Permalänk
Medlem

DDR3-fråga, tacksam för hjälp

Är på jakt efter DDR3 men är tyvärr dåligt insatt och hoppas att ni kan hjälpa mig med följande tack.

Kikar på dessa: http://www.memoryc.com/computermemory/ddr3ram/2gboczpc316000p...

Då jag har ett "Asus Striker II Extreme, Socket-775,DDR3 ,nForce-790i "-moderkort så borde väl dessa passa utmärkt? Jag är en total n00b när det gäller överklockning så jag tänkte bara sätta in dem och köra, funkar det? Eller måste man överklocka/ställa in för att det ska vara värt pengarna och ge tänkt resultat?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Moderkortet i fråga stöder endast 2000Mhz via överklockning så lite pillande i Bios blir det allt, fungerar skall de dock göra(såvida du inte har NSE versionen av Moderkortet).

*edit fann ett test av kortet med sagda minnen, håll till godo: http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=419

Permalänk
Medlem

Tackar! Moderkortet verkar grymt faktiskt.

Tror det blir dessa nu: http://www.memoryc.com/computermemory/ddr3ram/4gboczpc316000p...

Det är ingen fara om jag inte kommer upp i 2000. Jag är nöjd om de presterar bättre än mina nuvarande DDR2 800 Mhz vilket jag verkligen hoppas de gör...

Huvudsaken är att jag tar rätt minnen för mitt nya system så att säga och vet att de passar. Kan tyvärr inte DDR3 så bra... Tänkte köra med Intels Q9550 om det spelar någon roll i sammanhanget.

Så även om jag känner att jag inte kan pilla i Bios för att få optimala värden så borde jag väl nå hyfsade resultat genom att bara köra in minnena?

Ska försöka leka lite med medföljande moderkort-utilities (hörde att de var relativt pedagogiska) och försöka lära mig att ställa in rätt värden men just nu behöver jag bara veta att jag köper rätt minnen.

Tack igen!

Permalänk
Medlem

Tyvärr åtgärdar inte nVidia buggar i chipset, istället minimerar de problemet med biosuppdateringar eller helt enkelt deaktiverar funktionen som berörs.
Ibland lyckas de återväcka buggarna med otrevligt resultat. http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3279&p=4

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem

Aj fan, låter inte kul.

Men om jag köper moderkortet, processorn och minnena jag nämnt utan att överklocka, d.v.s. bara låter dem vara som de är ur paketen, borde jag inte få ganska hyfsat resultat ändå? Eller är ett par andra minnen med lägre hastighet att föredra till moderkortet för att de funkar stabilare?

Är tyvärr inte tillräckligt insatt för att överklocka och är rädd för att det ska leda till samma sak som i länken ovan, att hårddiskarna pajar och att hela systemet kraschar.

Permalänk
Medlem

Det finns endast ett skäl till att välja nforce moderkort, och det är SLI. Är möjlighet till SLI inget krav välj intel chipset.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara