Storartade försäljningssiffror för datorgrafik

Permalänk
Melding Plague

Storartade försäljningssiffror för datorgrafik

Efter ett tufft år med finanskris och lågkonjunktur är datormarknaden på väg mot en återhämtning. Försäljningen av grafikdelar ökade med hela 21,2 procent i det tredje kvartalet – men det är inte AMD och Nvidia som leder ligan.

Läs nyheten

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Kände på mig att marknaden såg bra ut för grafikdelen
Trodde dock att ATI:s procent skulle vara någolunda högre .

Visa signatur

Apple Mac Mini

Permalänk
Medlem

isåfall måste hela pc-marknaden ökat i år också?:) alla 119,45 miljoner grafikdelar kan ju inte vara uppgraderingar.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av petabyte.se
isåfall måste hela pc-marknaden ökat i år också?:) alla 119,45 miljoner grafikdelar kan ju inte vara uppgraderingar.

Med tanke på att det främst är Intel som jämnat mark så kan man gissa sig till att det stämmer. Men det gäller nog mest den ökande andelen netbooks och som vi hört tidigare så gråter producenterna blod över att de måste sälja så mycket av så billigt.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Hjälpsam

Grafikdelar är något helt annat än vad dom sålt för, ATI och Nvidia står nog för betydligt mer än 20% och 25% vad gäller för hur mycket pengar GPU:erna sålts för.
Fem myror må vara fler än fyra ellefanter, men fyra ellefanter är bra mycket mer än fem myror.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

Skulle vara trevligt om man fick veta hur stor procent var integrerade och icke.

Permalänk
Medlem

Intels höga försäljningssiffror är väl mest på grund av alla gamla GMA950 i netbook-datorerna med Atom? Jag har hört att man får en Atom-processor billigare om man köper den med ett GMA950-chipset än utan eftersom Intel vill bli av med dessa uråldriga chipset som drar mer ström än processorn. Då är det ju inte så konstigt om GMA950 säljer bra när priset i praktiken är negativt...

Mvh Johan

Visa signatur

AMD Phenom II X4 955 3,2 GHz, Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, Sapphire Radeon HD7750 Ultimate 1 GB, Corsair Vengeance/Kingston HyperX Blu 16 GB, Crucial MX250 250 GB, Crucial m4 128 GB, 2 x Seagate 7200.14 1 TB, Lian Li PC-8FIB, Be Quiet Pure Power 10 CM 600W, Windows 10 64-bit

Permalänk

Procent och procent, pratar vi om dedikerad grafik så finns inte intel med Och chipsetintergrerad grafik borde inte räknas då den suger hårt

Visa signatur

Balle

Permalänk

Inte helt konstiga siffror med tanke på att arbetslösheten stiger. Något måste man ju sysselsätta sig med på dagarna. (Det finns väl ingen som på allvar tror att man sitter och söker jobb 10 timmar om dagen?)

Visa signatur

Asus P8Z68 Deluxe/Gen Sock 1155 -- Inte Core I7 2700K@4.5Ghz -- EVGA GeForce GTX 970 SSC GAMING ACX 2.0+ -- Corsair 16GB DDR3 Vengeance 1.5V Low Blue -- SSD OCZ Agility 3 120GB -- Microsoft Windows 7 -- Foldar med cirka 180k PPD (körs ej 24/7)

Permalänk
Medlem

Intels "grafikkort" är ju till större delen mjukvara som körs på processorn. De går inte att jämföra med ett ATI eller Nvidia integrerat grafikkort som är kapabelt att hantera allt själv.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TeKGubben
Och chipsetintergrerad grafik borde inte räknas då den suger hårt

AMDs 780g och 790g är rätt dugliga, precis som Nvidias 9300/9400.

Visa signatur

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Permalänk
Medlem

Ja, det må jag säga... Men eftersom Intel ger majoriteten av alla företag stora, jag menar ENORMT stora rabatter så länge de ENDAST köper Intels produkter så vore det konstigt om det såg annorlunda ut.

Inte ett enda företag jag arbetat på som använder datorer i stor utsträckning och som arbetar med hårdvara har haft annat än Intel just på grund av dessa rabatter.

Det är så man blir stor och växer i dagens samhälle, roffa åt sig, se till att konkurrenter inte har en chans på något sätt osv osv osv.

Dessa böter Intel fick gjorde ju skit... Om de ens kommer behöva betala med tanke på deras advokater etc.

Privatpersoner vet dock bättre och köper bärbara datorer med bättre grafik än Intel någonsin kan klara av, de sämsta grafikkretsarna från AMD och Nvidia i deras senaste serier klår Intels absolut BÄSTA med hästlängder.
Intel satte käppar i hjulen för Nvidia som vill få in sina grafik-chip i netbooks, men icke sa Intel.

Jag gillar i7 och c2d, det är riktigt bra grejer, och Intels SSD, så underbara. Men jag gillar inte deras attityd mot konkurrens... Och deras priser kan man ju diskutera, men på grund av alla deras rabatter mot företag kanske te tar igen pengarna på privata marknaden och mot de mindre företagen med deras överpriser...

Synpunkter?

Visa signatur

Sometimes autocorrect makes me say things I don't Nintendo.