Bluescreen när jag sätter på AHCI

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Malmö
Registrerad
Dec 2010

Bluescreen när jag sätter på AHCI

Hej!

Jag får bluescreens när jag sätter på AHCI.

Det är en OCZ Vertex 2 120gb som detta gäller.
Några tips på vad jag ska göra?

Gigabyte GA-890GPA-UD3H
Heter moderkortet.

[ Fractal Design R3 ] [ Corsair AX850 ] [ AMD Phenom II 955BE C3 @ 4.5GHz ] [Asus Crosshair IV Formula] [GTX 470 Gainward 825core/1650shader/1895mem] [ 16GB Dominator 2000MHz ] [ Corsair Force 120gb + 1TB WD Black 64mb Cache ]
[ Corsair Hydro H70 med 2xScythe Gentle Typhoon 1150rpm] [ Win7 x64 Pro]

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Malmö
Registrerad
Dec 2010

Om någon skulle vilja, så är ni även välkomna hem till mig och fixa det, och även flytta över windows på SSD:n.
Ni får givetvis betald då.

Bor i Bunkeflo.

[ Fractal Design R3 ] [ Corsair AX850 ] [ AMD Phenom II 955BE C3 @ 4.5GHz ] [Asus Crosshair IV Formula] [GTX 470 Gainward 825core/1650shader/1895mem] [ 16GB Dominator 2000MHz ] [ Corsair Force 120gb + 1TB WD Black 64mb Cache ]
[ Corsair Hydro H70 med 2xScythe Gentle Typhoon 1150rpm] [ Win7 x64 Pro]

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Linköping
Registrerad
Okt 2006

Om du ska byta till AHCI och redan har operativsystem installerat så finns det guider för hur men det går inte att bara byta rakt av. Andra alternativet är att installera om operativsystemet efter att du bytt.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Malmö
Registrerad
Dec 2010

Grejen är att datorn är en som är beställd och färdigbyggd av Komplett, har därför ingen windows skiva och kan då inte(?!) installera om operativsystemet.

[ Fractal Design R3 ] [ Corsair AX850 ] [ AMD Phenom II 955BE C3 @ 4.5GHz ] [Asus Crosshair IV Formula] [GTX 470 Gainward 825core/1650shader/1895mem] [ 16GB Dominator 2000MHz ] [ Corsair Force 120gb + 1TB WD Black 64mb Cache ]
[ Corsair Hydro H70 med 2xScythe Gentle Typhoon 1150rpm] [ Win7 x64 Pro]

Trädvy Permalänk
Skribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av BareHipster:

Grejen är att datorn är en som är beställd och färdigbyggd av Komplett, har därför ingen windows skiva och kan då inte(?!) installera om operativsystemet.

Det behövs ingen formatering. Följ bara Denna guide.

Mvh

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 11.3

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av BareHipster:

Grejen är att datorn är en som är beställd och färdigbyggd av Komplett, har därför ingen windows skiva och kan då inte(?!) installera om operativsystemet.

Microsoft Artikel KB922976 hanterar varför detta fel uppstår, samt hur man kan lösa det utan ominstallation.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Malmö
Registrerad
Dec 2010

Ska AHCI vara på för båda mina hårddiskar, eller?
En mekanisk, och ssd:n

[ Fractal Design R3 ] [ Corsair AX850 ] [ AMD Phenom II 955BE C3 @ 4.5GHz ] [Asus Crosshair IV Formula] [GTX 470 Gainward 825core/1650shader/1895mem] [ 16GB Dominator 2000MHz ] [ Corsair Force 120gb + 1TB WD Black 64mb Cache ]
[ Corsair Hydro H70 med 2xScythe Gentle Typhoon 1150rpm] [ Win7 x64 Pro]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av BareHipster:

Ska AHCI vara på för båda mina hårddiskar, eller?
En mekanisk, och ssd:n

De går inte att ställa in per enhet om de inte sitter på separata controller chip; men ja det bör vara på för båda.

AHCI är det naturliga läget för SATA enheter.