Permalänk
Hedersmedlem

PCI-grafik?

Jag tänkte koppla in en tredje skärm till min dator. Eftersom moderkakan endast har en pcie-x16 plats ser jag som enda utväg att använda ett gammalt++ pci-grafikkort.
Vad som nojjar mig är ifall ett grafikkort kommer käka upp den begränsade bandbredden gammel-pci erbjuder, och göra annat som är beroende av den slöare.

Ska inte använda den skärmen till något tungt som filmvisning eller spelande, mest visa ett par terminaler. kommer jag få problem?

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk

Du kan inte blanda grafikkorts tillverkare (drivrutiner), för endast en typ kommer att laddas. Numera finns USB-anslutning av bildskärmar !
http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=426612&prod...

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk
Medlem

vad är det för strunt?
olika drivrutiner laddar för olika kort!

du kan utan problem köra ett pci graffe tillsammans med det andra.

jag har utan problem gjort det förr, dock bara gamla kort, typ S3 och ökända märken jag inte minns, men det duger för flerskärms stöd, det är ju inte så att man ska spela spel på alla skärmarna, eller hur?

klart det kan bli problem dock om två nvidia kort krockar och du vill ha controlpanel till bägge, eller Catalyst till två ati, men det är ju bara att skita i sådana inställningar till pci kortet och nöja sig med normal drivrutin

Visa signatur

Xeon E5450@3.2ghz
9800GTX+

Permalänk
Medlem

Blanda grafikort från samma tillverkare funkar utan problem, dessvärre blanding mellan ati och nvidia kan vara struligt, många har fått det att funka på xp men på vista är det stortsett omöjligt även om ett par personer lyckats med det med.