Hjälp! Nätagg fungerar men datorn vill inte starta

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2009

Hjälp! Nätagg fungerar men datorn vill inte starta

Hej!

Jag har fått problem med min dator efter moddning.
Allt är inkopplat som det ska men när jag trycker på power on knappen händer inget, inte heller på knappen på modekortet (asus p8p67 deluxe). Vet inte om det kortet har nån diod som ska lysa även när datorn inte är på, det är inget som lyser när ström är ansluten i alla fall. Testade att koppla ihop pin 16 och 17 från agget och då startar den att driva alla fläktar och dyligt, dessa är inte anslutna via modekortet.
Testa också att koppla ur ett grafikkort om det skulle vara så att den fick för lite ström från agget (corsair ax 850) men det gjorde ingen skillnad.
I moddningen ingick bla. sleeveing, vill dock påstå att jag kopplade tillbaka dem rätt.

[MOBO] Rampage IV BE [CPU] 4930k @4,2 GHz [GPU] Evga GTX 1080 Classified [RAM] 32Gb Dominator Platinum 2400Mhz cl9 [PSU] AX 1200i [Chassi] 900D [OS Drive] Ocz Revodrive 3 [Storage] 1,5Tb SSD + 3Tb WD Black [Screen] Acer XB270HU [Cooling] 1540 rad 2xD5, EK block: CPU, GPU, Mobo [MAC] MBP 15" Retina [PS4] + 750Gb SSD [NAS] QNAP TVS-471 i7 16Gb 14Tb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
asd
Registrerad
Jul 2006

Det kan hända att du inte kopplat alla sladdarna från chassit till moderkortet på rätt sätt, alltså de där, power switch osv, de kan vara lite problematiska men standard är att "+" är färgad sladd och "-" vit/svart sladd om jag inte är helt ute och cyklar.

Intel Core i5 2500k | Ripjaws 8gb DDR3 800Mhz | GeForce GTX 780 | ASRock P67 Pro3 | Crucial MX300 750GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2009

Det är löst nu, satt och felsökte med multimetern och hittade två pins som jag råkat byta plats på hehe

[MOBO] Rampage IV BE [CPU] 4930k @4,2 GHz [GPU] Evga GTX 1080 Classified [RAM] 32Gb Dominator Platinum 2400Mhz cl9 [PSU] AX 1200i [Chassi] 900D [OS Drive] Ocz Revodrive 3 [Storage] 1,5Tb SSD + 3Tb WD Black [Screen] Acer XB270HU [Cooling] 1540 rad 2xD5, EK block: CPU, GPU, Mobo [MAC] MBP 15" Retina [PS4] + 750Gb SSD [NAS] QNAP TVS-471 i7 16Gb 14Tb