Hur fungerar det att flytta systemdisk till annan hårdvara?

Permalänk
Medlem

Hur fungerar det att flytta systemdisk till annan hårdvara?

Hej.

Sitter och beställer lite nya grejor till nya datorhörnan. Det kommer bli en helt ny burk lite senare.

I dagsläget är gamla burken i extremt behov av en nyinstallation och funderar hur bra/dåligt det går att köpa en ny SSD-disk och lagringsdiskar till denna gamla. Installera och köra ett tag för att sedan flytta över till nya burken?

Känns inte bra att installera om allt nu för att göra samma sak strax efter.

Saken är den att jobbet tar mycket av tiden, sen är det renovering på huset som är prioriterat. Så jag kommer inte ha tid att spela eller sitta mycket vid datorn under sommaren. Känns då fel att lägga 15.000:- på hårdvara jag kommer utnyttja i höst

Hade därför varit skönt att kunna köpa SSD+ lagring och köra under sommaren. Sen köpa ny burk och bara flytta över diskarna problemfritt.

Har så mycket program och grejor så vill verkligen inte installera om i onödan

Permalänk

När du byter moderkort så måste du installera om operativsystemet. det är drivrutiner och massa sånt bra som ligger på boot-disken. de andra lagringsdiskarna däremot är bara att flytta.

/S

Visa signatur

Louqe Raw S1,||H2O||, AMD R5 7600, ASUS B650E-I, 32GB DDR5 6000MHz, AMD 5700 XT EKWB vattenblock, Corsair SF600, WD Black SN850 1TB, Crucial MX500 1TB, Win 11 Pro 64bit, Gigabyte G34WQC, Sennheiser HD650, Objective 2.