Permalänk

Drupal, är det bra, lätt?

Drupal, är det ett bra cms?

Har ni erfarenhet av det?

Är det lätt att bygga egna moduler i det?

Visst har jag fattat det rätt att det är byggt i php?

Permalänk
Medlem

Ja, det är byggt i PHP. Ja, det är iaf ett populärt CMS. Nej, inget är lätt att bygga i Drupal. Det kräver något halvår av träning innan man kommit in i det och typ ett år innan man känner att man behärskar det. Har en kompis som sa efter att han jobbat ett år med det, att hans sista hopp om att finna ett bra PHP-CMS nu var borta... men det ska nämnas att det enda han var intresserad av var stora lösningar, t.ex. av Enterprise-typ. För medelstora webbplatser är Drupal kanon sägs det.

Jag försökte lära mig det en gång i tiden, men lade ner det försöket efter någon månad då jag inte kunde se några större fördelar gentemot t.ex. ModX. Iaf inte för de ändamål som var aktuella. Mycket handlar ju om vad du ska använda CMSet till. Hur stor är webbplatsen? Finns färdiga moduler till CMSet som gör att du sparar tid? Finns de funktioner du eftersöker i CMSet? Vad måste du bygga själv och vad finns färdigt, samt på vilket sätt ska innehållet efter sajtens uppbyggnad vara dynamiskt redigerbart för populering?

Permalänk

Fick förfrågan av en kund som söker desperat efter någon som kan Drupal för de ska utöka sitt bokningssystem.

Tar det verkligen minst ett halvår av träning? Man kan tycka att det är för lång inlärningskurva för att något cms ska kunna försvara sin existens.

Hur som helst kanske det är lite väl mycket att ta på sig att lära sig systemet och kunna modda det på ett par dagar även för mig så då så fokuserar på att hitta någon som kan istället.

Finns det nån här som har dokumenterad erfarenhet med nyliga projekt i det omtalade cms'et och är sugen på extraarbete?

OT, vad tycker du om den uppdaterade versionen av Hampis? Nu är den i html,, där det går.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=*ThE_cRoW*=-
OT, vad tycker du om den uppdaterade versionen av Hampis? Nu är den i html,, där det går.

Nja, det är en sajt runt själva uppladdningsfunktionen nu, och den är ju i HTML, vilket är bra. Men själva uppladdningen är oförändrad. "Det som går"... allt som går är inte i HTML, eftersom det (fortfarande) går att göra hela uppladdningen utom själva ljuduppspelningen i HTML/JS. Och klippningen av MP3n måste också ha en back-end, där är Flash ett bra alternativ. Men resten går att göra i HTML.

Skummade igenom den där gamla tråden lite snabbt, tror du verkligen fortfarande inte på att jag jobbar som systemutvecklare? Gå in på vår webbplats och välj Simeon där under "Staff"... jag är t.ex. Lead Developer för front-end-utvecklingen av Tele2s nya webbplatser (10+ länder). Är ju omåttligt irriterande att inte kunna övertyga, men det kan vara jäkelskap att inte bli övertygad också?

Permalänk

Det går men inte på samma sätt få progress på det man laddar upp om det inte är flash. Om du kollade tillbaka i tråden som du pratar om ser du där att det var du som föreslog flash för den uppgiften.

Klippningen i mp3 kan man som sagt fortfarande inte garantera funktion på om den inte är i flash. "Back-end" är inte samma sak som "alternate content" vilket jag antar att du menar här. Du förstår "backend" är tex ett sånt där cms som vi pratade om tidigare. Visst, någon gång i framtiden kanske jag gör en javaklippning men då när jag har den första potentiella kunden som kanske möjligen inte har flash. Haha..

Btw, har du sett vad google's g-mail använder för uppspelning av mp3? Spännande va?

Sidan var nere, orkar inte gå in igen på sidor som inte är stabila...

Permalänk
Medlem

Jo om du kommunicerar mellan Flash och JS så går det att göra en progress bar på samma sätt. Det är lite dumt att göra det, men det går.

Jag skrev att Flash är ett bra alternativ till back-end, inte att Flash är back-end. Själva klippningen kan man göra i back-end eller i Flash, interfacet går bra att göra i HTML. Så jag förstår fortfarande inte vad du menar med att Hampis är i HTML "där det går", eftersom det är fel. Eller behövde rubriken "Klipp till din ringsignal" vara i Flash för att se tillräckligt bra ut? Provat Cufón?

Vad Google använder? När det gäller ljud och webb så är Flash i princip det enda alternativet, så det gissar jag på. Hade du någon poäng också eller ville du bara fylla ut ditt inlägg med lite text?

Notera åter igen att det aldrig har handlat, och aldrig kommer att handla, om de val du gör/gjort (eller vilka val Google gör), utan om insikt. Med andra ord; jag struntar fortfarande i om du väljer att göra hela webbplatsen i Flash eller inte, jag skulle säkert gjort hela skiten i Flash själv, det jag bryr mig om är att delge insikten om att det på många punkter är ofördelaktigt för besökaren.

Haha säkert att sidan var nere, har typ aldrig hänt förut. I så fall gjorde Tripnet nåt dumt, det är dom som hostar den. Minns iofs att en grävarbetare grävde sönder en av Tripnets linor i våras, då låg vi nere 2,5 timmar.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
Jo om du kommunicerar mellan Flash och JS så går det att göra en progress bar på samma sätt. Det är lite dumt att göra det, men det går.

Ja det är väl jätte dumt för argumentet du försöker få fram om inte annat?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
Så jag förstår fortfarande inte vad du menar med att Hampis är i HTML "där det går", eftersom det är fel.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
jag skulle säkert gjort hela skiten i Flash själv, det jag bryr mig om är att delge insikten om att det på många punkter är ofördelaktigt för besökaren.

Så det vi kan dra som slutsats här är att du är tjurig och vill bevisa att du har rätt enligt din åsikt mest bara för att någon tänker fel på internet?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=*ThE_cRoW*=-
Ja det är väl jätte dumt för argumentet du försöker få fram om inte annat?

Så det vi kan dra som slutsats här är att du är tjurig och vill bevisa att du har rätt enligt din åsikt mest bara för att någon tänker fel på internet?

Inte alls, jag har aldrig argumenterat för att man ska använda HTML för allting.

Men alltså, du skriver att Hampis "är i HTML där det går". Det är du med på att du skrev, eller hur? Så jag berättar då att nej, du kan t.ex. göra större delen av uppladdningen i HTML också. Och det är du också med på att jag skrev, right? Så vilken del av det jag säger, håller du inte med om? Menar du att du tror det är omöjligt?

Nej, jag behöver inte bevisa att jag har rätt. Jag vill få dig att inse att det är fördelaktigt för besökaren att webbplatsen är byggd i HTML, snarare än Flash. Att besökaren tjänar på att se texten "Klipp till din ringsignal" som text i sin webbläsare, och inte som en textuell del av en SWF som körs av en plugin.

Det sådana "feltänkare" som riskerar göra fel val och i längden internet till en sämre plats. Det vill jag motverka, ja. Att jag är tjurig tycker jag inte, jag framför ju sakliga argument, om än envist. Tycker dock det är dålig stil av dig att inte kommentera det jag svarar (t.ex. det om Google, hade du ingen poäng eller?), utan bara citera irrelevanta saker. Hela dina inlägg bygger på misstolkningar, såsom t.ex. att jag skulle ha sagt att Flash är en back-end-teknik. Eller att jag med "eftersom det är fel", syftade på användningen av Flash, vilket jag naturligtvis inte gjorde, utan jag syftade självklart på ditt påstående att det inte skulle gå att göra mer i HTML.

Permalänk

1. Ingenting är omöjligt, kan jag drömma det kan jag göra det. Men jag ser väldigt små fördelar med att göra en osynlig flash som sköter uppladdningen genom att skicka data flödande till ett JavaScript som i sin tur skriver ut progressen. Jag fattar din poäng men här är du bakåtsträvande helt enkelt enligt min uppfattning och som vi pratat om tidigare så vad än du tycker har andra människor rätt till en åsikt.

2. "Feltänkare", som sagt ännu en gång. I din åsikt ja. I min är du en stor "feltänkare".

3. Det var inte dålig stil av mig att inte kommentera Google för jag hade en rätt tydlig poäng där och gick den inte fram första gången så tror jag inte det ger så mycket att skriva samma en gång till och hoppas på ett mirakel.

4. Jag svarade inte att jag trodde att du menade att flash var en "back-end-teknik" utan jag förklarade för dig att om det skulle ligga en javalösning där om man inte har flash så innebär det inte att den kalas "back-end-teknik/-lösning" utan bara rätt och slätt "alternativt material".

Permalänk
Medlem

1. Jag har aldrig sagt att man ska göra det, jag har aldrig sagt att det är bra. Tvärtom, jag ser knappt några fördelar alls. Ändå argumenterar du emot mig, när du egentligen verkar hålla med mig.

2. Utveckla. Min enda poäng - den enda som jag försökt få fram från första början - är den felaktig? På vilket sätt? Alternativet till att hålla med om min poäng, är att man tycker det är precis lika bra för besökaren att göra hela GMail i Flash. That's it. No more, no less. Och vi är flera som försökt förklara varför det inte är så.

3. En tydlig poäng? Vad menar du att det skulle bevisa att Google (och resten av världen) använder Flash för ljuduppspelning?

4. Du förklarade sarkastiskt för mig vad back-end är, hur skulle jag tolkat det då? Jag menade absolute inte "alternativt material" från början. Finns ju Java-Applet eller Java Server Pages, vet inte vilket du syftar på här men rent definitionsmässigt kan Flash eller Applets också agera back-end i vissa situationer. Det var det jag menade; att ha en osynlig Flash i bakgrunden som agerade MP3-kommunikatör.

Permalänk

Jag väljer den mogna vägen ut nu och slutar avvika från den här trådens ämne och framförallt slutar diskutera med dig azoapes, vi står bara och stampar.