Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2010

Kommande Ivy Bridge försenas

Intel förbättrar sina processorer med med kommande Ivy Bridge men väntas fördröja lanseringen med flera månader. Det finns ingen information om varför och det enda som bekräftar fördröjningen är en produktplan som läckt ut från Intel.

Ivy Bridge är en ny processor-serie som är efterföljaren till populära Sandy Bridge. Tillverkningsprocessen har minskat till 22nm och använder så kallade tri-transistorer, även benämnda 3D-transistorer eftersom de till skillnad mot traditionella transistorer även kan arbeta på höjden.

NordicHarware skriver på sin webbsajt om två troliga anledningar till varför Intel senarelägger lanseringen av Ivy Bridge. Den ena är att Intel kommer släppa tre nya processorer ur Sandy Bridge som är tänkta att bli de nya flaggskeppen ur processorserien och det nästan samtidigt som Ivy Bridge skulle släppas. Det är fullt möjligt att eventuella spekulanter hoppar över Sandy Bridge-E och tar processorer med den nyare tillverkningsprocessen istället.

Den andra anledninge kan vara försiktighet då Intel fick ett hårt bakslag vid lanseringen av Sandy Bridge. Felaktiga styrkretsar tvingade företaget att ta tillbaka ett stort antal moderkort och det kostade stora summor för Intel. Att avvakta ytterligare med Ivy Bridge skulle ge företaget mer tid att kontrollera så inga liknande fel uppkommer denna gången.

Intel Ivy Bridge kommer att släppas i mars-april 2012 om den läckta produktplanen är äkta.

källa: http://www.prisjakt.nu/pryl/dator/754_kommande_ivy_bridge_foe...

Kan det vara så att dom har problem eller att den inte presterar tillräckligt eller är dom helt enkelt rädda för Bulldozer?

Dator: Clevo p370em 680m sli Dell xps m1730 8800gtx (såld) Alienware m17x r2 5870m (såld) Msi gx660r 5870m (såld), Alienware M18x R2 7970m cf (såld)
Konsoll: Ps3 ca 100 spel på hårddisken. Ca 60 spel på skiva. 15 platinum och 1300+ trophies
Ljud:: Reciever: Yamaha RX-V771, Front: Blue Diamond: Rear: Black Ruby Cent: Black Ruby C

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Jan 2011

Klart man väljer att skjuta upp den eftersom bulldozer-releasen konstant skjuts på framtiden. Finns ingen anledning att skynda på utvecklingen när man redan ligger så långt före konkurrenten. Bättre att mjölka SB då man fortfarande har stora vinstmarginaler. När Ivy bridge släpps kommer de tvingas accelerera prissänkningen på SB, något de vill skjuta upp så länge som möjligt. Och så länge AMD inte släpper något nytt finns det ingen som helst anledning att skynda.

Ur ekonomisk strategisk synpunkt är det uppenbart varför man väljer att skjuta på releasen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
´;ω;`
Registrerad
Maj 2011

Äsch, kör Sandy Bridge på ett P67-moderkort och överklocka så har man prestanda så det räcker. >_<