Extern hårddisk vill omformateras - nej tack

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
asd
Registrerad
Jan 2011

Extern hårddisk vill omformateras - nej tack

Hallå igen.

I https://www.flashback.org/p27860183#p27860183 och http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/979343-disken-i-enhet-g-behover-formateras-innan-den-kan-anvandas-hur-gor-jag/ beskrev jag mitt problem, och löste det med CHKDSK "enhet": /F.

(Kort fakta, när jag startar min externa hårddisk vill den omformateras. Nej. Jag har saker på den jag inte vill bli av med.)

Men nu när jag använder kommandot, säger den nu istället:
"Ett fel inträffade när filallokeringstabellen (FAT 1) lästes.
Ett fel inträffade när filallokeringstabellen (FAT 2) lästes.
Det finns inte någon läsbar FAT."

Någon som vet vad som händer?

Tack
mvh Rome2

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Jag antar att du körde tillverkarens testprogram när du hade problem förra gången? Annars kanske du bara satte plåster på skottsåret. Disken kanske har varit mekaniskt skadad hela tiden och det orsakar dina problem. Börja alltså med det för att se vad problemet är.
Testar disken felfritt och du alltid använder säker borttagning kanske du har defekt internminne i datorn eller dåliga kablar.

Annars är det väl bara att läsa tillbaka din backup du gjorde när du hade problem första gången, och kunde förlorat allt?

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P20 Pro
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
asd
Registrerad
Jan 2011

Denna är det:
http://www.verbatim-europe.co.uk/en_1/product_external-hard-d...
"Compatible with Windows Vista".

Vart kan jag testa tillverkarens testprogram?
När jag försöker öppna hårddisken (fast den heter Lokal Enhet H: på den här datorn) så säger den det att jag måste omformatera hårddisken då den inte är formaterad alls.
Försökte nu precis att göra en felkontroll på hårddisken, men då svarade den med att jag måste omformatera då den inte är formaterad alls... Börjar bli ganska påfrestande detta.