Permalänk
Medlem

Artefakter HD4870x2

Hej.
Har börjat uppleva artefakter i spel med mitt HD4870x2, inte alla spel dock. De som är drabbade hittils är GRID, Arma demo och Sims 3. Andra spel jag kört som half life 2, carbon, GTR2 med mera funkar problemfritt. belastade kortet i furmark och det låg på 94 grader med fläkten på 100% men den klarade sig helt utan artefakter, måste även påpeka att kortet inte alls blir lika varmt när jag spelar.

jag har testat olika Drivrutins versioner (9.5, 9.4, 8.9 och den som kom med på skivan) samma resultat med alla, artefakter. testade med ett annat kort (HD4670) och jag körde med de redan installerade drivrutinerna och i sims 3 och GRID funkade allt som normalt men ARMA demot krånglade fortfarande och gav artefakter. sims 3 har jag inte haft länge men GRID spelade jag sist under vintern och då funkade det utmärkt med mitt 4870x2. Arma demot installerade ja nyligen.

Vet inte vad jag ska pröva härnäst. väldigt irriterande att inte kunna köra alla spel man har. kan också tänka mig att det är svårt att övertyga alina om att få ett nytt bara för att det inte funkar i tre spel. kortet är oklockat.

Q9550@3,4
Asus P5E deluxe
Corsair 8GB
Club 3d HD4870x2
Corsair hx1000w

Permalänk
Medlem

Grid och sims är väl ganska processortunga. Det här kan låta långsökt men får du även artefakter när du kör processorn oklockad

Visa signatur

Bänktester är i värsta fall som foton utan blixt i ett mörkt rum. Väggarna blir svarta. Med fantastisk repeterbarhet.
Q9450@3,6, Asus P5E deluxe (x48), True Rev. C PP
Hd5870@1052/1331
Silverstone Fortess II, Corsair HX750

Permalänk
Medlem

Du har väl rensat 4870x2 på damm? Så vi inte får yttterliggare en flersidig tråd som slutar i att det var damm.

Permalänk
Medlem

Men då behöver väl jag ta bort kylaren? och då har jag ingen garanti kvar. testade med processorn oklockad och samma problem. testkörde crysis och oblivion och de klarade sig utan artefakter.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Joel1992
Men då behöver väl jag ta bort kylaren?

Mnää, man kan använda tryckluft på burk. För in plastslangen via fläkten och blås med burken.
Det kommer att göra susen. Håll bara fast fläkten med ett finger så den inte går sönder.

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk
Medlem

Blåste rent kortet, och jag kan säga att det behövdes. sänkte temperaturerna rätt duktigt men jag upplever fortfarande artefakter:(. kan tilläga att i de tre spelen så dyker artefakterna upp redan i menyerna.