Moderkortet hittar inte mina hårddiskar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011

Moderkortet hittar inte mina hårddiskar

Har precis byggt min dator. Fast det är så att mitt moderkort inte kan hitta hårddiskarna. Kopplade in de visa sata 3g portarna.

Asus p8p67 pro
Intel SSD 120gb
Samsung Spinpoint 1tb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2005

inte i bios heller?

____________________________________________________________
NZXT H2, NZXT Hale90 850W, i5 2500k (@1,6Ghz idle / 4,3Ghz load 26°C/55°C), Antec Kühler H2O 620, 8GB CL9 Corsair Vengeance, 2TB Seagate Barracuda Green, 60GB OCZ Agility 3, XFX HD6970 39°C/75-90°C (90 i civ5).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Sprautbirger:

inte i bios heller?

a exakt, bios hittar ingen av dem. fast det står i början i en svart bakgrung "disk information, no hard disk is detected"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
varberg
Registrerad
Mar 2011

Har exakt samma problem! Någon som kan hjälpa?

MKX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av noblesse:

Har exakt samma problem! Någon som kan hjälpa?

hmm...
dela med dig om det löser sig för dig, jag gör detsamma

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2011

Jag hade liknande problem, allt löste sig med att drämma till all kablage så det sitter som berget.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Mar 2003

Spinner hårddiskarna upp?

Som oldviking sa, dubbelkolla ström och satakablar till diskarna.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Nattmannen:

Spinner hårddiskarna upp?

Som oldviking sa, dubbelkolla ström och satakablar till diskarna.

jag har kopplat rätt... ganska säker på det eftersom kopplade cd-läsaren likadant och den kom upp o bios.
och hur kollar ju om de spinner upp... ssd:en är väl ljudlösa ? samt sata hdd:en verkar inte spinna upp

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av BD-Tech:

jag har kopplat rätt... ganska säker på det eftersom kopplade cd-läsaren likadant och den kom upp o bios.
och hur kollar ju om de spinner upp... ssd:en är väl ljudlösa ? samt sata hdd:en verkar inte spinna upp

ssd är nog svårt. Men hårdisken kan man känna på. Den ska vibrera. Koppla dem på en annan lina med strömkontakter

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av jocke92:

ssd är nog svårt. Men hårdisken kan man känna på. Den ska vibrera. Koppla dem på en annan lina med strömkontakter

fnns det något annat sätt att kolla på? asså tog bort fläkten så att jag skulle höra men det hördes pyttelitet fast är osäker eftersom den verkar inte vibrera. Har gummiringar på hållaren och så

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du kanske har kopplat dem på fel kontrollers , dvdn kräver nog ide läge och ssd ahci , hårddisken funkar nog med båda, men du kan inte blanda på samm kontrollergrupp, kolla hur kontrollerna är grupperade och anslut dem till rätt kontakter och justera "mode" i bios.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av mrqaffe:

Du kanske har kopplat dem på fel kontrollers , dvdn kräver nog ide läge och ssd ahci , hårddisken funkar nog med båda, men du kan inte blanda på samm kontrollergrupp, kolla hur kontrollerna är grupperade och anslut dem till rätt kontakter och justera "mode" i bios.

Mina bios inställningar är:
Marvall Storage Controller: AHCI mode
Marvall Storage Oprom : Disabled

JMB storage contoller: disabled

samt när jag startar datorn står det

Media test failure, check cable
exiting inter boot agent

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Du får kolla hur portarna är grupperade, mitt moderkort gör så att 2 portar funkar med optiska enheter, och då kan man inte ha raid aktivt på de andra portarna, utan kan bara köra normal sata, raiden får man flytta till en annan kontroller.
du kan ju även prova en enhet i taget på olika portar så ser du om diskarna funkar.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

kolla manualen sid 3-17 du ska ---NOG----- ha cd o hdd i blå portar, ssd i grå, dvdn porten ska det nog stå atapi (eller ide) på, hårddisk och ssd i ahci mode.
sata 0 och 1 kontrollerna i enhenced läge.
nått sånt borde det vara inställt, jag har bara läst manualen och kan inte testa.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Mar 2003

för att kolla om hårddisken spinner upp. Sätt örat mot den och lyssna ordentligt bara, du borde även kunna känna lite vibrationer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av mrqaffe:

kolla manualen sid 3-17 du ska ---NOG----- ha cd o hdd i blå portar, ssd i grå, dvdn porten ska det nog stå atapi (eller ide) på, hårddisk och ssd i ahci mode.
sata 0 och 1 kontrollerna i enhenced läge.
nått sånt borde det vara inställt, jag har bara läst manualen och kan inte testa.

jag testade endast med SSD:en nu. Testade med att ha den i gråa porten och i AHCI läge men det hjälpte inte

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

kan du prova diskarna i en annan dator och en fungerande disk på ditt nya moderkort, du kan även prova med andra kablar, har du provat alla olika diskar på alla portar på moderkortet? du får försöka utesluta vad som är fel.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.