Söka ny linje på universitetet till nästa höst, men vilken?

Permalänk

Söka ny linje på universitetet till nästa höst, men vilken?

Ta bort.

Permalänk
Hedersmedlem
Permalänk
Medlem

Du läser maskin och tycker ni läser för mycket matte? Vart är världen på väg...

Visa signatur

Archlinux, Sway och Rust, vad mer behövs?

Permalänk
Medlem

Statsvetenskap?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gräs-Mannen
Du läser maskin och tycker ni läser för mycket matte? Vart är världen på väg...

Säger du att man inte läser mycket matte?

Permalänk
Medlem

Nu ska jag inte vara sån men jag läser tredje året på maskinteknik och har inte haft matte på väldigt länge. Har glömt mycket av matten jag lärt mig. Lite tillämpas förstås men det är inte så överdrivet svårt.
Lite diffekvationer, integraler, laplacetransformeringar och annat.
Helt klart värt att ta sig igenom "matten" i min mening.

Visa signatur

Solen i africa! Hjälp snabbt. Tävling i klassen!
Det var High noon.
Om solen i Africa en truckförare kommer från East till Weast på huvudvägen. och exact vid eqvatorn vid Africa. Landskapet är totalt slät. På en tidpunkt var solen så ett par telestolpar gjorde så att det blev skugga.
3 gissar jag på, men kan inte förklara?

Permalänk
Entusiast

Ja det är inte mycket av den inledande analysen man använder sen men om man inte tycker om matte så är nog civilingenjör fel utbildning då allt man gör kretsar kring beräkningar. På tre år har jag bara haft en handfull tentor som jag inte använt miniräknare på och av dem var alla utan en mattekurser. Det är alltså bara en tenta där jag inte behövt räkna något.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem

För knappt fyra år sedan satt jag här och författade en nästan precis likadan tråd.

Då läste jag till utvecklingsingenjör, hade tröttnat på matten. Ansåg mig intresserad av samhällskunskap och politik och ville komma så långt bort från matematik som möjligt. Hoppade på Statsvetarutbildningen i Halmstad och läste 20 p, tyckte inte att det var så kul som jag trott och sökte in till ekonomprogrammet i Lund, inte heller det var min grej och jag fick ett välbetalt industriarbete. Detta tröttnar man rätt snabbt på och under min ekonomitid började jag intressera mig för juridik. Så förra hösten började jag läsa på Juristutbildningen vid Lunds Universitet, efter att nästan dött av trisstress hoppade jag av denna utbildning efter första terminen, återgick till mitt nu fasta industriarbete och började leta efter någon ny utbildning.

Började fundera på om man inte skulle blivit ingenjör ändå, det är bara de som verkar ha kul i industrin, sökte in till Civilingenjör i elektroteknik i Blekinge i god tid till hösten 08.

Dock började jag instruera ny personal på min avdelning på industrin och upptäckte att detta var riktigt kul så jag började titta efter lediga studieplatser på våra svenska lärarprogram och sökte in till Lärarutbildningen i halmstad lagom till andra antagningen.

Inriktningen jag valde var samhällskunskap, då jag räknade med att kunna tillgodoräkna mig statsvetenskapen och nationalekonomin. Efter att ha tagit en ordentlig funderare och vikarierat som lärare på lite olika håll kom jag fram till att jag tycker att matte är riktigt roligt, så jag bytte inriktning till Matematik för lärare, och där är jag idag, nästan där jag började när jag slutade gymnasiet för 5 år sedan.

Så ta en ordentlig funderare innan du byter utbildning, fundera igenom vad du är bra på, vad du tycker är roligt, försök få ett arbete och fundera på saken så slänger du inte bort massa onödiga pengar på utbildning som jag gjort! Å andra sidan har jag lärt mig väldigt mycket, och jag har ju haft kul medan jag studerat!

Visa signatur

(Hackintosh) late 2011: Gigabyte H61M-DS2 | i5 3470T | MSI N210 D512D2 | 8 GB XMS3 | Crucial m4 265 GB | Windows 10