CPU voltage mode "problem" (Asus maximus IV extreme)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

CPU voltage mode "problem" (Asus maximus IV extreme)

Sitter på ett Asus maximus IV extreme med en I7 2600k, och när jag var och rota lite i bioset och försökte hitta vart du aktiverar "offset mode" så kan jag inte för mitt liv hitta det. läste igenom manualen och fick ett hum om vart man ställer in det.

Går in i Bios och blir bemött att "CPU voltage mode" inte går att ändra. (Där du ska ställa in till "offset mode")
Googlat på det utan att hitta en möjlig lösning. Har flashat bioset till det senaste (V 1303) Och comons är resetade.

Tog en bild också på hur det ser ut:

Alla svar är kloka svar så kom med förslag på vad det kan vara!

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Tedwallpro:

Sitter på ett Asus maximus IV extreme med en I7 2600k, och när jag var och rota lite i bioset och försökte hitta vart du aktiverar "offset mode" så kan jag inte för mitt liv hitta det. läste igenom manualen och fick ett hum om vart man ställer in det.

Går in i Bios och blir bemött att "CPU voltage mode" inte går att ändra. (Där du ska ställa in till "offset mode")
Googlat på det utan att hitta en möjlig lösning. Har flashat bioset till det senaste (V 1303) Och comons är resetade.

Tog en bild också på hur det ser ut: http://img845.imageshack.us/img845/37/110521134135.png

Alla svar är kloka svar så kom med förslag på vad det kan vara!

Mvh

Har du testat att stänga av Extreme OV eller ändra på den så att Manual blir tillgänligt?
Kan vara den som låser den?

Corsair 800D | i7 2600K | Asus P8P67 DELUXE | 8 Gb 1333MHz | XFX 7970 | Corsair SSD 120GB | AX 850W 80+ G| Vattenkylt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Nedfryst:

Har du testat att stänga av Extreme OV eller ändra på den så att Manual blir tillgänligt?
Kan vara den som låser den?

Prövat det, också kan jag nämna att har switchat bios (via bios switchen) så har prövat med båda det flashade och "orginal" bioset.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Tedwallpro:

Prövat det, också kan jag nämna att har switchat bios (via bios switchen) så har prövat med båda det flashade och "orginal" bioset.

Vet inte riktigt då vad det kan vara, sitter själv på deluxe som inte har riktigt samma val som ditt extreme.
testa att gå igenom varenda submeny.
Låter konstigt att den är låst och inte går att ändra, tror det kan ha att göra med extreme overklocking som inte tillåter offsett för att vid extremt höga klocks inte skall gå ner i volten eller nått.

Corsair 800D | i7 2600K | Asus P8P67 DELUXE | 8 Gb 1333MHz | XFX 7970 | Corsair SSD 120GB | AX 850W 80+ G| Vattenkylt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Nedfryst:

Vet inte riktigt då vad det kan vara, sitter själv på deluxe som inte har riktigt samma val som ditt extreme.
testa att gå igenom varenda submeny.
Låter konstigt att den är låst och inte går att ändra, tror det kan ha att göra med extreme overklocking som inte tillåter offsett för att vid extremt höga klocks inte skall gå ner i volten eller nått.

Har prövat det mesta nu utan några framgångar. Får maila asus och se om dem vet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2004

Gå in på Digi+ VRM/POWER Control och ändra Vcore Phase Control från Extreme till Standard eller Optimized. Sen går du tillbaka så kan du ändra.

Corsair 700D | i5 2500K | EK-KIT H3O Supreme HF 360 | Asus Maximus IV Extreme | Corsair 8GB 1600MHz VENGEANCE | Gainward GTX 570 Phantom | Corsair AX 850W | Corsair Force F120 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Pellefan:

Gå in på Digi+ VRM/POWER Control och ändra Vcore Phase Control från Extreme till Standard eller Optimized. Sen går du tillbaka så kan du ändra.

Tack du! funkar prima och fick äntligen till så Vcoren inte är på 1.2V konstant!

Problem solved

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2004
Skrivet av Tedwallpro:

Tack du! funkar prima och fick äntligen till så Vcoren inte är på 1.2V konstant!

Problem solved

Allt är enkelt när man vet hur man gör!

Ska du klocka eller?

Corsair 700D | i5 2500K | EK-KIT H3O Supreme HF 360 | Asus Maximus IV Extreme | Corsair 8GB 1600MHz VENGEANCE | Gainward GTX 570 Phantom | Corsair AX 850W | Corsair Force F120 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Pellefan:

Allt är enkelt när man vet hur man gör!

Ska du klocka eller?

Mja, inte nu. klarar mig på standard klocks. men blir det helt klart senare!

var mer ute att få så volten gick ner i idle så den slipper ligga och köra på 1.2 konstant (som jag hade valt då för stabil load, kör på 1.150 nu) och stabilt är det. 0.85 i idle, men tror jag kan gå ner mer. inga krascher än så länge. och i prime funkade det fint i 4 timmar (orkade inte mer då)

Tack för hjälpen iaf!