Permalänk
Medlem

svävare

ja har tänkt bygga en svävare för slöjden. hade tänkt ha två såna har fläktar http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=221706 och ett nätagg i mitten som levererar ström. plywooden som de sitter på kommer vara 3 mm tjock. tror ni de kommer lyckas??

Permalänk

Nej. svävare är sjukt svåra att tillverka.

Edit: men denna kanske kan hjälpa lite
http://www.sweclockers.com/galleri/6956-diy-rc-svavare

Permalänk
Medlem

Pico nätagg då eller? skulle snarare utgå från RC delar än datordelar tbh. Håll nere vikten! tror inte en datorfläkt har tillräcklig kapacitet. http://www.mft.nu/ är en bra sida, kolla där:D

Permalänk
Hjälpsam

Fläkten är alldeles för tung för sin effekt. Det är främst lufttrycket som är intressant för svävare, inte mängden luft som flyttas.

Du behöver en mycket lät farkost och maximalt med lufttryck för vikten, så en bas i frigolit och en kjol av fönsterlist-tätnings-list eller vad det nu heter. Nedåtriktad fläkt med bra tryck och mini 12v batterier (typen som används i bland annat kameror, ser ut som ett kapar AAA batteri).

Börja med att experimentera där.

Att göra det i trä är mycket jobbigare då det är mycket vikt och kräver helt andra doningar.

Permalänk
Medlem

vilka fläktar ska man använda då??

Permalänk
Medlem

köp en elmotor för radiostyrda flygplan, och sätt på en lämplig propeller! till drivning använd 5-7 cells NiMh eller 2-3 cells Li-poly, om du har grejjer för o ladda detta. Tänk på att skaffa ett fartreglage oxå!