Datorbutiken. com : Jippie?

Permalänk

Datorbutiken. com : Jippie?

Hejsan alla SweC användare >:)

Köpte en dator från datorbutiken http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=DBPC-G10-... + skärm,mus,tb och jag ändra diskarna till större och bättre och fick ändra nätagget för det fanns inte inne tog ett av samma model fast med lite mer kräm i.

För det första så det öppna köpet eller ångerrätt eller vad det heter
startar när dom börjar bygga datorn om jag har rätt.
Och min dator va försenad så när jag fick den så hade jag ingen chans alls att häva köptet eller få pengar tillbaka.

Fick bsod direkt på första uppstarten av windows, kunde inte starta datorn förens jag öppnade datorn och tog bort 1 minnes modul.
Vet ju inte mycket om vista så jag fick ju läsa här och på några andra ställen angående varför jag inte kunde starta datorn.
Och en del säger att vista startar inte ibland med 4gb utan sp1 eller nån sån där windows fix.
Men ja det fixade sig efter jag tog bort 1 minnes sticka och jag kom in i windows.
Tankade ner och installera sp1 och stängde av datorn och satte in den andra minnes stickan och den startade utan bsod "jippie?"

Sen skulle jag installera lite spel och det gick ju bra, sen när man skulle spela så slutade ljudet att fungera efter typ 1-5min och började spraka sen försvann ljudet helt sen efter det blev det massor med grafik problem och sen crashar spelen.

Datorn kan också hänga sig i ja typ allting, vad du än gör så kan datorn hänga sig random och ljudet i alla musik program eller video program klickar och försvinner typ ibland.

Kan sitta och kolla på en film och sen rätt som det är så får man svart skärm och datorn stängs av.

Typ allt i denna skit burk är ostabilt.

kostar ju ganska mycke att be DB att bygga ihop datorn och installera vista och testa den.
Vad är det för tester dom idioterna gör?

Har provat att installera om vista och typ alla drivisar, går typ inte att få den stabil, eller få ljudet/grafiken att fungera.

Har pratat med ganska många dator experter och data butiker och alla säger att den datorn är näst intill omöjlig att göra stabil i spel/media.

Sen när jag vet detta och ringer DB och pratar med dem om detta så svarar dom med att säga "köper du allt det senaste så är det inga garantier att det kommer funka ihop"

Dom typ skyller allt på mig som köpare.
Det är ett standard packet på deras sida + skärm,mus,t-bord.

Kan man få pengar tillbaka : nej. Kan man få den stabil : inte troligt.

När jag ringde dem fick jag också reda på att jag som kund får inte öppna min dator, så om jag inte hade tagit bort den där minnes stickan så hade datorn inte ens startat.

Aldrig haft så många bsod innan som med denna datorn, har nog haft runt 100 sammanlagt, detta efter DB installerat och "fixat"

Sitter här med en dator som är lika ostabil som en volvo 140 med en V12 motor.

Innan ni beställer nåt dator packet från DB akta er säger jag bara.

Förlåt för all text och alla stavfel, är lite sur just nu:(

Visa signatur

IQX9650, XFX nForce 780i , BFG 9800GX2 QSLI OCZ Reaper DDR 2 1066MHz 4Gb Raptor 150gb + 4tb Seagate Tagan 2 FII 1,3kw Cooler Master Cosmos S

Permalänk
Medlem

Reklamera datorn. Den startade inte när du testade första gången. Installera om windows vista och stoppa in minnesstickan. Skicka in den på lagning.

Det är givetvis Datorbutikens ansvar att leverera en felfri produkt från början!

Två nyttiga länkar som jag hittade efter en sökning:
http://www5.goteborg.se/prod/konsumentgbg/dalis2.nsf/vyPublic...
http://www.konsument.goteborg.se/prod/konsumentgbg/dalis2.nsf...

Dock så är ingen från konsumentverkets eller arns hemsida så jag vet inte hur källkritisk man ska vara men länkarna verkar ändå vara seriösa!

Visa signatur

Cat funeral! Cat funeral!
>>> 112383 <<<

Permalänk
Medlem

Av egen erfarenhet är Datorbutiken piss.
Orkar inte sitta och skriva en bok, fast har haft samma problem, dock inte i sådan hög prisklass, but still...

Permalänk
Medlem

Du har 14 dagars ångerrätt från det att du mottagit hela eller en avgörande del av varan enligt distansavtalslagen, när de börjar bygga den är irrelevant i sammanhanget. Sedan är det väldigt vanligt att man inte får pilla i färdigbyggda datorer, det står detaljerat i garantivillkoren du fick med datorn.
Naturligtvis är det svårt att hålla fingrarna i styr när man sitter med en massa ny hårdvara och det inte funkar som man vill, men att kolla upp villkor innan man gör något är att rekommendera.

Hursom så är jag övertygad om att datorbutiken kommer styra upp det här, gör en ordentlig RMA och prata med dbmannen här på forumet om det strular.

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Medlem

*bort*

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk

Menade typ hur dom testar en dator som dom byggt ihop?
Dåligt av mig att skriva "idioterna" det tar jag tillbaka.
Va trött och sur igår, dom gör ju säkert som dom alltid gör.
Kör nån std kontroll typ kollar så alla komponenter är hela?.?

Visa signatur

IQX9650, XFX nForce 780i , BFG 9800GX2 QSLI OCZ Reaper DDR 2 1066MHz 4Gb Raptor 150gb + 4tb Seagate Tagan 2 FII 1,3kw Cooler Master Cosmos S

Permalänk
Medlem

"Har pratat med ganska många dator experter och data butiker och alla säger att den datorn är näst intill omöjlig att göra stabil i spel/media."

Utveckla gärna.

Permalänk
Avstängd

Jadu Datorbutiken är en affär jag aldrig mer tänker handla av!

Rent av piss service svarar aldrig på mail kan aldrig visa godwill m.m sitter här på min 10e dag i väntan på att dom ens ska svara på mail angående min RMA på ett moderkort...

Enda svar jag fick när jag ställde frågan vad är ni för dålig dator affär som inte ens svar på mail...

Vi har många sjuka på ALLA kontor här i sverige därför vi ej har svarat

JAJA DRA DEN OM RÖDLUVAN MED!!! Ska köra på inet och komplett hädanefter svarar alltid på mail bra service och inet kan skicka saker direkt för att man ej ska sitta utan dator... inet FTW

Permalänk

Bakkelina - Maila mig angående datorn, berätta om du begärt retur, om du hunnit skicka datorn till os etc etc - allt jag behöver för att få detta köp på rätt köl igen.

Ludd3 - Maila mig, du blir inte besviken..

dillen22 - Maila mig angående ditt moderkort. Sjukdom är ingen rödluvan-story, men det hjälper ju inte dig.. Det gör däremot jag om du ger mig chansen.

Visa signatur

E-mail: ej aktiv
Shoppingsajterna Svenska AB, 556577-2547, försattes i konkurs 17/11-08
Information till drabbade kunder finns på www.shoppingsajterna.se

Permalänk
Avstängd

Känner igen mig ganska väl på det ni beskriver. Dålig service, slapp support och snålt bemötande. Ändå har jag handlat väldigt mycket från dem under flera år.

Har själv haft otaliga problem med datorbutiken.com också. För att nämna några:

Strul 1

Köpte en en MP3-spelare från Olympus under kategorin "utförsäljning".
När jag fick hem den visade den sig vara sönderrepad (och då menar jag riktigt repad med millimeterdjupa hack i skärmen och tjocka rispor kors och tvärs.

Startade spelaren, nej det gjorde den inte heller utan var stendöd. Undrar vilken kontroll dem gör på sina inkommande demovaror....

Skulle haft med den på en resa dagen efter....

Förklaringen när jag konfronterade kundtjänsten var hoppsan, sånt händer!
Ingen kompensation, ingen ny spelare utan två turer till Staffanstorp och pengarna tillbaks på kontot 14 dagar senare.

Strul 2

Köpte ett moderkort från Gigabyte hos datorbutiken. Väl hemma upptäcker jag att kortet har söndriga kondesatorer som läcker och tjuter när man kopplar in något i USB-portarna.

Åker in med det till hämtbutiken och dem erbjuder mig ett utbyteskort från ABIT.

Kanon tänker jag då blir det en dator som fungerar ikväll. Dock glömmer killen bakom disken att säga att jag minsann själv får betala mellanskillnaden (kan det ha varit 100-200kr) och vipps står man med en faktura i handen som man ska betala in.

Tack för det gratis utbytet!

Är väldigt osäker på om jag vågar handla från dem igen. Prismässigt är dem väldigt bra till men när det gäller att allt ska fungera.

Exempelvis från komplett har jag fått 500 kr i checkar i rabatt för en försenad order, 20% rabatt på valfri vara i hela deras sortiment tillsammans med fri frakt efter strul med en vara som gått sönder. Inget snack, bra kompensation och trevlig bemötande.

Visa signatur

-C2D 6850 2.9tb 8GB ATI 40" LCD

Permalänk
Avstängd

jag har mailat dej datorbutiken...

Ja men alla kan ju inte vara sjuka som killen påstår!

Sämsta ursäkt jag har hört!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av morango
"Har pratat med ganska många dator experter och data butiker och alla säger att den datorn är näst intill omöjlig att göra stabil i spel/media."

Utveckla gärna.

Pratar med flera datorbutiker och deras tekniker, dom har haft en del personer komma in med samma datorer med samma problem som jag.

Dom säger att det är väldigt svårt att få dem stabila med den cpu,mb,gpu
Tillochmed DB sa detta när jag ringde till dem haha
och dom sa också att det va mitt fel för det va jag som hade beställt grejerna och dom kan inte neka en kund nåt dom vill ha.

Och till er alla som säger "det är bara att skicka tillbaka den så fixar dom den"
DB sa att det kunde ta runt 1 månad innan dom hinner kolla på den pga att dom har mycket att göra, och då är min dator endå prio i kön för den är ny byggd.
Det är 1 månad + dom ska fixa den+den ska komma tillbaka här.
Så det där "bara" känns lite mer än bara.

Visa signatur

IQX9650, XFX nForce 780i , BFG 9800GX2 QSLI OCZ Reaper DDR 2 1066MHz 4Gb Raptor 150gb + 4tb Seagate Tagan 2 FII 1,3kw Cooler Master Cosmos S

Permalänk
Avstängd

Trist för dej mannen.. Då ska inte DB sälja den datorn om den inte är stabil.

Synd att man ska få dåliga erfarenheter av DB hela tiden på grund av bristande service och schysst bemötande av DB's personal..

Förstår inte att dom fortsätter ha kvar den personalen som beteer sej så här hela tiden!...

Typ som en snickare som snickrar fel hela tiden den personen får ju sparken liksom..

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bakkelina

Dom säger att det är väldigt svårt att få dem stabila med den cpu,mb,gpu

Det tycker inte riktigt jag stämmer.

Cpu,varför skulle den inte vara stabil? Isåfall pga dålig kylare.

Grafikkorten är inte heller instabila pga. de är nya.
Du kan ju läsa lite forumtrådar så ser du.

Moderkortet är det enda som borde vara problemet. Striker Extreme(680i) har en enorm problemtråd här på swec.

Nu verkar det ju vara fel på minnet,men ändå.

Visa signatur

His gemstones, they fruity pebbles,
just like Flinstones.

Permalänk

swedishpro - Var Gigabyte-kortet också en Fyndvara? Oavsett vilket tycker jag du skall maila mig med referens till denna tråd och kundnummer - jag kan också ge kompensation där det är motiverat. Känns som ett ypperligt läge att tillämpa detta..

dillen22 - Vi löser ditt ärende via mail, har lovat svar under kvällen i annan tråd.

Bakkelina - Vi fäster stor vikt vid att komponenter som återfinns i våra konfiguratorer skall vara kompatibla med varandra, men med tanke på det stora antalet tänkbara kombinationer vilket ges av vår oöverträffade valfrihet stöter man stundtals på kombinationer som ändå inte fungerar. Det normala då är att vi helt enkelt plockar bort någon av de komponenter som fungerar illa med de andra, om möjligt. Maila mig ditt returnummer - jag skall personligen säkerställa att den kombination du beställt inte kan väljas igen om det är den det är fel på, att du får kompensation för strulet och att din maskin hanteras så snabbt det är möjligt.

Visa signatur

E-mail: ej aktiv
Shoppingsajterna Svenska AB, 556577-2547, försattes i konkurs 17/11-08
Information till drabbade kunder finns på www.shoppingsajterna.se

Permalänk
Avstängd

Tackar DB bra att du finns på detta forum mycket bra och seriöst ...

Permalänk
Medlem

Vad snackar ni om ? Har aldrig haft problem med DB förr, Hade senast minnesreturer för ca 1 månad sedan, det fungerade över förväntan.

Dock så hoppas jag att DB löser mailsystemet, väldigt snabba på att svara när man skall lägga till grejer i order, annars är det segt med supportärenden. Sista gången fick jag ringa.

Men när väl retursystemet är igång så funkar det som på räls. Sen var det lite tråkigt att de inte läste min returbrev och vilken returvara jag ville ha. Men det löste sig sen på telefon.

Har haft ett par ärenden och det har alltid fungerat. Men lite småstrul är det allt.

Permalänk

Ja dom sa att dom kanske behöver byta lite grejer för att göra datorn stabil precis som du sa Db.

Men som sagt det kanske löser sig om man fixar nyare bios och fixar i bios.
Dock ville jag inte göra detta för jag är inte 100% på vad jag gör.

Tack för hjälpen DB, hoppas du kan fixa så det går lite snabbare med datorn

Visa signatur

IQX9650, XFX nForce 780i , BFG 9800GX2 QSLI OCZ Reaper DDR 2 1066MHz 4Gb Raptor 150gb + 4tb Seagate Tagan 2 FII 1,3kw Cooler Master Cosmos S

Permalänk
Medlem

jmedata e kass, va där förra veckan och beställde grejor till en dator, allt utom chassit. sev va jag där idag, hade inte ett skit kommit, fast än jag va lovad det i tisdags... Första och sista gången jag har med dem att göra...

Visa signatur

Riktiga män luktar diesel

Permalänk

newblood - Malmöbutikerna har nyligen skyltats om till datorbutiken.com, men oavsett vad som står på skylten kan du maila mig med referens till ditt ordernummer (även butiksorder) så skall jag kolla vad som felar. Jag ser fram emot ditt mail!

Visa signatur

E-mail: ej aktiv
Shoppingsajterna Svenska AB, 556577-2547, försattes i konkurs 17/11-08
Information till drabbade kunder finns på www.shoppingsajterna.se

Permalänk

Beställde ett nytt system 31/7. DB ska bygga o testa datorn.

Bakkelina's erfarenheter låter ju inte alls roliga. Hoppas att min dator kommer gå bättre. Jag läste på mycket kring komponenterna och kollade på internet för liknande konfigurationer och hittade en del, så förhoppningsvis kommer den att funka bra. Men man vet ju aldrig.

Ska passa på att ge lite cred till datorbutiken då mitt nätagg skulle vara inne först den 18e aug men när jag kollade igår, 8e, så var alla komponenter leveransklara! Plus att jag såg att de hade ändrat tiden på hur snabbt de bygger/testar datorn till 7-14 dagar istället för 14-20 dagar. Dock var detta f.o.m. 080801 men då jag beställde min 31e så hoppas jag att min kommer att gå snabbare och montera den med.

Härligt när semestertiden är över och de kan börja bygga ordentligt

Permalänk
Medlem

Det är ju ärligt talat skitdåligt att man måste skriva på Sweclockers och klaga för att få den service och hjälp man förtjänar. Det får en ju att fundera på om service endast ges vid de fall som "syns offentligt". Man undrar ju hur det är med den stora gråa massan som kanske behandlas dåligt och öht. inte vet om att DBmannen finns.

Jag hade själv en jävla massa problem med den datorn jag köpte från db med taskig support. Nu är det dock typ 2 år så för min del är det ju inte aktuellt.

Visa signatur

CPU: Intel i7 12700K (Scythe Fuma 2) GPU: MSI GeForce RTX 10GB GAMING Z TRIO 3080
Moderkort: Asus ROG Strix Z690-I Gaming WiFi DDR5 Ram: Corsair Dominator Platinum RGB Black DDR5 5200MHz 2x16GB
Chassi: Cooler Master NR200P PSU: ASUS ROG Loki 850W SFX
SSD: Samsung 970 2TB

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cruZZade
Det är ju ärligt talat skitdåligt att man måste skriva på Sweclockers och klaga för att få den service och hjälp man förtjänar. Det får en ju att fundera på om service endast ges vid de fall som "syns offentligt". Man undrar ju hur det är med den stora gråa massan som kanske behandlas dåligt och öht. inte vet om att DBmannen finns.

Jag hade själv en jävla massa problem med den datorn jag köpte från db med taskig support. Nu är det dock typ 2 år så för min del är det ju inte aktuellt.

Kanske, bara kanske, ska man anstränga sig lite och skriva ett vettigt mail till support innan man går och hänger ut butiken?

Visa signatur

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Permalänk
Medlem

Kanske, kanske, man inte borde förutsätta saker utan nödvändigt faktaunderlag? Jag krånglade massor med supporten och gav slutligen upp.

Visa signatur

CPU: Intel i7 12700K (Scythe Fuma 2) GPU: MSI GeForce RTX 10GB GAMING Z TRIO 3080
Moderkort: Asus ROG Strix Z690-I Gaming WiFi DDR5 Ram: Corsair Dominator Platinum RGB Black DDR5 5200MHz 2x16GB
Chassi: Cooler Master NR200P PSU: ASUS ROG Loki 850W SFX
SSD: Samsung 970 2TB

Permalänk

cruZZade - Jag vill nog mena att de synpunkter ni på SweClockers ger oss, på öppet forum för alla att läsa, löpande leder till förbättringar internt hos oss som kommer alla kunder till del. Hur löste ditt ärende sig?

Visa signatur

E-mail: ej aktiv
Shoppingsajterna Svenska AB, 556577-2547, försattes i konkurs 17/11-08
Information till drabbade kunder finns på www.shoppingsajterna.se

Permalänk
Medlem

Jaha, den 11e Augusti klockan 08.09:36 packade ni ihop mitt paket och jag bara satt och fundera varför det står att ni har paketet på ert lager och varför ni inte skickade iväg det om det redan var ihop packat klockan 08.09:36....

MVH Björnen

Visa signatur

"Datorer behöver i framtiden inte väga mer än 1.5 ton."

-Popular Mechanics, 1949

Permalänk
Medlem

Hej db-mannen

Jag har beställt en skärm av er, asus vw222u. Skärmen finns inte i lager och det preliminära datumet flyttas fram. Är det inte bättre att skriva "vi vet inte" än att flytta fram datumet ^^

Jag bryr mig inte så otroligt mycket dock, jag kommer inte få min skärm snabbare för att jag skriver detta , jag vet, men jag tänkte bara nämna det

Visa signatur

Intel Core i5 13600K | RTX 4070 Ti | Kingston FURY Beast 32GB DDR5 6000MHz | Samsung 990 PRO M.2 NVMe SSD 2TB | Kingston A2000 SSD 1TB | Gigabyte Z790 Gaming X AX | Samsung 65" 4k 120Hz | LG 27" 27GP850 | 24" XL2411T | Be Quiet! Dark Power 12 1000W | Ducky One 3 SF | Logitech G Pro X Superlight

Permalänk

Är det för att det är semestertider jag får "Avvaktar leveransdatum, tidigast 2008-08-14." även att mina saker finns i lager?

Visa signatur

(\__/)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NickePicke
Är det för att det är semestertider jag får "Avvaktar leveransdatum, tidigast 2008-08-14." även att mina saker finns i lager?

Det kan även vara att de inte alls fanns i lager, se: http://www.sweclockers.com/nyhet/8080-datorbutiken_kommentera...

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5800X3D || MSI X570S Edge Max Wifi || Sapphire Pulse RX 7900 XTX || Gskill Trident Z 3600 64GB || Kingston KC3000 2TB || Samsung 970 EVO Plus 2TB || Samsung 960 Pro 1TB || Fractal Torrent || Asus PG42UQ 4K OLED
Proxmox server: Ryzen 5900X || Asrock Rack X570D4I-2T || Kingston 64GB ECC || WD Red SN700 1TB || Blandning av WD Red / Seagate Ironwolf för lagring || Fractal Node 304

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av evil penguin
Det kan även vara att de inte alls fanns i lager, se: http://www.sweclockers.com/nyhet/8080-datorbutiken_kommentera...

Aha, ok. I och för sig borde såna småsaker finnas i lager hela tiden enligt mig, men jag förstår ju varför. Menmen dem kommer när dem kommer

Visa signatur

(\__/)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!