Permalänk
Medlem

Bostadsscript

Hejsan!

Jag är i färd med att leta efter bostad och har skrivit ett lite script som går in på "http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectSearchResult.aspx?lo..." och letar efter bostäder som matchar alla mina kriterier.

Nu har jag stött på ett problem, jag använder PHP och curl för att ladda in sidorna och matcha mot kriterier. Problemet är att jag inte lyckas med att ladda in sida 2 och 3 osv av resultat.

Jag har försökt trixa lite med post variabler men av någon anledning laddar den bara in sida 1 varje gång. Har ni något förslag på hur jag skall göra?

/Andreas

Permalänk
Medlem

Sätter du alla värden i formuläret? __EVENTTARGET och __EVENTARGUMENT verkar vara de attribut som används för navigering.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Medlem

Jo jag har försökt det. Jag har användt firebug för att "catcha" de postade fälten och försökt återskapa samma POST med curl, men kommer bara till sida 1 av någon anledning.

När man klickar för att gå till sida 2 skickas __EVENTTARGET med värde "ctl00$ContentPlaceHolderMain$ContentPlaceHolderRightArea$ctl00$BottomPager$ctl02" och __EVENTARGUMENT är tom.

Fältet med namnet: ctl00$ContentPlaceHolderMain$ContentPlaceHolderRightArea$ctl00$BottomPager$HiddenSelectedPage skickar däremot alltid ett värde som är sidnummret som anroppas - 1.

Kopplat till länken för sidbyte ligger även JavaScript-funktionen searchResultSelectPage() som verker innehålla ett värde som motsvarar sidnummret som anroppas - 1. Jag är inte speciellt bra på JavaScript men kanske den han ha något med saken att göra. Enligt kommentarerna till funktionen så är det den funktionen som bestämmer vilken sida som skall visas. Här ligger funktionskoden: "http://www.svenskfast.se/javascript/main.js"

Har ni några förslag på hur jag skall få detta att funka? Jag börjar få slut på idéer!

Alla förslag är välkommna!

/Andreas

Permalänk
Medlem

Har du frågat om lov för att få använda deras hemsida på detta sätt?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Girgoo
Har du frågat om lov för att få använda deras hemsida på detta sätt?

Knappast behövligt då han gör det för privat användning.
Om man vill vara lite dryg så kan man ju se det som att han utvecklar en webbläsare efter sidan som visar informationen på ett lite annorlunda sätt bara! Som en modifierad frame...

Visa signatur

Cat funeral! Cat funeral!
>>> 112383 <<<

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Girgoo
Har du frågat om lov för att få använda deras hemsida på detta sätt?

I och med att jag bara gör detta för min privata räkning så känns det inte som att det är nödvändigt.

Har ni några förslag på vad som ställer till det för mig?