The Pirate Bay piratkopierad

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Är det inte nåt vi alltid vill ha, det bästa vi kan få - för pengarna vi ger?

Om det enbart är lönsamt att kopiera, vem vill börja lägga stålar på att skapa något? Att kopiorna är bättre än orginalet betyder inte vidare mycket ifall orginalet är halvbra.

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skaune
Nä dom är söta änglar dom där som helst vill att alla ska följa lagen.

Bara för att det är en lag behöver det inte innebär att den alltid är rätt. Det som avgör mer för folk är vad dom anser vara moraliskt rätt mer än vad som är lagligt. Hur kan man annars förklara att vi svenskar på en dag gick från att vara laglydiga medborgare till att över hälften helt plötsligt blev kriminella. Den lagen måste varit den mest idiotiska lagen genom alla tider. Lagar är ett verktyg för att få folk att sköta sig men det som är ännu bättre är när dessa har moraliska svårigheter att bryta mot den. Har man inte det och risken är minimal (för den är verkligen än så länge minimal) så skiter nog de flesta i om det är lagligt eller olagligt ;).

Piratebay indexerar bara det som folk lägger upp så att påstå att dom piratkopierar är lika smart som att ge skulden till posten för att dom delar ut post som kan innehålla olagligheter ;).
"Varför är ingen ute efter dem? De har allt material på egna servrar det har ju inte ens piratebay. Jag tycker det är väldigt märkligt."

Ja det är mycket märkligt men det är väl bara en tidsfråga innan dom kommer få lägga ner den sidan om allt material som finns på den är på den egna servern. Fast det beror nog på vilket land som dom huserar i då det är deras regler och lagar som gäller.

Visa signatur

Jack of all trades

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OggeB
Det finns e-böcker på TBP och viss film ger även kunskap. Så allt han skrev stämde. Angående ditt klyftiga inlägg om Wiki så stämmer ju inte det heller eftersom inte allt som står på Wiki är kunskap? Gör om gör rätt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CorranHorn
Så om man läser en bok eller ser en film kan man alltså inte få någon kunskap enligt dig? Så alla filmer som har en historisk bakgrund ger alltså inte någon kunskap om hur det gick till på den tiden ;)?

Wiki är (precis som skrevs innan) inte en sida man ska lita blint på även om mycket av det jag själv kollat upp verkar stämma ;).

Själva tanken med att blanda in Wikipedia var att visa att det finns långt mycket mer att lära sig där än på TPB

Visa signatur

🖥️ IQUNIX ZX-1 - i5-10600K - Z490I Unify - GTX 1070 - 16 GB 3600 MHz - SF750 - ASUS PG279QZ
🚗 Fanatec CSL DD - CSL Pedals LC - HP Reverb G2
📺 LG B1 55 - Dali Concept 6 - Pioneer VSX-923
🎮 AYN Odin Lite
📞 Asus Zenfone 10

Permalänk
Medlem

haha piratebay ! det var roligt att höra att en del kalla det för patetiskt, ni är ett skämt

Visa signatur

يارَبْ إذا أسَأت إلى الناس فَاعْطِني شجَاعَة الإعتذار وإذا أسَاء لي النَّاس فاعْطِنْي شجَاعَة العَفْوَ وَعَلّمنْي أنْ التسَامح هَو أكْبَر مَراتب القوّة وَأنّ حبّ الإنتقام هَو أولْ مَظاهِر الضعْف

Permalänk

Haha! Det är helt klart någon lobbygrupp som gjort denna sida. Då sådanna grupper alldrig lyckas gör något rätt! Sidan ser exakt likadan ut nu som den gjorde den 13:e september. Och samtliga filmer på sidan går inte att se.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ARICE
haha piratebay ! det var roligt att höra att en del kalla det för patetiskt, ni är ett skämt

... Va?
Skall man vara smartass en stund så är Piratebay bara en platform för fildelning - använder sig en annan grupp av deras logotyp så har de samma rätt som vilken annan upphovsrättstagare att lägga en stämning eller dylikt. Självklart känns det ju ganska motsägelsefullt det hela då Piratebay bara på namnet knappast påminner om verksamhet som diverse utgivare klappar händerna för. Men det drabbar ju ingen fattig.

Go Piratebay i detta, oseriösa grupper som marknadsför sig själva med liktänkandes image har en tendens att dö ut väldigt, väldigt snabbt.

Permalänk
Medlem

bara ett PR jippo av någon som ska sälja film på nätet! (gissar jag på)

Visa signatur

/Da Bootroos

Permalänk
Medlem

men om det visar sig vara i kvalité med en höjdens xvid.dvdrip så slipper man ju banka in infon i hårddisken. men har svårt att tror en van torrent dude överlämnar det för detta

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Nu är det dessutom så att TPB stödjer ett koncept som heter KOPIMI (Copyme) vilket är precis som namnet antyder, en UPPMUNTRAN till att kopiera sidan, kod, logo.. WHATEVER..!!

Läs på lite nästa gång, eh?

Sant, sidan går helt emot vad de står för.

Permalänk
Medlem

Shit asså! Jag kanske är helt retarded och efterbliven men jag kollade just in på sidan igen och nu är den uppe och snurar.

Inte den bästa upplösningen som alla redan har gissat men med svenska subs och fullskärmsbild om man vill.

Frågan är om moralen går före "klåfingrandet".

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av balsjo
Haha kan bara säga en sak... om man själv är "pirat" så ska man inte klaga på andra "pirater" xD

Visst är det kul och ang "pirater" så är väl "scenen" bland de gnälligaste nissarna som finns. De snor hejdlöst men om någon rellar deras snodda grejjor, ja då jäklar blir det liv i luckan....och nej TPB är inte scenen.

Visa signatur

Don´t do this, don´t do that. Do this and think that.
Serious, do you really think I give a shit?

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Re: The Pirate Bay piratkopierad

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyhet
Den välkända fildelarsajten The Pirate Bay har nyligen fått smaka på sin egen medicin. En konkurrerande webbplats har kopierat det svenska piratnästets logotyp, för att dra uppmärksamhet till den egna sidan.

Haha så himla bra Piratkopierarna blev kopierade själva

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk

Egentligen är ju inte TPB piratkopierare dom låter bara folk ladda upp på deras servrar.

Visa signatur

| MacBook Pro 2016 Touch Bar 15" |

| 16GB Ram DDR4 2133 MHz | i5 6500k | RX 480 4GB | ASUS Z170-A | Fractal Design XL | Corsair TX650W |

CITERA FÖR SVAR

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Tsk, tsk. Detaljer....De stödjer piratkopiering för fullt och piratkopierar säkert själva också. Kan man utläsa av deras flummiga slogan eller va de kallas.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk

Klart dom stödjer piratkopiering. Men dom blir ju åtalade för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Så det är inte piratkopiering The Pirate Bay åkt fast för. Att en annan sida piratkopierar deras logga för marknadsföring är ironi. Om Pirate Bay försöker skydda sin egen copyright, ja då blir det rent utav komiskt
Vet inte med er, men jag tänker surfa på piratvågen så länge det går. Tycker det är ett effektivt sätt att bilda sig en uppfattning av något medialt om man först får ladda ner det gratis. Då får man ju chansen att se ifall en film, ett musikalbum eller ett spel är värt pengarna