Asus G60vx laptop CPU byte möjligt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Apr 2010

Asus G60vx laptop CPU byte möjligt?

Hej! Jag undrar om det är möjligt att byta ut CPU i min laptop från ett "Intel core 2 duo T6600" till ett "intel core 2 duo T9900/T9600, etc

* Datorn är en Asus G60vx

* Chipsetet är PM45

http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=35515&wapkw=%28PM4...

Enligt Intel så finns det en hel del kompatibla processorer för detta chipset,

dock är jag inte säker på vad jag mer behöver ta reda på för att veta säkert att det kommer fungera med ett nytt CPU om någon kunde hjälpa vore det mycket snällt!

Tack på förhand!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2003

Teoretiskt ska alla Penryn med 1066Mhz FSB fungerar utan problem. Kruxet är bara att BIOS måste microcodes för den CPU du ska uppgradra till. Börja kolla på forum om någon annan har lyckats med en uppgradering och till vilken cpu och vilket bios de har.

Hittar du inget så är det bara att se till att du har senaste bios och prova att byta cpu och hålla tummarna. Jag har bytt på en hel del Dell bärbara där det har fungerat utan problem.

Asus P9X79 | Xeon 2680v2@3.5Ghz | X61 Kraken | 16gb Corsair Dominator | 2x Intel 520 240gb RAID0 | ASUS Xonar Essence STX | R9 Nano

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Apr 2010

Även om mitt nuvarande CPU ligger på runt 800Mhz FSB? Måste jag även kolla om mitt nätagg klarar av att processorn uppgraderas, och hur kan jag kolla det isåfall?

Det här med BIOS kan jag dock inte så mycket om. Men jag ska kolla runt och se om jag kan hitta någon som gjort ett liknande byte, dock är ett problem att när jag söker upp andra trådar gällande datorn har den ofta helt andra specifikationer än min, exempelvis andra processorer, etc.

här är ett exempel på en review om datorn med samma chipset men med annan processor

http://www.pcpro.co.uk/reviews/laptops/351004/asus-g60vx/spec...

här är en tråd gällande om det går att byta ut processorn, även här använder han dock en annan än min T6600

http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermark...