Greenpeace kritiserar Dell och LG

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rosensparven
(vilket generellt stämmer med undantag för Sydamerika)

Precis, det var tillägget om världen jag syftade på. Men att det bara är Sydamerika vet jag väl inte, på länken jag angav förut står t.ex. såhär:

Citat:

Africa is suffering deforestation at twice the world rate, according to the United Nations Environment Programme (UNEP). Some sources claim that deforestation has already wiped out roughly 90% of West Africa's original forests.

Citat:

The forest loss is acute in Southeast Asia, the second of the world's great biodiversity hot spots. According to 2005 report conducted by the FAO, Vietnam has the second highest rate of deforestation of primary forests in the world second to only Nigeria. More than 90% of the old-growth rainforests of the Philippine archipelago have been cut.

Så det sker på flera ställen runtom i världen, detta är bara de mest extrema exemplen.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrtvi
Innan du kallar någon spån kan du reflektera lite över för _vems skull_ miljön måste vara bra. Jo, det är för _människor_. Ett ekosystem utan människor saknar värde för just människor. (Djur värderar öht taget inte eftersom de saknar förnuft och inte kan bilda abstrakta koncept.)

Så en miljöorganisation som inte tar med människors väl i sin beräkning kan knappast komma fram till något annat än att alla människor måste leva i misär (som i de diktaturer de implicit hyllar som "miljövänliga") eller att vi måste dö ut fullständigt. Det sistnämnda är ett återkommande tema bland ekofascisterna. De liknar människor, dvs mig, dig, din familj, dina vänner och alla andra du kanske älskar, vid virus och parasiter.

Så innan du kallar någon spån kan du reflektera lite över de - bokstavligen - hundratals grejer du dagligen kommer i kontakt med - direkt eller indirekt - som förbättrar ditt liv (datorer, livsmedel, tvätt- och diskmaskin, tandborste, vitaminpiller osv). Fundera sen en sekund på de saker du inte nödvändigtvis kommer i kontakt med, men som du ändå förlitar dig på ska finnas (ambulans, brandbil, sterila förband, medicin, telefon osv). Fråga dig själv varifrån alla de saker, som de facto innebär att du slipper gå på en stenig åkerplätt och odla potatis tills du dör innan du fyllt 35, kommer ifrån, vem som uppfunnit dem, tillverkat dem och hur de personerna varit organiserade. Förstör företagen vår civilisation? Du ditt spån. Det är tack vare de individer som organiserar sig i företag vi har någon civilisation över huvud taget.

Så vem är egentligen spånet? Tror du natur och miljö är ett isolerat fenomen som man kan utesluta oss människor ifrån? LOL!

(Och den raljerande tonen är en konsekvens av hur du valde att tilltala mig, godafton!)

Hmm. Ja en del av detta stämmer faktiskt. Och jag hade också en otrevlig ton - lite i onödan. Men jag var nog inte först med en vass ton här.
Men stämmer inte det då? Att människan faktiskt sprider ut sig som ett virus över världen? Vi förorenar ju uppenbarligen en hel del och utrotar arter på löpande band. Inte sant?
Sedan jagar väl inte Green Peace alla företag på jorden, utan de företag som faktiskt beter sig svinigt. Jag sympatiserar hellre med en grupp som försöker rädda miljön än företag som medvetet beter sig som svin med miljöförstöring och allt vad det heter. För det är som sagt de värsta företagen Green peace trycker på.

Sedan, till alla som anser att det är något fel med att Green peace kräver info om företag och ger dem riktigt usla resultat om de inte samarbetar. Det är väl fritt fram att göra rankningar för vem som helst. Ingår i yttrandefriheten kan man säga ;). Det är ju inget tvång på att varken läsa eller följa dessa listor, så man behöver egentligen inte bry sig om listorna, men det gör ju uppenbarligen omvärlden. Så det verkar finnas en efter frågan av dessa utvärderingar av företag. Eller?

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Så det verkar finnas en efter frågan av dessa utvärderingar av företag. Eller?

Precis, för mig som konsument är det lika självklart att jag vet att hårdvaruföretaget tar sitt miljöansvar, som att jag vet att de livsmedel jag köper inte innehåller onödig skit såsom mononatriumglutamat, parabener etc.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ratatosk
Det är fan manligt att bli kritiserad av Greenpeace.
Jag skulle vara stolt i deras kläder.

hahahaha att du alltid ska komma med sköna kommentarer

Permalänk
Medlem

Lite trist att det ska bli en så inflammerad diskussion. Det finns säkerligen vettig kritik av organisationen som sådan, men den börjar inte med att kasta ord som fascism runt omkring sig. Det är bara lathet.

Tycker personligen att de gör både bra och mindre bra saker. Detta tycker jag hör till kategorin 'bra' saker.

Visa signatur

Musik @ Mig:
suecae.com

Permalänk
Medlem

Bara för det ska jag köpa mer Dell & LG!

Visa signatur

Phanteks Evolv ATX Tempered Glass | Intel Core I7 7700K | Cryorig H5 Ultimate | ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming | Corsair 16GB DDR4 2400Mhz VENGEANCE LP Röd | WD Blue 500GB SSD | Gigabyte Z270XP-SLI | EVGA Supernova G2 750W 80+ Gold

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dosman
Hur är de fascister?

Att dem aktivt motarbetar och utgör attentat emot oliktänkande...
dumpar tonvis med betong/sten i östersjön exempelvis för att omöjligöra trålning, det var det senaste jag kan komma på...

Visa signatur

[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]

Permalänk
Medlem

Ordet fascist har två betydelser. En nedsättande betydelse, som inte direkt har med fascism att göra, som man bara använder som skällsord. Och en egentlig betydelse, som innebär att man förespråkar fascism. Att Greenpeace skulle förespråka fascism i hemlighet... det innebär ju att deras mål är att centralisera makthavande, t.ex. genom en diktatorisk grupp.

Är det vad ni menar med att anklaga dem för att vara fascister? Att de siktar på att ta över makten i Sverige?

Permalänk
Hedersmedlem

ja helt klart är det ju så att om man dumpar sten i en sjö så bör man klassas som fascist, hahahaha. Layon, du är söt. Det här kommer jag och polarna skratta åt i veckor framöver.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rosensparven
Fast nu var det ju Sverige vi talade om, släpp hörnflaggan och häng med i matchen.

Tråden gäller globalt så det är inte bara sverige vi pratar om.

Visa signatur

Massa skit innanför ett CoolerMaster Cosmos II

Permalänk
Medlem

Det fanns en gång i tiden när jag tyckte att Greenpeace gjorde ett bra jobb, men för varje år som går så sjunker mitt förtroende för dem.

De verkar vara duktiga på att filtrera och modifiera sanningen för att försöka chockera den stora massan så mycket de bara kan, på samma sätt som många kvällstidningar gör vad som helst för att sälja lösnummer.

Att de försöker se till så att miljölagar efterföljs är helt ok, lag är lag, men när det övergår till semiterroristaktiviteter och blålögner och medveten feltolkning av fakta, då kan de bokstavligen dra åt h*****e.

Bäst jag håller mig från att vräka ur mig mer, det blir så väldigt hetsigt.

Visa signatur

5950X, 3090