Permalänk
Medlem

Hjälp med fel minnen?

Håller på att köpa mig en dator att bygga och allt gick fint tills jag kollade efter mer minne och såg att jag råkat köpa PC3-10600 minnen

Till mitt moderkort som tydligen bara tar PC3-10666
Har inte använt minnena än , men öppnat förpackningen.

Det här var ju antagligen för jävla dumt av mig men undrar ändå om de minnen jag köpt funkar att använda?

Tack i förhand!

Permalänk
Medlem

Har du öppnat förpackningen så tycker jag du ska prova, datorn borde ställa om dom automatiskt till en lägre hastighet annars om du känner dig modig så ställ om dom manuellt i Bios.

Permalänk
Medlem

Sjävla hastigheten 1333MHz klarar ju moderkortet eftersom PC3-10666 är samma.

Men du menar alltså att mobo inte börjar brinna(?), är inte så modig att jag riskerar att elda upp en dyr dator för lite minnen men kan jag spara nära en tusing på nya minnen så vore det nice.

Tack hursomhelst

Permalänk
Medlem

Mobo kan inte börja brinna för ett par minnen, men det låter som du inte är säker på din sak så kanske bäst att låta bli.

Permalänk

Nej ingenting kommer börja brinna!

Sätt i dom i datorn du så skall du se att allting kommer fungera.
Dom kommer automatiskt ställa sig på rätt hastighet så det kommer fungera som en liten nerklockning men inget du dör av.. Men däremot är en fördel om du skulle klocka senare då minnena har högre bandbred och inte kommer flaska lika fort.

Det enda som skulle kunna vare fel är att dom ställer sig på fel spänning och då får du gå in och ställa in den manuellt. Dom skall ha 1,65 V