Permalänk
Medlem

Har kvalitén på Zeptos datorer blivit sämre? Då det verkar vara många på forumet som är missnöjda.

Jag köpte nämligen en 6515wd i Juni 2005 som jag är väldigt nöjd med. Det enda garantiärendet jag har haft är att HDn dog efter ett år vilket inte har något med kvaliten på själva Zepton utan det var nog hitach´s kvalité som bristade. Men jag skickade ner den och fick tillbaks datorn 1 dag senare med en ny Hårdisk i.

När jag köpte den så fanns det ingen dator i samma storleksklass med de prylarna för det priset. Jag betalade 18000 kr (Intel M 1,8 1024 mb ram, geforce 6600 go, tvkort, webcamera, blåtand, dockningsstation).

Idag så skulle den nog behöva öppnas för att blåsa bort damm då den är varmare än när den var ny och batteriet är nere på en 40min.

Permalänk
Medlem

Oj oj, här kommer man hem från jobbet och det enda som diskuteras i tråden är om man ska rösta eller icke. Tycker vi släpper den diskussionen nu då den inte ger så fasansfullt mycket i mina ögon.

Rösta och belägg så vi får någon klarhet i mystiken kring zepto computers

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Boken
Oj oj, här kommer man hem från jobbet och det enda som diskuteras i tråden är om man ska rösta eller icke. Tycker vi släpper den diskussionen nu då den inte ger så fasansfullt mycket i mina ögon.

Rösta och belägg så vi får någon klarhet i mystiken kring zepto computers

Och röstningen ger ungefär lika mycket som diskutionen kanske till och med mindre Men man ser ju lite vad folk i allmänhet tycker... även om det kanske inte gäller att alla som röstat har sett en dator IRL ens

Permalänk
Medlem

ja, alltid spännande att se vad folk röstar/tycker om zepto, företroende check liksom ;P

jag bryr mig dock inte om själva omröstningen längre, då endel faktiskt skriver vad dem tycker också istället för att bara rösta..

Visa signatur

What happens in Vegas, stays in Vegas
**reserverar mig för grammatikfel**
/ Znote 3415W - 2,2ghz 7500 - 8600m gt 512mb - 2gb ddr2 - 7200rpm 100gb - XP /

Permalänk

Jag har en nox och kan inte riktigt bestämma mig. Vad gäller support har jag inte behövt ringa dom än så det kan jag inte uttala mig om.

Bra med noxen är: Grymt bra skärm!, snygg design(enligt mig), stabilt chassi, blir inte särskillt varm, bra prestanda vs pris

Dåligt är: Fläkten drar igång ofta och låter ganska mycket, klent trådlöst nätverkskort(vid svag signal), dålig batteritid, få anslutningsmöjligheter(vilket iofs gör den mycket snyggare), Windows Vista! inte zeptos fel men vista slöar ner datorn, den går som en raket i ubuntu!

jag har inte röstat men den får inte anus men den kan också förbättras åp några punkter

Permalänk

En polare till mig har en zepto, den billiga versionen dom sålde förut, han spillde ett glas cola i den o den funkar fortfarande felfritt, förutom att tgb är trögt

Jag röstar på bra, eftersom min upplevelse med zeptos datorer är bra

Visa signatur

Node 304: MSI Z87-I - Core i5 4670K - 8GB DDR3 1600Mhz Kingston HYPERX - Sapphire RX480 8GB - Crucial MX100 256GB
HTPC: ASRock H67M-GE - Core i3 2130 - 8GB DDR3 1600Mhz Corsair Vengeance - Intel X25-M G2 80GB
Laptop: Xiaomi Mi Notebook Air 13.3″

Permalänk
Medlem

Allt behöver ju inte vara så svartvitt.
För min egen del så blev det tyvärr Anus, eftersom moderkortet pajade efter ett år, precis efter att garantin gått ut. Har varit stört omöjligt att ens kunna få svar på email. Skickade ett för kanske två månader sedan, fortfarande utan svar.
Har nu hunnit köpa mig en ny laptop (Acer 5930g) som jag är mycket nöjd med. Betydligt bättre prestanda än i min Zepto 6224w som pajade.

Jag kommer att akta mig för att köpa något från Zepto igen, iallfall om man inte får längregarantitid.

När Zepton fungerade var den dock helt ok. Hyfsat bra prestanda för sin lilla vikt. Dock med stora värmeproblem.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem

Zepto som företag: Anus pga. leveranstider och sjuka köer till deras support.
När det kommer till min Nexus 2,26ghz 4gb RAM, 9650M GT, 7200rpm HDD.
Den är helt sjukt grym! Kommer inte upp i 6000 poäng i 3dmark06 som de lovade men fick över 5500 vilket är GRYMT i min mening.
Jag köpte datorn för 8900kr inkl frakt och en väska i kompensation som försening. Detta är helt enkelt bästa pris/prestanda jag hittat på marknaden. (även fast jag fick vänta över 2 månader på att få den)
Det går t.ex. att köra Elder Scrolls IV på very high och Far Cry 2 med högsta grafik (lite låg fps så spelar ej så men det är möjligt).

Har dock hört en hel del skit om t.ex. noxen. Dock har min nexus varit helt problemfri. Ingen störd fläkt och helt klart godkänd värmeutveckling.

Bra dator, skitföretag.

Permalänk
Medlem

Jag valde "Bra"

Jag har haft min 6224w i över ett halvår och har aldrig haft några större problem med den.
Lyckades suga ned volten till 1.0 så den maxar runt 63 grader.
Det som är lite konstigt, är att min cd-släde ploppar ut lite då och då..
Annars är den helt suverän
Bra att lira War på med.
Nu ska jag bara fundera ut hur jag ställer in P1 och P2 till "Höj/Sänkt ljudet" sen är den rent av orgasmisk

God jul på er!

Visa signatur

MSI P67A-GD65 | I5-2500K+Scythe Mugen 2 rev B | Corsair 8GB (2x4096MB) 1600MHz XMS3 | PowerColor Radeon HD6950 2GB | 1TB Samsung Spinpoint F3 | BenQ TFT 21.5" G2222HDL LED | Fractal Design Define R3, Svart
Zepto 6224w
Ps3

Permalänk
Medlem

Valde bra.

Varit kanon nöjd från början sen jag köpte min, inte behövt kontakta supporten så kan inte uttala mig om den delen.
Vet inte om jag fått ett ovanligt bra exemplar då jag varken tycker att fläkten låter specielt mycket eller att det trådlösa kortet (zeptos egna) skulle vara dåligt på svag signal.

Enda dåliga är väll drivrutinerna, som till många andra laptops. Fick dock genom en guide ordning på dessa och nu funkar den felfritt.
Klarar av att köra ultra high på fallout 3 & 6300 poäng i 3dmark06.
Just ja om något är ostabilt är det just fingerprint inloggningen, vet inte om jag behöver ändra på inställningarna eller något.
För ibland (ganska random) så anser den att fingerprint modulen inte är inkopplad och då får man köra master password istället.
Får kolla in på de där närmre när jag orkar, oerhört skönt att bara dra fingret dock!

Skärmen är riktigt bra, samt hela datorn känns som av bra kvalite. Stilren snygg design.

Permalänk
Medlem

Sommaren 2005 köpte jag en 6515WD. Efter sommaren 2006 hade moderkort, skärm och annat smått och gott lagt av helt. Hade fortfarande garanti så jag skickade in den och fick brottas med deras support. Efter tjatat i 2 veckor fick jag tillbaka den och då var precis allting utbytt utan chassit. Fick även med en liten extern USB slimdrive på 50GB som plåster på såren. Sedan dess har den funkat felfritt så när som på Sony DVD-brännaren som slutade läsa DVD skivor någon gång under 2007.

I övrigt har jag varit nöjd med datorn efter att den blev fixad och funderade på köpa en Nox nu. Men efter alla forum inlägg om deras sena leveranstider och långa köer så började jag titta på annat.

Till sist slog jag till med en GGS-Data M860TU Corsair-GTS, T9400 med 15" skärm som ger mig respektabla 9300 i 3DMark06. GGSdata hade till min glädje utmärkt support och jag hade stora möjligheter att konfigurera datorn efter mina egna behov. Hela paketet skickades samma dag jag la beställningen och levererades nästa dag. Helt perfekt

Hursomhelst, kontentan är att jag nog gett upp Zepto faktiskt. Datorerna har sina bra sidor men är inte nödvändigt bäst på marknaden (beror på individuellt behov naturligtvis) och support och leveranstider kan ifrågasättas rätt starkt nuförtiden.

Visa signatur

GGS-Data M860TU Corsair-GTS, 15.4" WSXGA+ (1680x1050), P9500, 2GB DDR3, 250GB 7200rpm, 9800M GTS

Permalänk

Jag har haft min maskin sedan 6 juli 2007 och har i princip bara haft problem med vista jag dissade vista och började köra tinyxp igår kväll och kan ju bara säga att när jag hade vista så spelade jag CodWaw med sämsta grafik och det laggade ändå lite, nu med xp har jag maxat nästan allt och det går laggfritt..

Viva la XP !!

Visa signatur

Main: i7 860 2,8GHz | Gigabyte P55-UD4 | XFX HD 4890 1GB GDDR5 | 4GB Dominator 1600MHz CL9 | 1TB Seagate | Win7 64
Laptop: Zepto 3415W | 1,8 Ghz Core 2 Duo | Geforce 8600M GT 512mb | Win7 32 | 100Gb 7200rpm