Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Maj 2010

Svart skärm vad är felet?

har ett stort problem med min nya burk som är:

Intel Core™ i7 Quad Processor i7-2600K 3,4GHz
ASUS Sabertooth P67
Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 8GB CL9 Kit w/2x 4GB XMS3 modules
Nvidia evga Gtx295
NZXT TEMPEST Midi Tower Svart Fläktar: 2x 120mm Front, 1x 120mm Side, 2x 140mm T
Seagate Barracuda 7200.11 500GB
Corsair TX 650W PSU

problemet är att jag får ingen bild alls den är helt svart
har provat kortet i annan burk funkar kalas
har provat ett annat kort i min burk funkar kalas
trodde först de kunde vara för lite kräm i psu
men kortet har kört i en burk med 550w psu så då ska de fan funka i min med tycker man
någon som några förslag på vad som är fel?
har testat de mesta rest bios ett minne ut med hd inga fläktar mer än cpu igång etc
och som sagt hela systemet fungerar fel fritt med ett HD4850

Fractal Design Define S | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | i7 7700k @ 4.8GHz | Noctua NH-D15 | Corsair 16GB DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance | ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming | OCZ SSD Vertex3 120GB | Intel 330 120GB | Seagate Desktop 3TB | EVGA Supernova G2 750W | Acer Predator XB271HUBMIPRZ | Epson EH-TW5900 + Kingpin 90" | Denon Avr-1912 | Dali Zensor 5*2 | Dali Zensor 1*4 | Dali Zensor Vokal | XTZ 99 W12.16 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010

Ser du uppstartstexten/POSTen? Ändrar skärmen läge från standby till aktiv?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Maj 2010

nä ser ingenting svart som i graven..har provat annan skräm annan psu (som var på 750W)
testa gpu i en annan burk funka fin fint
min burk funkar klockrent om jag petar i mitt gamla HD4850
men så fort GTX295 kortet åker in så blir de bara helt svart vid uppstart och VGA_led lyser rött

Fractal Design Define S | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | i7 7700k @ 4.8GHz | Noctua NH-D15 | Corsair 16GB DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance | ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming | OCZ SSD Vertex3 120GB | Intel 330 120GB | Seagate Desktop 3TB | EVGA Supernova G2 750W | Acer Predator XB271HUBMIPRZ | Epson EH-TW5900 + Kingpin 90" | Denon Avr-1912 | Dali Zensor 5*2 | Dali Zensor 1*4 | Dali Zensor Vokal | XTZ 99 W12.16 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Okt 2008

Testa att lossa på BIOS batteriet nån minut, och byta plats på ram-minnena, funkar inte detta då vet jag inte. funkar för mig när detta problem uppstår. När kom problemet bara sådär? har det fungerat klockrent förut? men iaf, testa det jag skrev och återkom sen.

ALIENWARE Predator 2.0 Black Case | i5 4670K @ 3,7Ghz | ASUS GTX 970 STRIX OC 4GB | AOC G2460PF | Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2016 | Razer Deathadder ELITE | Razer Tiamat 2.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Maj 2010

har resetat bios kollat ram minnen en å en
direkt packa upp å moteran in m-kort prolle minne i burken skulle starta upp helt svart skärm
som jag skrivit så fungerar hela systemet om man sättar i HD4850 kortet helt utan problem dvs minne prolle allt är som de ska...

Fractal Design Define S | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | i7 7700k @ 4.8GHz | Noctua NH-D15 | Corsair 16GB DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance | ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming | OCZ SSD Vertex3 120GB | Intel 330 120GB | Seagate Desktop 3TB | EVGA Supernova G2 750W | Acer Predator XB271HUBMIPRZ | Epson EH-TW5900 + Kingpin 90" | Denon Avr-1912 | Dali Zensor 5*2 | Dali Zensor 1*4 | Dali Zensor Vokal | XTZ 99 W12.16 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Okt 2008

Okej, det låter som att Kortet är trasigt då kanske :S men vilka drivisar använder du?? eftersom du säger att det fungerar utmärkt med radeon kortet.. geforce kortet kanske inte tål radeons drivrutiner? så om jag vore du skulle jag avinstallera drivrutinerna vilket det än är och se om geforce kortet fungerar då.

ALIENWARE Predator 2.0 Black Case | i5 4670K @ 3,7Ghz | ASUS GTX 970 STRIX OC 4GB | AOC G2460PF | Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2016 | Razer Deathadder ELITE | Razer Tiamat 2.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Maj 2010

kör inte med några drivare alls inte så lätt lägga in några till nvidia när man inte har någon bild remember men nä har inte haft några drivare alls inlagda vare sig för ati eller nvidia prova kortet direkt efter varandra utan några drivare i alls som sagt... och nej de är inte fel på koret har testat de i en annan burk funkar prima

Fractal Design Define S | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | i7 7700k @ 4.8GHz | Noctua NH-D15 | Corsair 16GB DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance | ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming | OCZ SSD Vertex3 120GB | Intel 330 120GB | Seagate Desktop 3TB | EVGA Supernova G2 750W | Acer Predator XB271HUBMIPRZ | Epson EH-TW5900 + Kingpin 90" | Denon Avr-1912 | Dali Zensor 5*2 | Dali Zensor 1*4 | Dali Zensor Vokal | XTZ 99 W12.16 |

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

En långsökt ide, men prova ändå gör ett memtest med ati kortet i och kolla så att allt är ok med ramet.
Har du provat att skifta monitoranslutning ?

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Maj 2010

har hela systemet igång nu skriver från burken men med mitt HD4850 kort monterat så tvivlar de är fel på något minnerna..
har provat en annan skärm samma visa där både vga och dvi sladd..same old shit :/
men har fått min retur godkänd så blir å skicka in skiten till komplett å hoppas på att jag får ett nyare fungerande tillbaka

Fractal Design Define S | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | i7 7700k @ 4.8GHz | Noctua NH-D15 | Corsair 16GB DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance | ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming | OCZ SSD Vertex3 120GB | Intel 330 120GB | Seagate Desktop 3TB | EVGA Supernova G2 750W | Acer Predator XB271HUBMIPRZ | Epson EH-TW5900 + Kingpin 90" | Denon Avr-1912 | Dali Zensor 5*2 | Dali Zensor 1*4 | Dali Zensor Vokal | XTZ 99 W12.16 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Maj 2010

ja då har man fått ett nytt Sabertooth p67 moder kort från komplett.... och funkar de med ett GTX295 kort icke sa nicke samma problem på detta Röd vga led å ingen sync på skärmen och 1 långt å 3 korta beep från högtalare...blir så lessss fan är felt på detta mög moderkort"#¤%#¤%"¤%"#¤%

Fractal Design Define S | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | i7 7700k @ 4.8GHz | Noctua NH-D15 | Corsair 16GB DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance | ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming | OCZ SSD Vertex3 120GB | Intel 330 120GB | Seagate Desktop 3TB | EVGA Supernova G2 750W | Acer Predator XB271HUBMIPRZ | Epson EH-TW5900 + Kingpin 90" | Denon Avr-1912 | Dali Zensor 5*2 | Dali Zensor 1*4 | Dali Zensor Vokal | XTZ 99 W12.16 |