Hjälp!!! Råkade trycka på CLEAR CMOS knappen p 67a - gd65

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Apr 2011

Hjälp!!! Råkade trycka på CLEAR CMOS knappen p 67a - gd65

Nyss köpt stationär dator... När jag skulle plugga in ljudsladden råkade jag i mörkret trycka på CLEAR CMOS button... Sen går det inte att starta datorn... Vad ska jag göra???

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2009

*Trådtitel redigerad*

Jag såg att du försökte ändra trådtiteln, så jag ändrade till det du försökte ändra till, har det gått mer än 5 minuter sedan du skapade tråden måste du be en moderator att ändra titeln åt dig, annars kommer titeländringen inte att synas.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Snuppidut:

Nyss köpt stationär dator... När jag skulle plugga in ljudsladden råkade jag i mörkret trycka på CLEAR CMOS button... Sen går det inte att starta datorn... Vad ska jag göra???

Tryck på den igen. men håll in den i 5 sekunder (med datorn avstängd och kabeln urdragen) vänta ytterligare 20 sekunder, se om det fungerar.

den är till för att nollställa moderkortet och om du råkade trycka på den i windows/påslagen så kan det strula till sig en hel del (gjorde samma sak, dock var det då när jag skulle plugga in en usb kontakt )

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Apr 2011

Tack för tipset... Dock hjälpte det inte, datorn startar, stänger ner, börjar starta windows 7 men sen kommer det olika tester som windows föreslår men den hittar inget fel... Mummel och mutter på hög nivå...

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Snuppidut:

Tack för tipset... Dock hjälpte det inte, datorn startar, stänger ner, börjar starta windows 7 men sen kommer det olika tester som windows föreslår men den hittar inget fel... Mummel och mutter på hög nivå...

Gå in i BIOS under starten och ladda in BIOS optimized default spara och gå ur.
Kör du med AHCI, måste det också slås på i BIOS innan du sparar och går ur.

AMD Ryzen 7 1700 | Vega RX 64 | https://valid.x86.fr/fgqnte | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W | Corsair 600T Graphite vit.
AMD FX8350 | Polaris RX 460 4 GB | https://valid.x86.fr/0q5pkm | Cooler Master V 700W | 32 GB ECC-Minnen.
HTPC | https://valid.x86.fr/ez1zxw |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Apr 2011

Ringde INET i morse... Precis som Ratatosk skrev så var det AHCI som skulle ändras + något mer i BIOS... Tack för de förslag som kommit här... Ska nog ta och tejpa över det lilla hålet för att slippa fler misstag från min sida...