Uppstartsproblem med Asus P6X58D Premium

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sverige
Registrerad
Jan 2010

Uppstartsproblem med Asus P6X58D Premium

Hej

Jag har just byggt en dator för första gången och har fått nått skumt problem, kan inte hitta nån info om vad det skulle kunna vara. Har ett Asus P6X58D Premium moderkort. De första två dagarna fungerade datorn bra, sedan hände detta:

Vad ganska precis varannan uppstart så startar fläkten och en LED (DRAM) tänds. Skärm/tangentbord är helt svart. Vid omstart funkar det sedan som det ska. Vid nästa start problem igen. Samma sak när datorn ska starta från viloläge, svart varannan gång.

Efter att ha uppdaterat BIOS har problemet ändrats. Nu startar datorn om av sig självt när problemet inträffar, dock händer det nu vid 2 av 3 starter. Så vid "kallstart" går den igång och slår av sig 2 ggr innan den slutligen startar och går stabilt.

Någon som har en aning om vad det kan vara eller har liknande problem? Har provat flytta runt RAM-minnen (den startar inte alls med bara ett minne i), flytta grafikkortet till annan port, byta kylpasta, trycka på "memOK"-knappen. Ingen skillnad.

Har följande komponenter:
Asus P6X58D Premium
Intel core i7 920
Corsair XMS3 DDR3 4 GB 2000 MHz
Corsair AX 750 W nätagg

Väldigt tacksam för svar

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Det kan ha med att du bara har två minnen i par och inte tre som gör att något i ditt BIOS blir förvirrat men det kan även vara ett defekt minne som spökar. Gör en äkta Cmos reset genom att ta ur batteriet och kortslut + och - polerna i batterisockeln under 15 sekunder och se om det gör någon skillnad (glöm inte dra ur nätsladden!).

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sverige
Registrerad
Jan 2010

Provade Cmos reset. Den startade på första försöket direkt efter, men sedan är det samma problem igen
Kanske får köpa nya minnen då.

EDIT: Nu är problemet löst. Provade igenom fler kombinationer med minnena och hittade en som fungerar.
Satte dem i de två blå portarna som är längst bort från cpu.

Tack MaLo för snabbt svar i alla fall.