Val för webdesign, photoshop etc. 15"-16"

Permalänk
Medlem

Val för webdesign, photoshop etc. 15"-16"

Hej, sitter idag med en gammal Dell inspiron 6000 som snart ger upp så det är verkligen hög tid att hitta något nytt. Vad är jag ute efter?
15"-16" skärm med en hög upplösning (minst 1600x...), gärna matt skärm som inte reflekterar.
Jag kommer inte spela något alls utan det jag sysslar med mestadels är webdesign, bildbearbetningsprogram och vanligt surf.

Summa sumarum, jag behöver inte någon prestandadator men en bra skärm. Jag tycker priserna sticker iväg lite så fort man kollar på högupplösta skärmar då de förmodligen också är vassa i prestandan som speldator. Prislapp får gärna ligga i trakterna kring 5-6000:- Jag kan även tänka mig att handla begagnat som motsvarar mina krav.
Har ni några tips, måste man gå upp i 10000:- för komma ifrån skärmar med 1366x768 som är så vanliga.

Framöver har jag även tänkt skaffa en extern större skärm och driva den genom laptopen, nåt jag behöver tänka på för det? Borde jag kanske rentav tänka att skaffa en laptop med lägre upplösning för att sedan köra högupplöst med större skärm, blir jag begränsad till laptopens maxupplösning även om jag kör genom en extern skärm?

Tacksam för alla tips!

Permalänk
Medlem

tänker om..

Okej, jag har tänkt om något.
Eftersom jag för det allra mesta använder min dator i hemmet och avser skaffa en extern skärm (+20") så har jag tänkt att istället investera i en 13" bärbar. Funderingen blir då, klarar de flesta 13" att driva en extern skärm utan problem? Är det bäst att köra med hdmi anslutning eller standard bildskärmskabel?

Detta alternativ blir billigare samtidigt som jag bekvämare kan ta med mig laptopen då den är mindre än en bulkig 15"-are. Några synpunkter på detta, vad kan vara bra att tänka på?
Kul om man fick lite inputs!

Permalänk
Medlem

Du har inte kollat på Apples datorer? Ligger visserligen en bra bit över den punkt du helst vill lägga ut, men de är ju riktigt trevliga.

Visa signatur

Citera eller nämn gärna mig (@ToJa92) om du svarar på något jag skrivit.
Uppskattar du eller blir hjälpt av ett inlägg jag skrivit är jag tacksam om du gillar det.

Permalänk
Medlem

Visst har jag gjort det! Men som sagt priset....
Vågar man köpa begagnat?

Permalänk
Medlem

Ja Apples 13" Är suverän. 13" macbook pro borde passa dig bra men vill du En High-res skärm passar nog en macbook air 13" bäst. Den kör 1366 x 768 ist för 1280x800 som på macbook pro 13". Dock tappar du kräm i processorn men den fungerar bra till photoshop och dyl.

Beställde en mbp 13" med i7 och ssd och hela kitet men saknar faktiskt en high-res screen. Men men man kan väl inte få allt

Edit: mba 13" med studentrabatt kostar 11.245,00 kr då får du en dator som fungerar lika bra efter 3år som dag ett.

Visa signatur

Proud owner of PS5.