Installera - Achi mode?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Nov 2010

Installera - Achi mode?

Kan man installera med ACHI mode från början eller är det IDE som är default?
Har försökt att googla men hittar bara svar på hur man ändrar från IDE till ACHI. Vill installer med ACHI från start, går det?

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Ja det funkar bra med win 7, det är det enklaste att ha det på direkt.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Nov 2010

Alltså det är det jag vill veta, hur man gör, för default verkar ju vara IDE, hur ändrar man från början så att man gör en clean install windows 7 med achi mode. Måste man in i bios och dona?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av sykox:

Alltså det är det jag vill veta, hur man gör, för default verkar ju vara IDE, hur ändrar man från början så att man gör en clean install windows 7 med achi mode. Måste man in i bios och dona?

Du går in in bios och ändrar/ kollar så det är aktivt. Sedan installerar du Windows 7 som vanligt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Nov 2010

När jag ändrar till ACHI mode så står det att alla mina porta är disable, ska jag gå in och ändra så att mina sata port där min SSD är är enable eller spelar det ingen roll?

EDIT: Vad fan, nu när jag gick in och ändra till ACHI försvann min SSD, den syns inte längre... Ändrar till IDE och fortfarande osynlig

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av sykox:

När jag ändrar till ACHI mode så står det att alla mina porta är disable, ska jag gå in och ändra så att mina sata port där min SSD är är enable eller spelar det ingen roll?

EDIT: Vad fan, nu när jag gick in och ändra till ACHI försvann min SSD, den syns inte längre... Ändrar till IDE och fortfarande osynlig

Rensa cmos så du vara tillbaka på ruta ett. Kan kanske hjälpa dig om jag får reda på vilket moderkort du har

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Nov 2010

MSI P67A-C45 REV B3
https://www.inet.se/artikel/1901969/msi-p67a-c45-rev-b3

Rensade som du sa, hittade min SSD igen - gick in i bios och aktiverade ACHI för SATA 3 där SSDn sitter. Installationen av W7 professional gick bra, men hur vet jag ifall den är under ACHI och sätter man igång TRIM inne i windows eller är det BIOS som gäller där också?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jul 2003

Trim är en OS funktion.

Workstation: i7-6700K @ 4 GHz - Asus Maximus VIII Hero - Corsair Vengeance 2x16GB 3200MHz - MSI GTX 1070 Gaming X 8GB - Samsung 950 Pro MVMe 256GB - Samsung 850 Pro 512GB - Crucial MX500 750GB - Crucial MX500 2x1TB - Sandisk Plus 2x1TB - Corsair AX850 - Corsair H80i v2 - Silverstone FT02 - Dell 2410 - Corsair RGB Strafe mx-brown

Server: i7-3930K @ 4.3GHz - Asus P9X79WS - Corsair Vengeance 48 GB - Samsung 850 Evo 256GB - Crucial MX300 2x750GB.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Lidköping
Registrerad
Maj 2010

Ny installation och in i bios och sätt från IDE till ACHI sen installera windows

Moderkort Asus crosshair V formula 990FX|Shassi Antec twelve hundred|Nätagg XFX 750W 80+ silver|Processor AMD phenom2 x4 970 BE 4.1|Cpu kylare Corsair hydro H80|ram minnen Corsair VENGEANCE 8GB 1600 DDR3|Grafikkort XFX HD 6970 2GB|Grafikkortkylare ARCTIC COOLING ACCELERO XTREME| SSD Corsair force F60|Hårddisk WD green caviar 1TB|Bildskärm ACER G245H LCD HDMI| W7 ultimate 64| Razer Imperator BF3 edition|Ljudkort Asus xonar D2|