Apple stänger av hackare från Itunes

Permalänk
Medlem

Mmm, man känner igen talibanismen från mängder av andra "märkesstrider" genom decennierna Föredrar min herre förresten Aftonbladet eller Expressen?

Visa signatur

I used to think I was ambivalent but now I'm not so sure

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ficklampa
Så du tycker på fullaste allvar att winmo är mer användarvänligt och mindre begränsat?

Jag har inte kört winmo på flera år, så jag har ingen koll på hur det står till nuförtiden, men under PocketPC-tiden så kunde jag göra precis vad i helsike jag ville med den. Nackdelen då var begränsade inställningsmöjligheter för kommunikationsrelaterade funktioner (och att telefonidelen ibland hakade upp sig när enheten stod i dockan, så det inte gick att svara på inkommande samtal), men det vet jag har förbättrats ordentligt sedan dess.

Användarvänligheten var det inget problem med, det var bara att peka och köra? Ville jag lägga in en bra filmspelare så tankade jag ned en och lade in, hur smidigt, flexibelt och fritt som helst. Det fanns flera bra som var gratis då, och jag tvivlar inte på att det finns nuförtiden också. Poängen är att de inte behövde gå igenom Apples censur, de kunde tankas ned från valfri sida, och utvecklarna behövde inte betala ett ruttet öre till MS.

Sedan hade jag en P990i för att se hur Symbian var. Fy satan, det var den sämsta lur jag någonsin använt, så överfull med buggar och så fruktansvärt seg att jag blev galen, och bytte till en vanlig jäkla mobil istället (W880i).

Sedan var det dags för iPhone 3GS. Initialt verkade den helt underbar, men efter några dagar började jag inse problemen och sedan eskalerade det till ohållbara höjder. I dagsläget använder jag den bara som en telefon. Om jag jailbreakar den så försvinner i princip alla problem, men eftersom tethered jailbreak är fullständigt ohållbart i praktiken, och pga det oundvikliga fipplande som krävs varje gång Apple släpper ny firmware, så vet jag inte om jag ens orkar testa...

Jag har lekt med en polares HTC Hero och den verkar helt ok, om än aningen segare i gränssnittet än iPhone (trots senaste firmware), men det kommer väl en Hero 2 med Snapdragon snart, varpå det blir än mer intressant.

HTC HD2 har ju gott om kräm, så det vore intressant att leka lite med en sån också. Tyvärr känner jag ingen som har en. Att folk hela tiden tjatar om hur segt winmo är tar jag med en nypa salt, det har alltid varit trendigt att gnata på MS, så det avgör jag på egen hand. Om det stämmer så är winmo inget alternativ.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

Håller helt med om att man ska dela sin kunskap och lufta sina åsikter; jag har läst tråden med intresse. Uppenbart att du är insatt och kunnig och säkert ställer betydligt högre krav än oss mer vanliga användare. Risken med att häckla är bara att vi mindre insatta inte inser hur du avgränsar och definierar dina objekt utan ser det som att du idiotförklarar alla som, trots brister och begränsningar, trivs med sin iPhone

Tackar därför extra för förtydligandet och bräker stilla: Jag är en helt vanlig användare jag

Visa signatur

I used to think I was ambivalent but now I'm not so sure

Permalänk

Man kan inte argumentera för Apple på Sweclockers.

Dock glömmer ni bort att se utanför er egen bubbla alldeles för ofta. Alla har inte ett behov av att kunna ändra i alla inställningsfiler. Enkla saker som man inte kan misslyckas med är bra.

Om du har fått vara telefonsupport mitt i natten för att installera ett program på din kompis dator (oavsett system) vet du vad jag pratar om. Om inte så är det dags att vidga sina vyer.

Själv kommer jag köpa mig en iPad. Begränsningarna ser jag inte som ett bekymmer, och jag brukar inte göra mer än en sak på min dator, som fixar multitasking, åt gången. Men det är ju jag.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sahlstrom
Man kan inte argumentera för Apple på Sweclockers.

Dock glömmer ni bort att se utanför er egen bubbla alldeles för ofta. Alla har inte ett behov av att kunna ändra i alla inställningsfiler. Enkla saker som man inte kan misslyckas med är bra.

Om du har fått vara telefonsupport mitt i natten för att installera ett program på din kompis dator (oavsett system) vet du vad jag pratar om. Om inte så är det dags att vidga sina vyer.

Själv kommer jag köpa mig en iPad. Begränsningarna ser jag inte som ett bekymmer, och jag brukar inte göra mer än en sak på min dator, som fixar multitasking, åt gången. Men det är ju jag.

Jag förtydligar ytterligare:

Vad gäller iPhone så har de allra flesta användarna inget behov av att modifiera inställningar, och begränsningarna spelar ingen roll för dem, alls. Att minimera risken för användarna att göra fel som de inte själva kan rätta till, och att hålla borta de som pillar överallt men inte har någon aning om vad de egentligen gör och sedan blir förbannade trots att det är deras eget fel, det är helt ok för mig.

Men, det är INTE ok att låsa ned och förenkla allting så hårt att det blockerar ALLA från att gå utanför de snäva ramarna. De som vet vad de vill åstadkomma, hur de ska göra det, och vet att det sker på eget ansvar, bör alltid ha ges möjligheten att göra detta.

Jag är systemutvecklare och har under 10 års tid varit med och skapat relativt stora och avancerade system till en hel drös kommuner och landsting över hela landet. Det gäller att minimera risken för felaktig användning och oavsiktliga misstag, men samtidigt välkomnar jag varmt de individer som mycket väl förstår hur det hela fungerar och som t.o.m. kan anpassa systemet själva efter behov. De är i högsta grad medvetna om att deras egna ändringar är deras egna problem. Det har t.o.m. hänt att de rapporterat felaktigheter i källkoden som vi råkat missa, vilket förstås är klockrent!

Vad gäller (frivillig och ofrivillig) telefonsupport till vänner & bekanta så vet jag exakt vad du menar och håller helt klart med. Det har gällt både Mac OS och Windows i olika versioner, och tyvärr även mobiltelefoner. De som inte är tekniskt bevandrade mår bäst av enkla begränsade system. Om inte annat mår man bäst själv, eftersom man slipper fixa deras problem.

Bästa balansen vad gäller begränsningar av funktionalitet tycker jag är de program som låter användaren låsa upp avancerade funktioner och inställningar, men med en tydlig varning om att det sker på egen risk och att man bör veta vad man pysslar med, och även med loggning av att användaren har låst upp.

Vad gäller multitasking så är du nog inte med på vad jag menar. Ja, man gör oftast inte aktivt mer än en sak i taget på en dator. Men, ska det vara fullständigt omöjligt att låta ett eller flera andra program jobba i bakgrunden för det? Självklart inte.

I mitt fall är det i huvudsak omöjligheten att köra ett program med tidsinställda påminnelser i bakgrunden på en iPhone som är det stora problemet, inte att kunna låta Spotify spela musik i bakgrunden samtidigt som jag lallar runt i Safari t.ex., det klarar jag mig utan.

iPad är en annan sak, den är i princip lika mycket nischprodukt som e-boksläsarna är. Personligen skulle jag enbart använda iPad just som en e-boksläsare, och i det fallet är en traditionell sådan betydligt bättre eftersom dess skärm drar väldigt mycket mindre ström och uppfyller alla behov till ett markant lägre pris (och tvingar en inte att handla från iBook Store, för om iPad gör det så är det total skandal).

iPhone konkurrerar däremot mot en hel drös andra mycket mer flexibla produkter, och är ensam om att inte låta mig göra det jag vill, som "avancerad" användare.

Edit: Sen är det förstås så att om man argumenterar för Apple på Sweclockers så får man räkna med kraftiga mothugg, sakliga eller ej.

Samma sak gäller om man argumenterar för Microsoft på ett forum med 90% Mac-ägare - sannolikheten för kraftiga mothugg är mycket hög.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Avstängd

det roliga är att apple sägs göra mjukvara som inte är så krävande, och så har DE benchmarkprogrammet Itunes

Visa signatur

dator: amd phenom 965 C3 3616mhz. gigabyte 5850 @ 826MHZ. 4 GB xms3 ram 9-7-7-20. Gigabyte GA-790XTA-UD4. corsair TX 650W 80+. benq 2222hdl. logitech s220 speakers. 640GB Western Digital Caviar Blue SATA II. logitech. Logitech Deluxe 250 Keyboard Svart OEM.
os: genuine windows 7 ULTIMATE 64 bit + alla viktiga updateringar
Mobil: htc desire HD + telia max 25