Funderingar ang. 4870 CF och kylning

Permalänk

Funderingar ang. 4870 CF och kylning

Har ett 4870 512Mb GDDR5 och är sugen på ett till. Mycket vill ha mer osv.

Frågan är bara om det är vettigt. Slöspelar WOW och lite spel släppta förra året så jag klarar mig hyfsat med kortet jag har. Dock väntar jag ihärdigt på Mafia 2 och andra spel som kommer framöver och jag antar att man inte kommer ligga på topp när det gäller FPS i höst.

Är det värt att köpa ett till 4870 och köra CF eller är det mer värt att köpa ett 4890 och köra CF med 2 såna till våren kanske?
Eller ska jag helt tänka om och ta något helt annat? Eller skita i det?

Man vill ju ha ut så mycket man kan för sina slantar.

Nästa fråga är angående kylning.
Kör en Accelero S1 med 2st 120mm Scythe Slip Stream 800rpm något nedställda idag och inser att jag inte kan köra ett kort till i närmaste PCI-E-platsen men är det nödvändigt?
Kan man få samma funktion om man kör tredje PCI-E-platsen?

Hur blir det med CF-bryggan?

Något annat man lär tänka på?

Stort tack för råd eller pekpinnar.

Permalänk
Medlem

Vad har du för moderkort?

Permalänk

Asus P5Q-E

Permalänk
Medlem

3 x PCIe x16, men skall du köra crossfire så får du x8 +x8 vilket kanske bromsar ett 4890 något. Sen tror jag inte den 3:e porten stödjer tillräcklig hög bandbredd för ett tredje kort (pcie x16@x4)

Jag hade nog funderat på att byta ut kortet mot ett annat när tiden är inne. Dvs mot ett starkare med mer minnesmängd...DX11 kanske är lagom då?

Permalänk

Jag hade alltså inte tänkt köra 3 kort utan det andra kortet på plats tre då kort+accelero S1+fläkt tar upp hela plats 2.

Du är nog inne på något ändå att plats 3 inte är snabb nog.