold II istället för att bruka jorden. De som inte samlade tillräckligt fick händerna avhuggna. Man har dock inte kunnat enas om det var ett folkmord eller ej, eftersom belgarna till stor del lät dem arbeta och svälta till döds. 1960 blev landet självständigt och valde Patrice Lumumba till premiärminister. Han ansågs dock vara ett hot mot maktbalansen i området då han var socialist, varför han avsattes och mördades av Belgien med hjälp av Sydafrika (apartheidregimen), USA m.fl.
Kongo hade också alldeles för stora naturresurser för att Belgien skulle släppa ifrån sig dem frivilligt. Istället blev landet en militärdiktatur med Mobutu som ledare. Hans alldeles vansinniga korruption av landet överträffar antagligen Mugabes i Zimbabwe. Ändå stöddes han och hölls uppe av väst, eftersom han var antikommunist.

I Rwanda hade Belgien sedan första världskriget spätt på sociala och etniska konflikter i landet mellan hutuer och tutsier. Belgarna använde även kristendomen för att få kontroll över stora delar av hutu-befolkningen. 1994 påbörjades folkmordet i Rwanda. Hutuerna, påhejade av vissa kristdemokratiska och katolska nyckerfigurer, slaktade närmare en miljon tutsier. Inbördeskriget spillde över till Kongo, där till slut Mobutu kom att förlora makten över landet. Något år därefter bröt det andra Kongokriget ut, det kriget som beskrivs i artikeln.

Kongo-Kinshasa har nog den mest misshandlade befolkningen i historien. Belgien våldtog landet i åttio år, väst stödde Mobutus genomkorrupta diktatur, och företag från väst spädde på inbördeskrigen i Kongo i jakten på landets naturresurser. Att komma med svepande uttalanden som att afrikaner beter sig såhär är så urbotligt efterblivet och rasistiskt att jag inte står ut.

Ni tycks tro att fred är normaltillståndet i hela världen och att det är afrikanerna som är alldeles för "arga" eller ointelligenta för att kunna vara sams. Men i ett land där staten nästan är maktlös och historien är fylld av krig och folkmord så är våld alltid mycket nära till hands.

Ett hett tips är att läsa på lite innan ni uttalar er så bestämt.

Skönt att det fanns någon till som var påläst

Man kan vrida och vända på alla krig i Afrika och hitta på småfaktorer som religion, elektronik, svält mm. Men de flesta verkar glömma att koloniseringen är den största faktorn.

Vill ni läsa om Belgiska Kongo, rekommenderar jag verkligen boken "Mörkrets hjärta" av Joseph Conrad. En utav mina favorit böcker. http://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%B6rkrets_hj%C3%A4rta

MVH laggarbacken

Visa signatur

"Jag har övergett den moraliska ståndpunkten. Moral leder till abstraktion och orättfärdighet. Den ger upphov till fanatism och förblindelse. Den som är dygdig måste hugga av huvuden."
Albert Camus

Permalänk

AndreaX, bitsy, laggarbacken plus några till; tack för att ni bevisar att Swecs forum inte endast befolkas av obildade, inskränkta, smygrasistiska (jaa, det är somliga av er oavsett hur ni vrider på det!) och klumpiga individer utan någon som helst förståelse för världen utanför orten man bor i.

Tack Swec för att ni belyser obekväma sidor av detta vårat intresse av datorer och elektronik.

Till er som känner att ni måste haspla ur er små enkla sanningar om att vissa grupper i vår värld pga religion, härkomst, hemvist eller dylikt, inte kan vara helt kloka eller får skylla sig själva, tänk på att om era tankefoster hade haft något med verkligheten att göra så hade de varit allmängods. Med andra ord, om du inte har tänkt efter mer än några minuter, tig då still och avslöja inte dina bildningsluckor!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Kolla egypten 5000 år fk då de byggde pyramiden... än idag vet vi inte hur det byggdes ens med dagens teknik kan vi inte bygga det ÄR VI smarta då?

Visst än idag vet vi inte exakt hur de gjorde men det finns tänkbara teorier som är möjliga med tillräckligt många arbetare över flera tiotals år. Däremot tvekar jag inte en sekund på att vi med dagens utrustning skulle kunna klara det OM vi skulle få nån anledning att bygga en pyramid idag. Men det skulle kosta astronomiska summor eftersom vi även idag då skulle behöva ett väldigt stort manskap och många maskiner/fordon under väldigt många år.

Visa signatur

// Valiant
Dator: Gigabyte G1.Sniper Z97, Intel i7 4.0 Ghz, 8 GB RAM, Radeon R9 200, SB X-Fi, Logitech Z-5500, Win8.1 64-bit
Mobil: LG G Flex (primär), Nokia Lumia 1020 (sekundär)

Permalänk
Avstängd

"Problemet" med efterfrågan på en resurs är att den driver det system som råkar finnas där resursen finns. Om systemet kring resursen är demokrati och marknadsekonomi är det således inget problem. Är systemet kring resursen i stället nepotism, diktatur, krig och planekonomi så driver efterfrågan tyvärr dessa hemska krafter i stället.

Det är inte efterfrågan som är problemet alltså, det är systemet.

Edit: Campaigner, sluta sprida vidrig pseudovetenskap!

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Campaigner
Random-person & AndreaX: Har hört att usa har 110 som IQ standard och Sverige 100 men även om det inte stämmer så har Afrika ett medelIQ på 70. En höjning med 10 men likväl lägst i världen.

http://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Global_Inequality
http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_intelligence <-- Ännu mer o läsa
http://en.wikipedia.org/wiki/Race_Differences_in_Intelligence <-- Mer av samma men wikipedia har säkerligen lagt de under olika namn av en bra anledning

Boken finns på svenska också http://www.arminius.se/index.php?c=84&p=993

Random-person: Om det sker en översvämning eller va som helst där nere bryr sig väl ingen i den civiliserade världen om....ju fattigare land som drabbas desto mindre bryr iaf jag mig eftersom befolkningen troligtvis är dummare ju fattigare ett land är.

Den där boken är bara pseudovetenskapligt dravel.

Jag hoppas att du någon gång i framtiden inser att det inte är vetenskap dina åsikter bygger på.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!