Hur fungerar det att flytta systemdisk till annan hårdvara?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söderhamn
Registrerad
Nov 2010

Hur fungerar det att flytta systemdisk till annan hårdvara?

Hej.

Sitter och beställer lite nya grejor till nya datorhörnan. Det kommer bli en helt ny burk lite senare.

I dagsläget är gamla burken i extremt behov av en nyinstallation och funderar hur bra/dåligt det går att köpa en ny SSD-disk och lagringsdiskar till denna gamla. Installera och köra ett tag för att sedan flytta över till nya burken?

Känns inte bra att installera om allt nu för att göra samma sak strax efter.

Saken är den att jobbet tar mycket av tiden, sen är det renovering på huset som är prioriterat. Så jag kommer inte ha tid att spela eller sitta mycket vid datorn under sommaren. Känns då fel att lägga 15.000:- på hårdvara jag kommer utnyttja i höst

Hade därför varit skönt att kunna köpa SSD+ lagring och köra under sommaren. Sen köpa ny burk och bara flytta över diskarna problemfritt.

Har så mycket program och grejor så vill verkligen inte installera om i onödan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2008

När du byter moderkort så måste du installera om operativsystemet. det är drivrutiner och massa sånt bra som ligger på boot-disken. de andra lagringsdiskarna däremot är bara att flytta.

/S

Projekt 360rad mITX ,||H2O||, Intel 8700k, ASUS Z370-I, 16GB DDR4 3000MHz, MSI GTX 1070 Sea Hawk EK X, Corsair SF600, Crucial MX100 512GB, Win 10 Pro 64bit, BenQ BL3200PT, Sennheiser HD650, Objective 2.
Stoppacopyswede.se/