Fujitsu Amilo - Problem med grafik samt minnen!

Permalänk

Fujitsu Amilo - Problem med grafik samt minnen!

Hej!

Jag har en Fujitsu Siemens Amilo och min huvudhårdvara består utav:

Grafik: Radeon HD 3400 Series
RAM: 4GB 800mhz
Moderkort: Fujitsu Seimens Amilo PA 3553

Nu är det så att datorn skall kunna ge grafikkortet upp till en GB RAM från datorns minne. Detta borde öka prestandan även fast det är en Laptop.

Sen är det så att mina minnen inte används som dem ska. Den har registrerat att jag har 4GB installerat men den använder bara 2GB. Detta ser man t.ex i vissa hårdvarukontroller i dyliga spel fast datorn visar att 4GB är installerat.

Dels så undrar jag hur jag fixar mina RAM problem och dels undrar jag hur jag fixar så att mitt grafikkort får ökad prestanda då detta ska vara möjligt. Jag kan inte röra något i BIOS då det dels är låst och dels inte finns några alternativ. Det står också att den har 1GB minne i sig redan, men jag tycker att det då borde flyta på aningen bättre i spel. Att tillägga så får jag sänka alla grafikinställningar och köra i låga upplösningar för att undvika lagg.

Vad göra?
Tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

Vilket operativsystem använder du?
Ett 32-bitars operativsystem kan inte ge ett enskilt program tillgång till mer än 2GB.

Exakt var har du sett 2GB?

Visa signatur

Quad-quad core med kvävekylning och kokvattenreaktor.

Permalänk
Medlem

Att ge grafikkortet mer minne är inte en åtgärd som magiskt innebär mer prestanda... (vilket verkar vara en vanlig missuppfattning)

På ett 3400 lär du ha andra prestandamässiga flaskhalsar som gör att det lär bli svårt att få till vettiga framerates utan att försaka det mesta i detaljväg...

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.